"Gerçekten" haber verir 27 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

AVRASYA MARATONU YAĞMURDA KOŞULDU

binlerce vatandaşın katılımıyla büyük bir coşkuyla yapıldı.

Yağmura rağmen maratona binlerce İstanbul'lu katıldı

30. Kıtalararası Avrasya Maratonu Halk Koşusu Altunizade Köprüsü altında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın startıyla başlayan 8 kilometrelik Halk Koşusu'na İstanbul ve çevre illerden gelen binlerce kişi sağnak yağmur altında, Boğaziçi Köprüsü'nü geçerek Barboros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a ve oradanda İnönü Stadı'na kadar koştular. Erkeklerde maratonu Etiyopyalı atlet Adilo Kasime Roba kazandı. Etiyopyalı atlet Roba, yağmur altında geçen maratonu 2.11.16'lık derecesiyle ilk sırada tamamladı. Maratonda Etiyopyalı Lishan Yigezu Fanta 2.11.37'lik derecesiyle ikinci, Moldovalı Iaroslav Musinchi ise 2.11.43'lük derecesiyle üçüncü sırayı eldeetti. Erkeklerde Türk atlet Bekir Karayel, 2.20.38'lik derecesiyle 9. sırada yer aldı ve ilk 10'a giren tek Türk atlet oldu. Bayanlada ise maratonda Rus atlet Nailya Yulamanova birinci oldu. Yulamanova, maratonu 2:30:17'lik derecesiyle ilk sırada tamamlarken, aynı ülkeden Yuliya Gromova ise 2:31:36 ile ikinci sırayı elde etti. Türk atlet Mehtap Sızmaz ise 2:33:17'lik derecesiyle bayanlar maratonda üçüncü sırayı aldı. Maratonda birinci gelen atletler 60 bin dolar para ödülü kazandı.

YARI MARATONDA 1. SELİM BAYRAK

Büyük bir çekişmeye sahne olan ve yağmura rağmen hem maratoncuların hem de halkın büyük ilgi gösterdiği Yarı Maratonda Türk vatandaşı olan Etiyopya asıllı Selim bayrak, 43.59'luk derecesiyle birinci olurken, 44.01'lik derecesiyle Kenyalı Kiprotich Yegon ikinci ve 44.14'lük derecesiyle de Etiyopya'dan Bazu Worku 3. oldu.

MARATONDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Bu arada yağan yağmura aldırmayan binlerce vatandaş koşu sırasında renkli görüntüler oluşturdu. Boğaziçi Köprüsü üzerinde manzarayı ve boğazdan geçen gemileri seyredenler aynı zamanda bir gelenek haline gelen ve uzun zamandır hasretini çektikleri köprüde kahvaltı zevkini yaşadılar. Koşunun renkli görüntülerinden biri de ellerinde gitarlarla koşuya katılan 3 kişilik bir arkadaş grubunun halka verdiği konserdi. Koşuya katılanlardan bazıları da köprü üzerinde akerdion eşliğinde horon oynadı.

ÖĞRENCİLERDEN BARIŞ GÜVERCİNİ

7'den 70'e çok sayıda insanın katıldığı Avrasya Maratonu'nun en anlamlı görüntüsü ise Batman'dan gelen bir grup öğrencinin İstanbullu öğrencilerle beraber, ''Boğaza Üçüncü Köprü Gönül Köprüsü'' sloganıyla oluşturdukları birlik ve beraberlik göstergesiydi. Özel Merter Fatih İlköğretim Okulu'nun davetlisi olarak İstanbul'a gelen Batman Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri, Boğaziçi Köprüsü üzerinde ellerinde, ''Boğaza Üçüncü Köprü Gönül Köprüsü'' yazan pankartı taşıdılar. İlk kez İstanbul'a geldiklerini ve sadece filmlerde gördükleri Boğaziçi Köprüsü'nden geçiyor olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Batmanlı öğrenciler, tüm Türk halkının kardeş olduğunu, Doğu ile Batı arasında kurdukları köprü ile bu kardeşliğin daha da sağlamlaştığını söylediler. Batmanlı öğrencilerin getirdiği barış güvercinlerini ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş öğrencilere eşlik ederek Boğaziçi Köprüsü üzerinde gökyüzüne bıraktı. Topbaş, Batmanlı öğrencileri tebrik edip onlara başarılar diledi.

27.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  AVRASYA MARATONU YAĞMURDA KOŞULDU

  Yağmura rağmen

  Beşiktaş'ta Bobo son 4 maçta gol atmayı unuttu

  Deivid: Benim için kötü günler geride kaldı

  SÜPER LİGDE SONUÇLAR

  Umutlar tazelendi

  Bayanlarda çipler karıştı, sonuçlar yanlış açıklandı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır