"Gerçekten" haber verir 27 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Yağmura rağmen

Bu yıl 30.'su gerçekleştirilen Kıtalararası Avrasya Maratonu yağmur altında koşuldu.

İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan sağanak yağmura rağmen katılımcı sayısı beklenenin altında olmasına rağmen yine de oldukça kalabalık sayılırdı. Anadolu Yakası'nda Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinde başlayan ve bu yıl ilk kez Sultanahmet At Meydanı'nda sona eren yeni güzergah atletizm otoriteleri ve sporcular tarafından çok beğenildi.

Yeni güzergahta atletler, Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a, oradan sahil yolundan Karaköy'e, Galata Köprüsü'nden geçip Eyüp'e gitti ve Feshane'den dönerek, Unkapanı'ndan Yenikapı'da sahile indi. Buradan Bakırköy'den dönerek, Gülhane Parkı'ndan geçti ve Sultanahmet At Meydanı'nda bitiş noktasında maratonu tamamladı.

Etiyopyalı atlet Adilo Kasime Roba, yağmur altında geçen maratonu 2.11.16'lık derecesiyle ilk sırada tamamladı. 2007'de Avrasya Maratonu’nu Kenyalı atlet David Emanuel Cheruiyot, parkur rekoru kırarak 2.10.56’lık derecesiyle kazanmıştı. İklim şartları daha güzel olabilseydi Roba dünkü maratonu rekor bir derece ile tamamlayabilirdi. Bayanlarda ise maratonu Rusya'dan Nailya Yulamanova 2.30.17'lik derecesiyle birinci bitirdi. 2007'de maratonun bayanlar kategorisinde Etiyopyalı Bayisa Alseda Tesema, 2.29.05’lik derecesiyle ilk sırada yer almıştı. Görüldüğü gibi hem erkekler, hem bayanlarda bu yıl dereceler 2007'nin derecelerinin altında kaldı.

Maratonun Halk Koşusu'nda İstanbul'luları kutlamak gerekir. Yağmura rağmen sabahın erken saatlerinde Boğaz Köprüsü'nde buluşan binlerce insan ıslanmalarına aldırış etmeden 8 kilometre koşarak İnönü Stadı'na varmayı başardılar. Tabii, yağmura en çok sevinen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş oldu. Başkan, "İstanbul bütün sorunlarını koşar adım çözüyor. En büyük sorunumuz olan su problemini çözdük" diyerek yağmurun İstanbul'a bereket getirdiğini dile getirdi.

TRT, her maratonda olduğu gibi canlı yayınlarla bu organizsona destek verdi. 100'e yakın ülkede bu maratonun yayınlandığını düşünürsek Türkiye ve İstanbul'un reklamı çok güzel yapıldı. Özellikle, havadan helikopterli görüntüler İstanbul'un harika bir şehir olduğunu bir defa daha gösterdi.

EROL DOYURAN

27.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  AVRASYA MARATONU YAĞMURDA KOŞULDU

  Yağmura rağmen

  Beşiktaş'ta Bobo son 4 maçta gol atmayı unuttu

  Deivid: Benim için kötü günler geride kaldı

  SÜPER LİGDE SONUÇLAR

  Umutlar tazelendi

  Bayanlarda çipler karıştı, sonuçlar yanlış açıklandı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır