"Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

‘Cami isteyen Müslümanlara yardımcı olmalıyız

Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, ülkesinde cami inşaatına karşı çıkanların görüşlerini paylaşmadığını söyledi.

Schaeuble, “Westdeutsche Allgemeine Zeitung” gazetesine yaptığı açıklamada, “Cami isteyen Müslümanlara, bunu yapmaları için imkan vermeliyiz. Eğer din doğru anlaşılırsa insanların birlikteliğine katkı sağlar. Maalesef daha önce Hristiyanlıkta da olduğu gibi insanları karşı karşıya getirmez” ifadesini kullandı. Dine gerçekten inanan Hristiyanlarla Müslümanlar arasındaki sorunların, ateistlerle olan sorunlardan çok daha az olduğunu savunan Schaeuble, “Kendi konumunu benimsemiş bir kişi, diğer insanların düşüncelerine de daha fazla anlayış gösterebilir” dedi. Bazı Alman vatandaşlarının, kendi ilçelerinde azınlık konumuna düşmelerinden dolayı yaşadıkları endişeleri de anlayabildiğini ifade eden Schaeuble, bu konuda Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’yla da konuştuğunu ve kendisinin de açıkça, bu endişeleri anlayabildiğini söylediğini kaydetti. Bu nedenle, örneğin camilerin çok büyük yapılmasıyla ilgili endişelerin de abartılmaması gerektiğini belirten Schaeuble, camilerin büyüklüğünün ziyaret yoğunluğuyla orantılı olması gerektiğini ifade etti. Schaeuble, göçmen çocukların Alman çocuklara göre okulda daha başarısız olduklarının hatırlatılması üzerine de, tüm ailelerden, çocuklarının in iyi şekilde eğitim görebilmeleri için her türlü çabayı harcamalarını istedi.

29.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD, Taliban ile masaya oturacak

  ‘Cami isteyen Müslümanlara yardımcı olmalıyız

  Türkiye tam güvenilir ortak

  ABD bombardımanı, anlaşmayı zora soktu

  İran, ABD’den diplomatlarını istiyor

  ‘Kerkük anlaşmazlığı barışı tehdit ediyor’

  Wall Street Journal: ABD, Taliban’la masaya oturuyor

  Maliki hükümeti işgalciyi öldüreni idam ediyor

  İran denizlerdeki gücünü arttırıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır