"Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Türkiye tam güvenilir ortak

RUSYA Savunma Bakanlığına ait Krasnaya Zvezda (Kızıl Yıldız) dergisinde Rusya ve Türkiye arasındaki askeri işbirliğiyle ilgili yayımlanan analiz haberde, Türkiye’nin uzun vadede tam güvenilir bir ortak olduğu belirtildi.

Dergide, ‘’Türkiye Dengesi’’ başlığıyla yayımlanan haberde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önümüzdeki aylarda Moskova’ya resmi ziyarette bulunacağı kaydedilerek, ‘’Geçen hafta Rus Askeri Deniz Filosu’na ait gemiler Venezuela’ya giderken Türkiye’nin Aksaz-Karaağaç Limanı’na uğradı. Türkler gemiyi çok sıcak karşıladı’’ denildi. Limana filodan sadece ‘’Amiral Çabenenko’’ gemisinin yaklaşabildiği belirtilen haberde, şunlar kaydedildi: ‘’Çünkü nükleer Pyotr Velikiy gemisinin boyutlarından dolayı limana yanaşması fiziki olarak mümkün değildi. Ancak buna rağmen yerel halkın Rus askeri gemilerine gösterdiği ilgi gözlerden kaçmadı. Bu ziyaretin ardından açıklama yapan Kaptan Vladimir Yakuşev, Türk tarafının Rus gemilerini çok sıcak ve dostça karşıladığını belirterek, her şeyin en üst seviyede organize edildiğine dikkati çekti. Böyle bir tavır, siyasi ve coğrafi açıdan batıya bağlı olan, ancak aynı zamanda Orta Doğu ve Karadeniz devletleri ile de uyumlu bir ilişki yürütenTürkiye için son derece normal.’ Haberde, çok zengin doğu kültürüne sahip olan Türkiye’de askeri;siyasi stratejiye yönelik milli ve psikolojik dayanışma olduğunun görüldüğü ifade edilerek, ‘’Tüm bunlar, Türkiye’nin dış siyaset hattında uzun vadeli niyetleri bulunan, tam güvenilir bir ortak olduğunu göstermektedir.”

29.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD, Taliban ile masaya oturacak

  ‘Cami isteyen Müslümanlara yardımcı olmalıyız

  Türkiye tam güvenilir ortak

  ABD bombardımanı, anlaşmayı zora soktu

  İran, ABD’den diplomatlarını istiyor

  ‘Kerkük anlaşmazlığı barışı tehdit ediyor’

  Wall Street Journal: ABD, Taliban’la masaya oturuyor

  Maliki hükümeti işgalciyi öldüreni idam ediyor

  İran denizlerdeki gücünü arttırıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır