"Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Aziz Üstad’a en derin sevgimizle

Ramazan Bayramının 3. günü Hilal Tv de Bayram Özel Programında sevgili Mehmet Akça’nın konuğuyduk.

Programa ayrıca Bursa‘dan şair ağabeyim Eyüp Otman da katılmışdı. Mehmet Akça’nın hoş sürprizi ise en son çıkan albümünü hediye etmesi ve yine programda şiirini Eyüp Beyin yazdığı Aziz Üstadım isimli eseri okuması oldu. Albümün adı, ‘’Aziz Üstad’a En derin sevgimizle’’. Albümde tam 13 eser var ve tabiî ki elbette en güzel tarafı eserlerin tamamen Üstad Hazretlerine ait olması onu anlatması. Hangi eserler var diye bakacak olursak: “Yıkılmış bir mezarım var ki, Bırak biçare feryadı, Faniyim fani olanı istemem, Yıldızname‘’ gibi Üstada ait sözlerin yanı sıra Niyazi Mısri nin ‘’ Günde bir taşı binayı, Hilmi Doğan’ın Çam dağı, Mehmet Emin Birinci’nin Van Kalesi, Asrımıza Hoş geldin, Bir Üstad Tanıyorum, Hasan Feyzi Yüregil’in Güzel Oku, Leyla, Çekilip Nuru Hidayet ve Eyüp Otman'ın Aziz Üstadım” isimli şiirleri yer alıyor. Bestelerin 8’i Mehmet Akça‘ya biri Mehmet Emin Altıntop ve Cihan Bozkurt'a ait. Ayrıca İhsan Atasoy ile Yemliha Görür’ün kaside icraları da ayrı bir renk katmış. Yıllar önce Hazan Yağmuru albümümüzde yer verdiğimiz bestesi şahsıma, sözleri Eyüp Otman’a ait Aziz Üstadım eserini sevgili Mehmet Akça’nın o güzel yorumundan dinlemenin hazzını hem ben hem de Eyüp Ağabey birlikte yaşadık. Mehmet Akça’nın Üstadı anlatan eserleri bir arada toplama düşüncesi bence çok önemli ve tebrike değer. Büyük bir yükün altına girmiş. Müzikal altyapı olarak da özenli bir çalışmanın ürünü olmuş. Yapımcılığını Gültekin Alihocagil’in başarılı yönetiminde Moral Prodüksiyon’un üstlendiği albüme büyük bir özen gösterildiği anlaşılıyor. Akça “ Kâinatta işittiği sesleri bir Mûsıka-i İlâhî neşvesiyle dinleyen, kaleme aldığı ilk eselerinden Münâzarât da bile kanun ve tanburun tellerinden bahis açacak kadar mûsıkiyle ilgili bir Üstadımız var. O ilâhî ilhamlarla kelimelerin mûsıkisini örgülerken bir taraftanda bu kelimelerden oluşan sözlerin müziğini vücuda getirecek bestecilere çok büyük sermaye bırakmış… Bizler aynı şevk ve heyecanla üretkenlik adına hizmet adına yeni ürünlerle sizlerle bu yolculuğa devam etmeyi planlıyoruz..” diyerek albüm yapma amacı ve sürecini anlatıyor. Mehmet Akça yıllardır Türk Müziği icra eden başarılı bir ses ve değerli bir sanatçı. Elazığ’dan Bursa’ya şimdide İstanbul’da kurulmuş pek çok devlet korusu ve topluluklarında ses sanatçısı olarak yer aldı. Yaptığı albümlerinin yanı sıra Moral Fm ve halen Hilal Tv de sürdürdüğü müzik programlarıyla bu yolda ki hizmetini sürdürüyor. Bizde hem başarılı çalışması sebebiyle kendisini ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor, bu albüme herkesin sahip çıkması gerektiğini önemle hatırlatmayı bir borç biliyoruz.

NURDAN BİR DAMLA

“Evet, lâfza ziynet verilmeli, fakat tabiat-ı mânâ istemek şartıyla. Ve suret-i mânâya haşmet vermeli fakat meâlin iznini almak şartıyla. Ve üslûba parlaklık vermeli, fakat maksudun istidadı müsait olmak şartıyla. Ve teşbihe revnak vermeli, fakat matlubun münasebetini göze almak ve rızasını tahsil etmek şartıyla. Ve hayale cevelan ve şâşaa vermeli fakat hakikati incitmemek ve ağır gelmemek ve hakikate misal olmak ve hakikatten istimdad etmek şartıyla gerektir. ”

Muhakemat, s 77

ALİ OKTAY

29.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Aziz Üstad’a en derin sevgimizle

  Tarihî yapılar geleceğe taşınıyor

  İstanbul kitapla buluşuyor

  ‘1 güfte, 12 beste”

  ULUSLARARASI BEDİÜZZAMAN BESTE YARIŞMASI NE ZAMAN?

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır