"Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

ULUSLARARASI BEDİÜZZAMAN BESTE YARIŞMASI NE ZAMAN?

Evet artık zamanı gelmedi mi sizce de? Bütün dünyayı etkilemiş böyle bir zâtı anlatacak bir şiir bir beste yarışması ne zaman yapılacak?

Çünkü O sadece bizim değil bütün insanlığın Üstadı. Bir Endonezyalı, Çinli, Mısırlı, Amerikalı, İngiliz ya da Alman müzik adamı veya şairinin bestesini, şiirini duymak sizi de heyecanlandırmaz mı? Geçen aylarda İstanbul İlim ve Kültür Vakfı’nın düzenlediği Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumunu izlemeye gelen bazı dostlarla sohbet ederken de söylemiştim bu düşüncemi. Bediüzzaman Hazretleri sadece büyük bir din âlimi değil aynı zamanda çok farklı hasletleri olan bir zat. Onun kullandığı dildeki edebî sanatlar, şiirsellik, hitabet ve sözlerindeki mûsıkî ahengini fark etmemek mümkün mü. Zaman zaman bazı dostlar soruyor, Üstad Hazretleri ile ilgili yeni besteler var mı? diye. Onlara söylediğimi şimdi bir de yazayım yeri gelmişken. Artık Üstadı anlatacak dev projeler yapma zamanı. Onu anlatacak uluslar arası beste, şiir yarışmaları yapmak lâzım her sene. Pek çok müzisyen dostumuzun bu yönde çalışmaları var ama çok daha büyük uluslar arası organizasyonlarla seçilecek beste ve şiirler albümleştirilip bütün dünyaya sunulmalıdır. Öyle ya Bediüzzaman Said Nursî sadece bizim değil ki, bütün dünyanın değeri.

29.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Aziz Üstad’a en derin sevgimizle

  Tarihî yapılar geleceğe taşınıyor

  İstanbul kitapla buluşuyor

  ‘1 güfte, 12 beste”

  ULUSLARARASI BEDİÜZZAMAN BESTE YARIŞMASI NE ZAMAN?

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır