"Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

‘1 güfte, 12 beste”

TEKFEN Vakfı, araştırmacı-yazar Mehmet Altun ile birlikte İstiklâl Marşı için 1921 yılında düzenlenen beste yarışmasına katılan 12 besteyi, düzenlenen konserde yıllar sonra ilk kez sanatseverlerle buluşturdu.

Konuya ilişkin yazılı açıklamaya göre, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen konserde, İstiklâl Marşı için 1921 yılında düzenlenen beste yarışmasına katılan 12 beste, ‘’1 Güfte 12 Beste Projesi’’ adı altında Tekfen Filarmoni Orkestrası tarafından seslendirildi. Şef Saim Akçıl yönetimindeki Tekfen Filarmoni Orkestrası ile birlikte, Şef Gökçen Koray yönetiminde TRT İstanbul Gençlik Korosu, Sumru Ağıryürüyen (soprano), Şenol Talınlı (tenor), Hüseyin Sermet (piyano), Ercan Irmak (ney), Göksel Baktagir (kanun) ve Yurdal Tokçan (ut) gibi usta isimler konserde sahne aldı. Cumhuriyet’in kuruluşunun 85. yıl dönümünü özel bir projeyle kutlayan Tekfen Vakfı ile Mehmet Altun’un çalışması sonucu, beste yarışmasına katıldığı tesbit edilen bestelerden 11’inin orijinal notalarına ulaşıldı.

29.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Aziz Üstad’a en derin sevgimizle

  Tarihî yapılar geleceğe taşınıyor

  İstanbul kitapla buluşuyor

  ‘1 güfte, 12 beste”

  ULUSLARARASI BEDİÜZZAMAN BESTE YARIŞMASI NE ZAMAN?

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır