"Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

HALK SÖZ SAHİBİ OLUYOR

“Türkiye henüz AB’ye üye olmadan da AB’den fayda sağlamaya başlamıştır” diyen Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, “Artık belli bir kesimin söz sahibi olduğu bir Türkiye’den, halkın tüm kesimlerinin söz sahibi olduğu bir Türkiye’ye geliyoruz” şeklinde konuştu. Babacan, “AB sürecinde temel hak ve hürriyetleri uygulama konusunda daha kararlı adımlar atmalıyız” ifadesini kullandı.

AB OLMASA İŞİMİZ ZOR

AB üyelik süreci olmasaydı, şu ankinden çok daha geri bir ekonomimiz olacağını belirten Babacan, “Türkiye dünya toplumu içinde hak ettiği yere AB süreci neticesinde gelecektir” dedi. Türkiye'nin daha iyi bir demokrasiye ulaşması için AB sürecinin büyük önem taşıdığını söyleyen Babacan, AB normları ve standartları olmasa demokratikleşme sürecinin kesintiye uğrayabileceği uyarısı yaptı.

Üye olmadan AB’nin faydasını görüyoruz

AB-TÜRKİYE İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) açılış töreni Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın katılımıyla TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Açılış töreninde bir konuşma yapan Dış İşleri Bakanı ve Baş Müzakereci Ali Babacan, AB’ye üye olmadan da Türkiye’nin AB’den fayda sağlamaya başladığını belirterek, “Türkiye, henüz AB’ye üye olmadan da AB’den fayda sağlamaya başlamıştır. Özellikle AB’den gelen güven faktörü Türkiye’de faiz oranlarının çok ciddî şekilde aşağı inmesini sağlamıştır. Yine AB süreci Türkiye’ye, dünya finans sektörü tarafından bir öngörü getirmiştir” sözlerini aktardı. AB’ye tam üyeliğin, halkımızı en yüksek yaşam standartlarına ulaştıracağını aktaran Babacan, “AB’ye tam üyelik Türkiye’nin stratejik hedefidir. Bu sürecin, halkımızın en yüksek yaşam standartlarına ulaşması için bir vesile olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

TEMEL HAK VE HÜRRİYETLER İÇİN AB ÇOK

ÖNEMLİ

Türkiye’nin hak ve hürriyetler noktasında daha iyi bir seviyeye çıkması için AB’nin büyük bir öneme sahip olduğunu kaydeden Babacan, “Türkiye, AB ile müzakerelere başladığı Aralık 2004 tarihinden sonra yeni bir sayfa açmıştır. Türkiye’nin daha iyi bir demokrasiye sahip olabilmesi ve insan hak ve hürriyetleri noktasında daha iyi bir seviyeye çıkması için AB üyeliği çok büyük bir öneme sahiptir.” sözlerini dile getirdi.

AB SÜRECİ İLE HALKIN SÖZ SAHİBİ OLDUĞU BİR TÜRKİYE'YE GELİYORUZ

AB sürecinde temel hak ve hürriyetleri uygulama konusunda daha kararlı adımlar atılması gerektiğini söyleyen Babacan, şöyle konuştu: “Artık belli bir kesimin söz sahibi olduğu bir Türkiye’den, halkın tüm kesimlerinin söz sahibi olduğu bir Türkiye’ye geliyoruz. Bu anlamda, ifade ve düşünce özgürlüğü Türk demokrasinin temelini oluşturduğu anlaşılmaktadır. İçinde bulunduğumuz AB sürecinde, temel Türkiye’nin AB üyelik süreci olmasaydı, şuankinden çok daha geri bir ekonomimiz olacağını belirten Babacan, şunları söyledi: “Türkiye dünya toplumu içerisinde hak ettiği yere, AB süreci neticesinde gelecektir. Türkiye’nin eğer AB üyelik süreci olmasaydı, hangi ekonomik programı uygularsa uygulasın, ekonomimiz şuankinden çok daha geri bir noktada olacaktı.”

ULUSAL PROGRAMDA SON SAFHAYA GELİNDİ

KonuşmasInIn sonunda Babacan, Türkiye’nin 3-4 yıllık yol haritasını belirtecek olan “Ulusal Program” da son safhaya gelindiğini ve yakında Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe gireceğini aktararak, şunları kaydetti: “Türkiye’nin 3-4 yıllık yol haritasını belirleyecek olan “Ulusal Program” da son safhaya gelinmiştir. Ulusal Program hazırlanırken 87 Sivil Toplum Kuruluşu ile işbirliği yaptık. STK’lardan gelen geribildirim, talep ve değişiklikleri de ilgili bakanlıklara gönderdik. Bakanlıklar STK’ların önerilerini değerlendirdikten sonra bize iletecek, biz de Ulusal Programı en kısa sürede tamamlayıp son şeklini Başbakanlığa göndererek Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe girmesini sağlayacağız.”

31.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İskandinav hacıların sayısı artıyor

  Avustralya’nın alkolle başı dertte

  Sera gazı artışı devam ediyor

  Çin, Venezuela için uydu fırlattı

  Suudi Arabistan’da kızlara özel üniversite

  McCain kazanırsa ülkeyi terkedecekler

  Uydu fotoğrafı pazarı kızışıyor

  Suyla çalışan pil yaptı

  HALK SÖZ SAHİBİ OLUYOR

  18 Aralık’tan sonra en az 2 müzakere başlığı açılacak

  Gül, bu sene de iki ayrı resepsiyon verdi

  KRİZDEYİZ

  Ergenekon iddianamesi özetlenerek okunuyor

  Genelkurmay imam istedi mi?

  İnsansız hava araçları İsrail'den Kasım'da geliyor

  Sokaklarda ‘umuda doğru’

  Aileyi cennet yapmak elimizde

  Belediye bursuna yoğun başvuru

  Avustralya, Türk öğrencileri bekliyor

  13 bin sözleşmeli için son şans

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır