"Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Sokaklarda ‘umuda doğru’

İSTİKRAR ve Sosyal Kalkınma Derneği ile Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından sokakta çalışan ya da yaşayan çocukların sayılarının azaltılması ve sokak kültüründen uzaklaşması amacıyla Van’da, ‘’Umuda Doğru’’ projesi hazırlandı.

İstikrar ve Sosyal Kalkınma Derneği Başkanı Ömer Tokat, yaptığı açıklamada, Van’ın, 1990’lı yılların başından itibaren güvenlik sebebiyle çevre il ve ilçelerden yoğun göç aldığını belirterek, hayvancılığın da popülaritesini kaybetmesi ve sınır ticaretinin sınırlandırılması sebebiyle vatandaşların geçim sıkıntısı içine girdiğini söyledi. Bu gelişmelere dayalı olarak il nüfusunun kısa sürede arttığını, çarpık şehirleşme, gecekondulaşma, işsizlik, yoksulluk ve eğitimsizlik gibi sorunların ortaya çıktığını anlatan Tokat, ‘’bunun sonucu olarak sağlıksız aile ortamları doğmakta, bu aileler çocuğun eğitimine önem vermemekte ve çocukların aile bütçesine katkıda bulunmasını beklemektedir’’ dedi. Aradığı hayat şartlarını şehirde bulamayan ailelerin, kısa süre sonra aile ilişkileri ve bağlarının bozulduğunu ifade eden Tokat, ‘’aile bağları kopan bölgenin çocukları, daha sonraları büyük şehirlere giderek karşımıza ‘sokakta yaşayan çocuklar olarak’ ya da ‘sokak çocukları’ olarak çıkmaktadır’’ diye konuştu. Tokat, çeşitli sosyal destek mekanizmaları kopan çocukların, hırsızlık kap-kaç, madde bağımlılığı gibi toplum genelini tehdit edici davranışlar sergileyebildiğini bildirerek, şunları kaydetti: ‘’Bu sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla Van il merkezinde sokaklarda çalışan ve yaşayan çocukların sorunlarına yönelik olarak kamuoyu ve kurumlar nezdinde toplumsal duyarlılığı artırmak, çocukları çeşitli aktivitelerle bir rehabilitasyon sürecinden geçirmek amacıyla derneğimiz böyle bir projeyi hazırlama ihtiyacı duymuştur.’’ Projenin, Hollanda Büyükelçiliği tarafından Matra-Kap programı kapsamında maddi olarak desteklendiğine değinen Tokat, projeyle Van’da sokakta yaşayan ya da çalışan ile risk altında bulunan çocukların sayılarının azaltılmasını ve sokak kültüründen uzaklaşmasını hedeflediklerini dile getirdi.

31.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İskandinav hacıların sayısı artıyor

  Avustralya’nın alkolle başı dertte

  Sera gazı artışı devam ediyor

  Çin, Venezuela için uydu fırlattı

  Suudi Arabistan’da kızlara özel üniversite

  McCain kazanırsa ülkeyi terkedecekler

  Uydu fotoğrafı pazarı kızışıyor

  Suyla çalışan pil yaptı

  HALK SÖZ SAHİBİ OLUYOR

  18 Aralık’tan sonra en az 2 müzakere başlığı açılacak

  Gül, bu sene de iki ayrı resepsiyon verdi

  KRİZDEYİZ

  Ergenekon iddianamesi özetlenerek okunuyor

  Genelkurmay imam istedi mi?

  İnsansız hava araçları İsrail'den Kasım'da geliyor

  Sokaklarda ‘umuda doğru’

  Aileyi cennet yapmak elimizde

  Belediye bursuna yoğun başvuru

  Avustralya, Türk öğrencileri bekliyor

  13 bin sözleşmeli için son şans

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır