"Gerçekten" haber verir 05 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Bütçe maratonu kavgayla başladı

TBMM’de devam eden 2009 Bütçe görüşmeleri milletvekillerinin kavgasına sahne oldu. AKP’li vekiller, DTP Milletvekili Hasip Kaplan’a ‘’Bu adamın aklı başında değil’’ diye lafı attılar. Bu söze Kaplan, ‘’Sizin aklınızı başınıza getirmesini biliriz’’ diye tepki gösterdi. Bu sırada DTP’li Kaplan ile AKP’li Faruk Öz arasında hakarete varan tartışmalar yaşandı. Tartışmaya katılan CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin de ‘’Meclis babanızın malı mı?’’ diye AKP’lilere tepki gösterdi.

CumhurbaşkanlIğI, Meclis, RTÜK ve Sayıştayın 2009 yılı bütçelerinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun dünkü toplantısı, tartışmalı başladı.

Komisyon Başkanı Sait Açba’nın toplantıyı açmasının ardından, CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, usul hakkında söz istedi. Hamzaçebi’nin, RTÜK bütçesinin görüşüleceğini hatırlatarak, RTÜK Başkanı Zahid Akman hakkındaki iddialara değinmesine AKP’li milletvekiller tepki gösterdi. AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, ‘’RTÜK bütçesi gelince konuşursun’’ dedi.

Komisyon Başkanı Sait Açba da ‘’Böyle, usulle ilgili konuşma şekli yok. Usulle ilgili söz veriyorum, lütfen istismar etmeyin’’ diyerek, Hamzaçebi’yi uyardı. Usul hakkında söz isteyen DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da bütçeler üzerindeki konuşma sürelerinin kısıtlanmasını eleştirdi. "Burada her şeyi konuşmak istiyorum, Alman mahkemelerinin kararını konuşmak istiyorum" diyen Kaplan’ın, sözlerine devam etmesi üzerine AKP sıralarından, ‘’Bu adamın aklı başında değil’’ lafı atıldı. Bu söze Kaplan, ‘’Sizin, aklınızı başınıza getirmesini biliriz’’ diye tepki gösterdi. Bu sırada DTP’li Kaplan, ile AKP’li Öz arasında hakarete varan tartışmalar yaşandı. Kaplan’ın, ‘’Sen çok konuştun’’ sözlerine Öz, ‘’Terbiyesiz, ahlaksız’’ diye cevap verdi. Hasip Kaplan ve Ömer Faruk Öz, birbirlerine karşılıklı olarak ‘’sus’’, ‘’sen sus’’ diye bağırdılar. Kaplan, Öz’e, ‘’Sen sus, terbiyesiz sensin. Senin terbiyesiz kelimelerini duymak zorunda değilim’’ derken; Başkan Açba’ya, ‘’Komisyon üyelerinin, terbiyesizliğine hakim ol. Dün sabrettim ama bugün sabretmeyeceğim. Bunu açıkça söylüyorum’’ diye seslendi. Hasip Kaplan, kendisine lâf atan AKP’lilere, ‘’Alçaklığın kimde olduğu belli’’ karşılığını verdi.Tartışmaya katılan CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin de ‘’Meclis babanızın malı mı? Hadi memleketi babanızın malı sandınız, Meclisi de babanızın malı mı zannettiniz? Başbakanı söver, eski Meclis Başkanı söver, burada oturan söver, nedir bu ya?’’ diye AKP’lilere tepki gösterdi.

CHP’LİLER SALONU TERK ETTİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar’ın, kurumunun 2009 yılı bütçesini sunmasının ardından, Komisyon Başkanı Sait Açba, sunumunu yapmak üzere RTÜK Başkanı Zahid Akman’a söz verdi. CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin ile DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Akman’ın konuşmasını protesto etmek amacıyla ayağa kalkarak, ellerindeki metinleri okumaya başladı. Daha sonra CHP’li milletvekilleri ile DTP’li Kaplan, toplantı salonunu terk etti. Bunun üzerine Komisyon Başkanı Sait Açba da toplantıya ara verdiğini açıkladı. Muhalefet milletvekilleri salondan ayrılırken, CHP’li komisyon üyeleri ile Altan Karapaşaoğlu arasında tartışma çıktı. Karapaşaoğlu’nun, CHP’li milletvekillerini, salondan ayrılmaları sebebiyle eleştirerek, ‘’Komisyon üyelerinin kültürlü olması lâzım’’ sözlerine, Gürol Ergin, ‘’Ama aynı zamanda ahlaklı olması lâzım. Hepinizi ahlâka sahip çıkmaya dâvet ediyorum’’ karşılığını verdi. Altan Karapaşaoğlu, CHP’li milletvekillerini, ‘’şov yapmakla’’ suçladı; Gürol Ergin ise ‘’şov yapmadıklarını, ahlâksızlığa karşı çıktıklarını’’ söyledi. Ergin, ‘’Hiçbir ahlâksız adamın yanında yer almayın...’’ dedi. Ergin’in, ‘’Ahlaksızlık şovu yapıp, ondan sonra da kalkıp konuşmaya...’’ şeklindeki sözlerine AKP’li milletvekilleri tepki gösterdi. Bu sırada, Komisyon Başkanlık Divanı kürsüsünde bulunan Karapaşoğlu da toplantı salonunun kapısındaki CHP’lilerin üzerine yürüdü. Karapaşaoğlu’nu, araya giren polisler engelledi. AKP Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay da Karapaşaoğlu’nu durdurmaya çalıştı ve eliyle ağzını kapattı. Bu sırada, toplantı salonunda kargaşa yaşandı. Daha sonra salondan çıkarılan Altan Karapaşaoğlu, odasına geçti. RTÜK Başkanı Zahid Akman da CHP’lilerin protestosuna yönelik olarak, bazı milletvekillerinin, kendisine yönelik iddiaların cevabını bekleme ‘’nezaketi’’ göstermeden, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu salonunu terk etmesini, ‘’antidemokratik’’ diye değerlendirdi ve bu tavırı kınadı. Akman ‘’Meclisin, herkesin kendisini ifade edebileceği bir yer olması lâzım. Keşke dinleselerdi’’ dedi.

05.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  AKP, yetkiyi değerlendiremedi

  Bütçe maratonu kavgayla başladı

  Şiddetin özgürlükle hiçbir ilgisi yok

  Hükümete brifinge Eğirdir’de devam

  Başbakanlık’ta silâhla yaralanma

  Toptan’dan sükunet çağrısı

  Siyasetin, gerginlikten medet umması yanlış

  Farklılıklarımız zenginliğimiz

  Gürer: Türkiye, AB için ciddî ortak

  12 Eylül öncesindeki duruma çekmek istiyorlar

  Sözleşmeli atama rahatsızlığı

  Çocukları TV’lerden koruyalım

  Yer altı sularına bilgisayarlı takip

  BOTAŞ zammı eğitimi de zora soktu

  Kızılırmak’ta kuşlara halka takılıyor

  Bebekler uykuda bilgi depoluyor

  TÜRKİYE ŞİŞMANLIYOR

  Dünyada her yıl 421 bin kişiyi yılan sokuyor

  Kadınların ellerinde daha çok bakteri var

  En yaşlı insan Lübnanlı

  ODTÜ, toprağa karışıp yok olabilen plastik geliştirdi

  Uzaydaki en büyük çöp dünyaya düştü

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır