"Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Medya aileyi aşındırıyor

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, hem teknolojik gelişmelerin hem de medyanın toplumsal değişim üzerinde olumsuz etkisi bulunduğunu ve bu aşınmanın çok hızlı olduğunu kaydetti.

Çubukçu, 5. Aile Şurası’nın açılışında yaptığı konuşmada, aile yapısında bazı sorunlar bulunmakla birlikte AB üyesi ülkelere göre Türkiye’nin çok daha iyi durumda olduğunu söyledi. Çubukçu,, ‘’Bir ülkenin yenilenebilir nüfusunu koruması için 2,8 artış gerekiyor. Bu ortalama bir aile için de 3 çocuk anlamına geliyor’’ dedi. Türkiye’de bireylerin yüzde 98’inin bir aile çatışı altında yaşadığına işaret eden Çubukçu, bunun Türkiye’deki güçlü aile yapısını ortaya koyduğunu ifade etti. Çubukçu, ancak bunun, böyle süreceği anlamına gelmediğini dile getirerek, hem teknolojik gelişmelerin hem de medyanın toplumsal değişim üzerinde olumsuz etkisi bulunduğunu ve bu aşınmanın çok hızlı olduğunu kaydetti.

Göç olgusunun da aileyi, paylaştığı çevreden ayırarak ciddi bir yalnızlığa ittiğine değinen Çubukçu, büyük kentlerde sorun çözme mekanizmaları olmadığı için toplumda yaşanan bir çok sorunun temelinde ailelerin kentlere göç etmesiyle yaşadıkları sorunların yattığını ifade etti. Bu nedenle risk altındaki 16 bin çocuğa ayni ve nakdi destek verdiklerini anlatan Çubukçu, 5 binden fazla çocuğu da aile yanında yaşamaya yönlendirdiklerini söyledi.

Özürlülere yönelik evde bakım hizmetinin Türk aile yapısı için de çok uygun bir model olduğunu belirten Çubukçu, 85 bin ailenin asgari ücret tutarında destek aldıklarını kaydetti. Çubukçu, böylece ailelerin ‘’Ben öldükten sonra engelli çocuğuma ne olacak’’ sıkıntılarını da üzerlerinden aldıklarını ifade etti. Huzurevlerinde 20 bin civarında yaşlının bulunduğunu kaydeden Çubukçu, yapılan bir araştırmada huzurevlerindeki yaşlıların yüzde 65’inin ailelerinin yanında yaşamadıkları için mutsuz olduklarını ifade ettiklerini belirtti.

Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada ailenin öneminin anlaşıldığını vurgulayan Çubukçu, şunları kaydetti: ‘’2006’daki Lizbon Stratejisi’nde yer alan hususlar, demografik yapının korunması, Türkiye’de kıyametlerin koparıldığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 çocuk söylemi, tam tersine orada alınan stratejik kararların da bir sonucudur. Özellikle Portekiz, Yunanistan gibi ülkelere acil çağrı yapılmıştır. Bir ülkenin yenilenebilir nüfusunu koruması için 2,8 artış gerekiyor. Bu ortalama bir aile için de 3 çocuk anlamına geliyor. Hem Türkiye’deki demografik yapının güçlü bir şekilde sürdürülmesi hem de bu yapının desteklenmesi bizim açımızdan son derece önemlidir.’’

06.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonomik kriz, Obama ile daha rahat aşılır

  DOĞU, KIŞA HAZIRLANIYOR

  Sana dün bir gökdelenden baktım, aziz İstanbul

  Kanserli hasta sayısı artıyor

  Bardakoğlu: Din yanlışlıklara âlet edilemez

  Çocuk yuvalarına kameralı denetim

  Sürücü kursları devre dışı kalmak istemiyor

  Dere aynı, balık aynı, ceza farklı

  Erdoğan, ABD’ye gidecek

  Bütçe maratonu sürüyor

  Bitlis-Siirt-Batman üçgeninde operasyon

  Türkiye, Obamalı Amerika’ya hazırlanmalı

  Obama Türkiye’nin farkına varacak

  KKTC Başbakanı Soyer: Çözüm için çabalıyoruz

  Politikaların tarzında değişiklikler olabilir

  Wilson: Obama’nın seçimi demokrasinin başarısı

  Medya aileyi aşındırıyor

  Doğalgaz zammı iyi olmadı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır