"Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

DOĞU, KIŞA HAZIRLANIYOR

İL GENELİNDE Türkiye’nin en çok yerleşim birimine sahip ve kış aylarında çoğunlukla şiddetli soğuk ve kar yağışının hüküm sürdüğü Sivas’ta, kronik hasta ve hamileler, misafirhanelerde ve ‘’Anne Oteli’’nde konuk edilerek gerektiğinde sağlık kuruluşlarına kolayca ulaştırılabilecek.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, şehrin geçen sene kış mevsiminde de yaşadığı olumsuzlukları bu yıl yaşamamak için iyi hazırlandıklarını söyledi.

Bu yıl yolların kapanma ihtimali olduğu zamanlarda, sevki gerekecek kişilerin uygun şartlarda misafir edilmeleri konusunda çalışma başlattıklarını anlatan Vali Dalmaz, şöyle konuştu: ‘’Önceden muhtemel risk bölgeleri tespit edilecek, buradaki hastalar ve hamilelerin listesi yapılacak. Bunlar gerek il, gerekse ilçe merkezlerindeki misafirhanelerde, hastanelerde veya uygun şartlarda misafir edilecek.”

Konuyla ilgili kaymakamlık ve sağlık kuruluşlarının resmi yazıyla bilgilendirildiğini ifade eden Dalmaz, şu bilgileri verdi: ‘’Sağlık Müdürlüğü bünyesinde ilgili şube müdürlerinden oluşan bir kurul oluşturuldu. İlgili yerlerdeki gebeler ve kronik hastaların listelerinin oluşturulmasına başlandı. Kışın davet edilen gebe ve hastaların ilçelerde hastanelerde, kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhanelerinde, merkezde ise Anne Oteli, sağlık müdürlüğü misafirhanesi başta olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhanelerinde ağırlanmalarına karar verildi.’’

Hasta taşımaya

paletli ambulans

AĞIR kış

şartlarında acil hastalara ulaşmak amacıyla Bitlis’e önderilen paletli ambulansların kışa hazırlandığı belirtildi. Paletli ambulansların kış şartlarına hazırlanması için çalışma başlatıldı. Yoğun kar yağışı alan ve yol açma çalışmalarında sıkıntı çekilen yerlerdeki hastalara acil müdahale için hazırlanan ambulanslardan 2 tanesinin ilçelere gönderileceği bildirildi. Bitlis Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servisi’nde bulunan 4 adet paletli ambulanstan birinin Mutki, diğerinin ise Hizan ilçesine gönderilmesi için çalışma başlatıldığı belirtildi. 112 Acil Servis Doktoru Damla Şahin, Mutki ve Hizan ilçelerinde bekletilecek olan paletli ambulansların buradaki hastalara daha kısa sürede ulaşacağını söyledi. Şahin, “Merkezde 2 adet paletli ambulansımız var. Mutki ve Hizan ilçesinde kış ağır geçtiği için buralara birer adet paletli ambulans tahsisi yaptık. Şimdi kışlık bakımlarını yaparak hazır hale getiriyoruz” dedi.

Sivas/Bitlis/

06.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonomik kriz, Obama ile daha rahat aşılır

  DOĞU, KIŞA HAZIRLANIYOR

  Sana dün bir gökdelenden baktım, aziz İstanbul

  Kanserli hasta sayısı artıyor

  Bardakoğlu: Din yanlışlıklara âlet edilemez

  Çocuk yuvalarına kameralı denetim

  Sürücü kursları devre dışı kalmak istemiyor

  Dere aynı, balık aynı, ceza farklı

  Erdoğan, ABD’ye gidecek

  Bütçe maratonu sürüyor

  Bitlis-Siirt-Batman üçgeninde operasyon

  Türkiye, Obamalı Amerika’ya hazırlanmalı

  Obama Türkiye’nin farkına varacak

  KKTC Başbakanı Soyer: Çözüm için çabalıyoruz

  Politikaların tarzında değişiklikler olabilir

  Wilson: Obama’nın seçimi demokrasinin başarısı

  Medya aileyi aşındırıyor

  Doğalgaz zammı iyi olmadı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır