"Gerçekten" haber verir 08 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Olmert’a yolsuzluk sorgusu

İsraİl Başbakanı Ehud Olmert, hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk iddiaları sebebiyle, İsrail polisinin Malî Şube müfettişlerince 9. kez sorgulanıyor. Polis müfettişlerinin dün Başbakanlık konutuna gelerek, sabah saat 10.00 dolayında başlattığı yeni sorgulama yaklaşık 2 saat sürdü. İsrail Başbakanı Ehud Olmert hakkında Kudüs’te satın aldığı evden, bakanlığı dönemindeki uygulamalarına ve seçim kampanyaları sırasında nakit para aldığına ilişkin çeşitli iddialar bulunuyor. 2006 yılında Başbakan olmadan önceki dönemdeki tasarruflarına ilişkin iddialarla ilgili olarak Başbakan Olmert ise şimdiye kadar hep yanlış bir şey yapmadığını savundu. Ancak polisin iddialarla ilgili sorgulamaları, Olmert’in önce partisi Kadima’nın başkanlığına aday olmamasına ve sonrasında başbakanlıktan istifasına yol açtı. Olmert, 10 Şubat 2009’da yapılması kararlaştırılan seçimlerden yeni bir hükümet çıkıncaya kadar Başbakanlık görevini sürdürecek.


İsrail, İran’ın peşinde

İsraİl Savunma Bakanı Ehud Barak, ülkesinin, “İran’ın nükleer silâh edinme çabalarını sürdürdüğüne inandığını” söyledi. Barak, dört ülkeyi kapsayan Or

İran’ın kara tatbikatı sona erdi

İran Silâhlı Kuvvetlerinin yaptığı kara tatbikatının, belirlenen program dahilinde sona erdiği bildirildi.


  Çözüm sürecine destek

KKTC Başbakanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer, Luciano Vecchi başkanlığındaki Avrupa Sosyalist Parti heyetini kabul etti.


  Üçlü zirve yok


  Ermenistan’ın Karabağ politikası değişti

Azerbaycan’In Avrupa Konseyi Daimi Temsilcisi Arif Mehmedov, yeni dönemde Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerini değerlendirdi.


  Kuzey Kore: Diyaloğa da, mücadeleye de hazırız

Kuzey Kore’nin, Barack Obama’nın başkanlığa seçilmesinden sonra ABD ile diyaloğa da mücadeleye de hazır olduğu bildirildi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır