"Gerçekten" haber verir 08 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Obama görüşlere açık İlk telefonlar Sarkozy ve Olmert’e

Obama sonrası ABD’de ‘dönüşüm’ tartışması ABD’nİn 44. başkanı seçilen Barack Obama, göreve başlayana kadar kullanacağı yeni resmî internet sitesi aracılığıyla ülkenin geleceği ile ilgili fikirleri bekliyor. ‘’www.change.gov’’ adresinden ulaşılabilecek sitede, ziyaretçilerin ülkenin geleceği ile ilgili fikir ve tekliflerini Obama’ya iletebileceği bir bölüm bulunuyor. ‘’Seçim kampanyamızın hikâyesi ve bu tarihi an sizin hikâyenizdir’’ ifadesinin yer aldığı sitede, Obama’nın zafer gecesi yaptığı konuşmanın videosu da izlenebiliyor.


Eruygur ve Tolon iddianamede

Ergenekon dâvâsının 10’uncu duruşması dün yapıldı. İddianamenin önceki gün okunan, Perinçek’le ilgili bölümünde, emekli generaller Şener Eruygur ve Hu

Yurt görüntüleri utandırdı

İngiliz televizyonu ITV, Türkiye’de iki ayrı çocuk yurdunda çekilen görüntüleri yayımladı. İki ayrı mekânda gizlice çekildiği öne sürülen görüntüler “


  ÇÖLLEŞMEYE ADIM ADIM

Çevre ve Orman Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre çölleşme; erozyon, aşırı otlatma, iklim değişikliği, ormanların tahribi, toprağın aşırı kullanımı ve yanlış sulama yöntemleri kullanılması sebebiyle ortaya çıkıyor.


  TRAKYA SUSUZ

TRAKYA'DAKİ 8 barajda su miktarı, geçen yıla göre 47 milyon metreküp azaldı. DSİ 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’daki 8 barajın doluluk oranının yüzde 25,17 olduğunu bildirdi. Toplam 584,60 milyon metreküp depolama hacmine sahip 8 barajda geçen yılın Kasım ayının ilk haftasında 194,35 milyon metreküp olan su miktarının, bu yılın aynı döneminde ise 147,17 milyon metreküp olarak ölçüldüğü belirtildi. Öte yandan, Edirne’deki Meriç Nehri’nde, debisinin azalması sebebiyle kum adacıkları oluştu. DSİ 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan ölçümler sonucu, Meriç Nehri’nin debisinin 81,1 metreküp/saniye, Tunca Nehri’nin debisinin 6,8 metreküp/saniye olduğu belirlendi.


  Karadeniz’de hamsi bereketi

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde balıkçılar gece boyunca 2 bin ton hamsi avladı. Alınan bilgiye göre verimsiz geçen palamut sezonunun ardından umudunu hamsiye bağlayan Karadenizli balıkçıların yüzü güldü. Gece boyu Karadeniz açıklarında avlanan balıkçı tekneleri, sabaha karşı İnebolu Limanı’nı doldurdu. Kasalara doldurulan hamsiler kamyonlarla Türkiye’nin çeşitli illerine sevk edilmeye başlandı. Balıkçılar bir gecede yaklaşık 2 bin ton hamsi avladı. Hamsi bolluğu tezgâhlardaki balık fiyatlarına da yansıdı. Kilosu 5 YTL’den satılan hamsinin fiyatı 2 YTL’ye düştü. Samsunlu balıkçı Mustafa Yılmaz, ‘’Bu sezon denizde kum gibi hamsi var. Dün gece sadece biz 250 ton hamsi avladık. Palamut sezonu çok kötü geçmişti. İnşallah yüzümüzü hamsi güldürecek’’ dedi. İnebolu / aa


  MÜ’de öğrencilere bedava çorba

ÖZELLİKLE sınav dönemlerindeki yoğunlukları sebebiyle birçok üniversite öğrencisinin kahvaltı alışkanlığının olmadığını dikkate alan Mersin Üniversitesi (MEÜ), okulun açık olduğu günlerde öğrencilere ücretsiz sıcak çorba vermeye başladı.


  İHH’dan, mültecilere gıda ve giysi yardımı

İHH İnsanî Yardım Vakfı, Çorum ve Tokat’ta yaşayan 131 Irak ve Afgan uyruklu mülteci ailesine gıda, ev eşyası ve giysi yardımı yaptı.


  Cezaevlerinde doktor krizi

HER geçen gün mahkûm sayısının artmasıyla 100 bin kişilik barajı aşarak kırmızı alarm vermeye başlayan cezaevlerinde doktor krizi yaşanıyor.


  İGDAŞ’ta e-kalite yönetimi

İGDAŞ kalite süreçlerinin etkin bir şekilde yönetilebilmesini sağlamak ve sistemin öngörülen süreçlerini en uygun şekilde uygulamak için Bilgi Birikim Sistemleri tarafından geliştirilen QMex (Quality Management Extra) yazılımını kullanmaya başladı.


  Karaosmanoğlu, Bosna Hersek heyetini ağırladı

KOCAELİ Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bosna Hersek’ten gelen belediye başkanlarıyla iş adamlarını yemekte ağırladı.


  Açıköğretime girişler serbest olacak

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, açıköğretim fakültesine girişleri tamamen serbest hale getirmek istediklerini belirterek, ‘’Üniversite sınavındaki sıralamayı esas alarak, kazananların bu okuldan faydalanmasını istiyoruz’’ dedi.


  Bedelli askerlik çalışması şu anda yok

GENELKURMAY Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, bedelli askerlikle ilgili herhangi bir çalışma bulunmadığını bildirdi.


  Erdoğan ve AKP’den Kart’a tazminat dâvâsı

BAŞBAKAN ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile partinin tüzel kişiliği adına, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart hakkında toplam 50 bin YTL’lik manevî tazminat davası açıldı.


  Türk-İş, hükümet ve Hak-İş’i ILO’ya şikâyet etti

TÜRK-İŞ, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu’na (ETUC) Hükümet ve Hak-İş’e yönelik şikayetlerin yer aldığı bir mektup gönderdi.


  ‘Başsavcı meraklı bir kişi’

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, ‘’Deniz Feneri Davası’’ dosyasının bir örneğini istemesini, ‘’AK Parti ile Deniz Feneri davası arasında hiçbir alaka olmadığını herkes biliyor.


  82 Anayasasına “hayır” dediler

Genç Siviller, 1982 Anayasasının referandumla kabul edilmesinin (7 Kasım 1982) yıl dönümünde yaptığı eylemde 82 Anayasasına “hayır” dedi. Genç Siviller’in İstiklal Caddesi’nde kurduğu sandıkta oylarını kullanan Anayasa Hukukçusu Doç. Dr. Serap Yazıcı, Gazeteci Ayhan Birgen, Etyen Mahcupyan, Ümit Fırat ile Ömer Laçiner anayasaya “hayır” dedi. Ankara’da ise Prof. Dr. Baskın Oran ile Burhan Kayatürk anayasaya karşı red oyu kullandılar.


  Kadınların eğitimi önemli

Dİyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, “Kadınları ve genç kızları cahil bırakan toplumların geleceği karanlıktır” dedi. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Amasya’ya gelen Ali Bardakoğlu, Çelebi Camisi’nde Cuma namazı öncesi verdiği vaazda, kadın ve genç kızların dini eğitimlerinin önemini vurguladı. “Din hepimizin dini. Kadın ve genç kızlarımızın da bu dini öğrenmeye, bu dinin rahmetinden istifade etmeye ihtiyaçları var” diyen Bardakoğlu, şunları kaydetti: “Kadınları ve genç kızları cahil bırakan toplumların geleceği karanlıktır. Öyleyse bizim kadınlarımızı, genç kızlarımızı okutmamız, eğitmemiz, kültür seviyelerini yükseltmemiz gerekir. Toplumun her kesiminin büyük-küçük, genç-yaşlı, kadın-erkek okuması gerekli.” Bardakoğlu, çocukların eğitiminde ailelere, özellikle annelere önemli sorumluluklar düştüğünü vurguladı.


  En temizi ve en uygunu hidroelektrik enerjisi

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, hidroelektrik enerjisinin Türkiye için en temiz, en uygun, en ucuz enerji kaynağı olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, DSİ Bölge Müdürlüğünde İl Koordinasyon Toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Eroğlu, bir gazetecinin, Karadeniz’de yapılması planlanan ve yapılmakta olan hidroelektrik santrallerine yönelik tepkilerle ilgili sorusu üzerine, suyun gücünden istifade edilmesi gerektiğini belirtti. Hidroelektrik enerjisinin Türkiye için en temiz, en uygun, en ucuz enerji kaynağı olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, ‘’Şu an hidroelektrik kaynağından üretilen 1 kilovatsaat enerji başına yaklaşık 5 cent doğalgaz parası ödememiş oluyoruz. Böylece 7 milyar dolarlık bir para dışarıya gitmemiş olacak’’ dedi.


  Meclis heyeti Bandırma’da

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri, Bandırma M Tipi Cezaevi’nde incelemelerde bulundu. İnsan Hakları Alt Komisyonu Başkanı Murat Yıldırım, Bandırma M Tipi Cezaevi’nde yapılan incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 300 kişi kapasiteli cezaevinde 550 hükümlü ve tutuklu bulunmasının büyük yoğunluk oluşturduğunu gözlemlediklerini belirtti. Yıldırım, bu yoğunluğun, Balıkesir’e bağlı Kepsut ilçesinde yapılacak cezaevinin 2009 yılı ortalarında hizmete girmesiyle azalmasını beklediklerini ifade etti. Yıldırım,"Bu incelemelerimizle ilgili raporumuzu TBMM İnsan Hakları Üst Kurulu’na ileteceğiz" dedi.


  Japonum, yaşlıyım, suçluyum


  Yaş altmış, Fujitsu laptop yapmış

Japon elektronik firması Fujitsu, ülkede 60 yaşın üstündekiler için özel olarak tasarlanmış bir dizüstü bilgisayarı piyasaya sürmeye hazırlanıyor.


  Erken doğum artıyor

Prematüre doğumlarda son yıllarda önemli artış olduğu bildirildi. İngiltere’deki Millî Sağlık Hizmeti kurumunu NHS’nin verilerine göre, 2006-2007’de bebeklerin yüzde 8,6’sı prematüre doğdu.


  “Basit bir öksürük” deyip geçmeyin

Türk Akciğer Kanseri Derneği (TAKD) Başkan Yardımcısı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nezih Özdemir, akciğer kanseri bulgularının başında öksürük geldiğini belirterek, ‘’öksürük çok önemli bir uyarıcı olmasına karşın insanlar tarafından kolaylıkla ihmal edilebilir’’ dedi.


  BM sigaraya savaş açtı

BM Genel Kurulu, New York’taki BM merkezinde sigara içilmemesi ve satılmaması konusunda bir karar tasarısı kabul etti. BM binasında çalışan personel, diplomatlar ve gazeteciler uyarılara rağmen başta kendi ofisleri ve Viyana Kafe olmak üzere binanın iç mekânlarında sigara içebiliyor. Genel Kurul, sigara içimini ve satışını yasaklayan kararın uygulanmasıyla ilgili olarak BM Genel Sekreterinden bir süre sonra bir rapor hazırlanmasını da talep etti. Kurul kararına rağmen BM binasının içinde sigara kullanılıp kullanılmayacağı merak ediliyor.


  Afganistan’da dilenmek yasak

Afganİstan, sokakta dilenciliği yasakladı. Afgan hükümeti, çoğu çocuk ve kadın olan dilencilerden bazılarının şiddete maruz kaldığını, bu durumun, Afganistan’ın itibarını zedelediğini açıkladı ve sokakta dilenenlerin, bakım evlerine ve yetimhanelere yerleştirilmesi talimatını verdi. Genellikle kadın, çocuk, engelli ve yaşlıların, başta Kabil ve diğer büyük şehirler olmak üzere hayata tutunmak için başvurduğu sokak dilenciliği, işsizlik oranının yükseldiği, gıda kıtlığına gebe kış aylarında artıyor. Bazı dilenciler ise çoğunluğun aksine, hayatta kalmak için değil, daha iyi hayat şartları oluşturmak için dileniyor. BM, Afganistan’daki dilenci sayısının henüz belirlenemediğini açıklarken, yardım kuruluşlarına göre nüfusun hemen hemen yarısı, günde 2 dolarla hayatını sürdürmeye çalışıyor.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır