"Gerçekten" haber verir 08 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

EV ALIN, AMA BANKA KREDİSİ ALMAYIN

İnşaat sektörünün gizli kriz sebebiyle alarm verdiğini dile getiren İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Nevzat Ersan, konutların ‘yatırım amacıyla değil’, ‘ihtiyaçlar doğrultusunda’ yani oturma amaçlı ve banka kredisiz alınmasının uygun olacağını ifade etti. Ersan, alıcıların mecbur kalınmadığı sürece kesinlikle tanımadıkları ve güvenmedikleri firmalardan maket veya proje üzerinden konut almamasını önerdi.



Bu yıl meyve-sebzeye doyacağız

Yaz dönemi sonunda başlayarak ülke genelinde sonbahar süresince etkili olan yağışlar sebebiyle narenciyenin yanı sıra ıspanak, karnıbahar ve pırasa gibi kış sebze ve meyvelerinin bol olacağı, bu durumun fiyatların düşmesine yol açacağı bildirildi. Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Mehmet Çakman, portakal, mandalina ve greyfurt gibi kış dönemine özgü meyvelerin kilogram fiyatının daha şimdiden bahçede 30-35 YKr’ye kadar düştüğünü, birkaç hafta içinde bu uygun fiyatların pazarlara yansıyacağını söyledi. Narenciye ürünlerinin pazarlarda şu an bile geçmiş yıllara oranla daha ucuza satıldığın dile getiren Çakman, bunun yanı sıra ıspanak, pırasa ve karnıbahar gibi sebzelerin de uygun fiyatlarla tüketicilere ulaştığını vurguladı. ‘’Bu sene halkımız fazla grip olmayacak. Çünkü bol bol mandalina yiyip, greyfurt ve portakal suyu içebilecek’’ diyen Çakman, sonbaharda ülke genelinde etkili olan yağışların gelecek yaz ürünlerinin rekoltesine de yarayacağını bildirdi. Bursa/aa



İş dünyası Obama’yı bekliyor

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Barack Obama ile Amerikan ekonomisinin olumlu yönde gideceğine inandığını” söyledi. Hisarcıklıoğlu, “İnşallah bu değişimin hem Amerikan yönetimine, hem dünyadaki ortama yansıyacağı inancındayım” dedi.



TESK: Petrol piyasasındaki kartelleşme önlenmeli



Petrol firmalarına ceza yolda

REKABET Kurumu petrol fiyatlarında haksız kazanç olduğunu, serbest piyasa şartlarının işlemediğini tesbit etti. Petrol dağıtıcı firmalara çok ciddî cezalar yolda... Tüm Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Geleneksel Esnaf toplantısına katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, petrol fiyatlarının dünyada düşerken Türkiye’de sabit kalmasını eleşti-rerek, ‘’Rekabet Kurumu petrol fiyatlarında haksız kazanç olduğunu, serbest piyasa şartlarının işlemediğini tesbit etti. Çok yakında petrol dağıtıcı firmalara çok ciddî ceza gelirse şaşırmayın’’ dedi.



Sıcak para hacminde rekor erime

“SICAK PARA” olarak da adlandırılan kısa vadeli yabancı finansal sermayenin Türkiye’deki portföyünde, küresel malî krizin kasırgaya dönüştüğü, sermaye çıkışı ile Borsa’da hızlı düşüş, kurlarda yükseliş yaşanan son haftalarda rekor boyutta küçülme yaşandı. 2007 sonunda 107 milyar doların üzerinde bulunan sıcak para 24 Ekim itibariyle 45 milyar dolara kadar indi. Sıcak parada yılbaşına göre erime 62 milyar dolara ulaştı. Bunun da 44.5 milyar doları son iki ayda gerçekleşti.



Elektrikte TRT payına dâvâ

TÜKETİCİ Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), tüketicilerin elektrik faturalarına yüzde 2 TRT payının yansıtılmasının kanunlara aykırı olduğu iddiasıyla TRT ve Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş (BEDAŞ) aleyhine, Tüketici Mahkemesinde dava açtı.



İMKB’de broker eylemi

BORSA işlem salonunda broker sayısına kısıtlama getiren kararı protesto eden yaklaşık 400 broker dün seanslara girmedi.



Maden ihracatı yüzde 46 arttı

TÜRKİYE'NİN maden ihracatı yüzde 46 artarak, Ağustos 2008 sonu itibariyle 1 milyar 508 milyon dolara yükseldi.



Esnaf ve sanatkâra faizsiz kredi

HÜKÜMET, KOBİ’ler, esnaf ve sanatkârlar için yeni bir destek paketi açıklayacak. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın Plan ve Bütçe Komisyonu’nda verdiği bilgiye göre, sadece imalatçıların yararlandığı KOSGEB’in, esnaf ve sanatkârın da hizmetine açılması için yasa değişikliği yapılacak. Esnaf ve sanatkârın rekabet gücünün artırılması ile değişim ve dönüşümün desteklenmesini hedefleyen eylem planı da önümüzdeki günlerde uygulamaya konulacak. Sektörel, bölgesel ve proje bazlı teşvik sistemine geçişi yıl sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını söyleyen Çağlayan, 20 sektöre ilişkin rekabet gücü analizlerinin hafta başında Ekonomi Koordinasyon Kurulu’na sunulacağı bilgisini verdi. Çağlayan özel sektöre ilişkin bazı verileri de dile getirdi. Buna göre 1.5 trilyon YTL aktifi bulunan özel sektörün, yabancı para cinsinden kısa vadeli borcu, geçen yıl sonu itibariyle 18 milyar YTL.



 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır