"Gerçekten" haber verir 08 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

EV ALIN, AMA BANKA KREDİSİ ALMAYIN

İnşaat sektörünün gizli kriz sebebiyle alarm verdiğini dile getiren İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Nevzat Ersan, konutların ‘yatırım amacıyla değil’, ‘ihtiyaçlar doğrultusunda’ yani oturma amaçlı ve banka kredisiz alınmasının uygun olacağını ifade etti. Ersan, alıcıların mecbur kalınmadığı sürece kesinlikle tanımadıkları ve güvenmedikleri firmalardan maket veya proje üzerinden konut almamasını önerdi.

FİYATLAR GERİLEDİ, SEKTÖR ZORDA

Ev üretip satan firmaların zamlardan ciddi bir şekilde etkilendiğini ve zamları olduğu gibi konut satın alan kişilere yansıttığını savunan Ersan, bu dönem talebin istenildiği kadar oluşmadığını söyledi. Bu yüzden konut üretip satan firmaların ciddi anlamda sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Ersan, “Kriz döneminde firmalar arz ve talep dengesini dikkatle izleyerek konut satışındaki kâr marjlarını aşağı çekmek mecburiyetinde olduklarını düşünüyorum” dedi.

İNŞAAT Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Nevzat Ersan, konutların ‘yatırım amacıyla değil’, ‘ihtiyaçlar doğrultusunda’ yani oturma amaçlı ve banka kredisiz alınmasının uygun olacağını söyledi. Ersan, yaptığı açıklamada ülke kalkınmasında en önemli sektörlerden biri olan inşaat sektörünün, ‘’gizli kriz’’ sebebiyle alarm verdiğini savundu. Bir iyileşme beklenirken bütün dünyanın yaşamış olduğu küresel krizin inşaat sektörünü içinden çıkılmaz bir girdaba sürüklediğini belirten Ersan, şunları kaydetti: ‘’Kriz öncesinde de ülkenin yaşadığı gizli kriz, malzeme fiyatlarında aşırı artışlara neden olmaktaydı. Malzeme fiyatlarındaki bu artışlar direkt olarak konut fiyatlarına yansıtıldı. Malzeme fiyatlarındaki artışın zam şampiyonu bir ara inşaat demiriydi, yıl içinde yüzde 87’ye kadar arttı. Sadece inşaat demirinin inşaatlardaki payının yüzde 13 olduğu düşünülürse diğer malzemelerdeki artışlarla birlikte bunun konut üretimine yansıması küçümsenmeyecek oranlarda olmuştur.’’

Ersan, alıcıların mecbur kalınmadığı sürece kesinlikle tanımadıkları ve güvenmedikleri firmalardan maket veya proje üzerinden konut almamasını önerdi. Ersan, konutların ‘yatırım amacıyla değil’, ‘ihtiyaçlar doğrultusunda’ yani oturma amaçlı ve banka kredisiz alınmasının uygun olacağını ifade etti. Konut üretip satan firmaların bu zamlardan ciddî bir şekilde etkilendiğini ve zamları olduğu gibi konut satın alan kişilere yansıttığını savunan Ersan, bu dönem talebin istenildiği kadar oluşmadığını söyledi. Bu nedenle konut üretip satan firmaların ciddî anlamda sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Ersan, ‘’Bu kriz döneminde konut üretip satan firmaların arz ve talep dengesini dikkatle izleyerek konut satışındaki kar marjlarını aşağı çekmek mecburiyetinde olduklarını düşünüyorum’’ dedi.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı H. Ali Taylan da, konut almanın ‘’tam zamanı’’ olduğunu belirterek, ‘’Özellikle oturma amacıyla konut almak isteyenlerin içinde bulunduğumuz 2-3 aylık dönemi çok iyi değerlendirerek, gecikmeden almalarını öneriyoruz’’ dedi.

Ankara / aa

08.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  EV ALIN, AMA BANKA KREDİSİ ALMAYIN

  Bu yıl meyve-sebzeye doyacağız

  İş dünyası Obama’yı bekliyor

  TESK: Petrol piyasasındaki kartelleşme önlenmeli

  Petrol firmalarına ceza yolda

  Sıcak para hacminde rekor erime

  Elektrikte TRT payına dâvâ

  İMKB’de broker eylemi

  Maden ihracatı yüzde 46 arttı

  Esnaf ve sanatkâra faizsiz kredi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır