"Gerçekten" haber verir 09 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Barack Obama’nın acil gündemi ekonomi ve İran

ABD’nİn 44’üncü başkanı seçilen Barack Obama, Amerikan ekonomisinin, zamanın en büyük sıkıntısıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

ABD’de 4 kasımda gerçekleştirilen başkanlık seçiminin ardından, ekonominin birinci önceliği olduğunu göstermek üzere, ekonomi danışmanlarıyla bir toplantı yapan Obama, ardından ilk basın toplantısını düzenledi.

Obama konuşmasına, ‘’Bu sabah ekonomimizin durumuyla ilgili ayıltıcı haberlerle uyandık. Ekim ayında 240 bin kişi işini kaybetti. Böylece on aydır her ay iş kaybı yaşıyoruz. Toplam olarak bu yıl 1.2 milyon iş kaybı oldu ve şimdi 10 milyon Amerikalı işsiz’’ dedi. On milyonlarca Amerikalının faturalarını ödemekte ve oturdukları evi korumakta güçlük çektiğini belirten Obama, ‘’Onların hikâyeleri, ömrümüzün en büyük ekonomik sıkıntısıyla yüz yüze olduğumuzu ve bunu çözmek için hemen harekete geçmemiz gerektiğini bize acilen hatırlatıyor’’ diye konuştu.

Barack Obama, ABD’nin sadece tek bir hükümeti ve tek bir başkanı olduğunu ve kendisinin, 2009 yılının 20 Ocak tarihine kadar ABD başkanlığı görevini üstlenmeyeceğini hatırlattı. ABD Başkanı George W. Bush ile konuştuğunu belirten Obama, Bush’un ekonomi ekibinin, gelişmelerle ilgili kendisine bilgi sağlayacağını kaydetti. Bush’un kendisi ve eşini Beyaz Saray’a dâvet ettiğini belirten Obama, başkan olduktan sonra ilk işinin, kredi krizini rahatlatacak, çalışan ailelere yardım edecek, büyüme ve refahı yeniden kuracak gerekli bütün adımları atmak olduğunu vurguladı. Geçiş dönemi ekonomik danışma kurulunun yetkilileri ve ABD başkan yardımcısı seçilen Joe Biden ile ekonomi konusunda bir görüşme yaptığına işaret eden Obama, bu ekibin, geçiş dönemi yönetimine yardım edeceğini, Beyaz Saray Genel Sekreteri Rahm Emanuel ile birlikte çalışacağını ve bu krize çözüm yönünde kuvvetli bir dizi politika geliştireceğini kaydetti.

Washington / aa

09.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Barack Obama’nın acil gündemi ekonomi ve İran

  İKİNCİ GÜNDEM MADDESİ İRAN

  Obama şakasından dolayı Nancy Reagan’dan özür diledi

  Amerikalı Müslümanlar ‘Obama’ dedi

  Pentagon, Guantanamo’ya alternatif arıyor

  ABD vurdu, Pakistan kınadı

  Chavez, Washington’un çark etmesini bekliyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır