"Gerçekten" haber verir 09 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

ABD vurdu, Pakistan kınadı

Pakİstan, Afganistan sınırındaki bölgesinde önceki gün ABD tarafından düzenlendiğini ve 13 kişinin öldüğünü belirttiği füze saldırısını kınadı.

Yetkililer, Pakistan’ın Afganistan sınırında bulunan Kuzey Veziristan bölgesindeki Kam Sam Köyüne pilotsuz uçakla düzenlenen füze saldırısında, Taliban militanı olduğundan şüphelenilen 13 kişinin öldüğünü kaydetti. Pakistan istihbarat yetkilileri, saldırıda bölgedeki yerel bir Taliban komutanının evinin hedef alındığını ve ölenlerin kimliklerinin belirlenmeye çalışıldığını söyledi. Bölgedeki bir hükümet yetkilisi de saldırıda ölenlerin sayısının 13 olduğunu belirtti. ABD’nin Afganistan üzerinden Pakistan’ın sınır bölgelerine düzenlediği ve Ağustos ayından bu yana artan saldırıları, Pakistanlı yetkililer tarafından ülkenin egemenliğinin ihlâli olduğu ve sınır bölgesinde kendi terörle mücadelesine zarar verdiği belirtilerek kınanıyor. Pakistan Enformasyon Bakanı Seri Rahman önce gün geç saatlerde yaptığı açıklamada, saldırıyı kınayarak, İslamad’ın, Washington’a sınır bölgelerine saldırıları durdurması çağrısını yineledi. Bakan Rahman, ABD yönetiminin, bu tür operasyonların yankılarının, küresel çapta terörle mücadele çabalarının amacına zarar verdiğini dikkate almaya isteksiz olduğunu söyledi. Rahman, Pakistan Devlet Başkanı Asif Zerdari’nin Washington’a saldırıları durdurması çağrısında bulunduğunu belirtti.

İslamabad / aa

09.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Barack Obama’nın acil gündemi ekonomi ve İran

  İKİNCİ GÜNDEM MADDESİ İRAN

  Obama şakasından dolayı Nancy Reagan’dan özür diledi

  Amerikalı Müslümanlar ‘Obama’ dedi

  Pentagon, Guantanamo’ya alternatif arıyor

  ABD vurdu, Pakistan kınadı

  Chavez, Washington’un çark etmesini bekliyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır