"Gerçekten" haber verir 09 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Pentagon, Guantanamo’ya alternatif arıyor

ABD’nİn, Guantanamo’daki tutsakları nakletmek üzere ABD içinde yüksek güvenlikli yerler aramaya başladığı, ancak bunun çabuk ve kolay olmayacağına dikkati çekildi.

ABD Savunma Bakanının gözaltılarla ilgili bakan yardımcısı Sandra Hodgkinson’ın Associated Press ajansına verdiği demeç, Bush yönetiminin Taliban ve El Kaide zanlıları için yeni yerlerle ilgili seçenekleri araştırdığını gösterdi.

Hodgkinson, böyle bir değişiklik için özel tesisler, yasal düzenleme ve diğer konuların gerektiğini hatırlatarak, ABD’nin Guantanamo’yu kapatmasının çabuk ve kolay olamayacağına dikkati çekti. Barack Obama’nın 44. ABD Başkanı seçilmesinin ardından Guantanamo ile ilgili Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan bu ilk yorumda Hodgkinson, “yetkililerin muhtemel yerler konusunu araştırdığını, ancak henüz kararlaştırılmış bir yer olmadığını, dolayısıyla başlayan bir inşaat da bulunmadığını” söyledi.

Guantanamo’ya alternatif olarak değerlendirilen muhtemel yerlerin neresi olduğu konusunda bilgi vermeyen Hodgkinson, ancak bu yerlerin, “çok çok tehlikeli” olarak tanımladığı gözaltındaki kişiler için çok yüksek güvenlikli olması gerektiğini vurguladı. Pentagon, Guantanamo tutsakları Amerikan mahkemelerine başvurduğu için yeni yerlerin de ABD içinde olmasını göz önünde bulunduruyor. Küba’daki Amerikan üssü Guantanamo’da El Kaide ve Taliban zanlılarının tutulduğu cezaevi, Ocak 2002 yılında açılmıştı. Guantanamo’da, halen 250 civarında tutsak bulunuyor.

San Juan / aa

09.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Barack Obama’nın acil gündemi ekonomi ve İran

  İKİNCİ GÜNDEM MADDESİ İRAN

  Obama şakasından dolayı Nancy Reagan’dan özür diledi

  Amerikalı Müslümanlar ‘Obama’ dedi

  Pentagon, Guantanamo’ya alternatif arıyor

  ABD vurdu, Pakistan kınadı

  Chavez, Washington’un çark etmesini bekliyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır