"Gerçekten" haber verir 11 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Irak-Amerika güvenlik anlaşması imzalanmayabilir

Irak Parlamento İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Safa El Den El Safi, resmî El Sabah gazetesine verdiği demeçte ABD ile müzakereleri devam eden güvenlik anlaşmasının imzalanması için belirli bir tarih olmadığını söyledi.

Anlaşmanın imzalanmama ihtimalinin da bulunduğuna dikkat çeken El Safi, bu ihtimale binaen hükümetin farklı çözüm yollarına başvurabileceğini söyledi.

Bakanlar Kurulu’nda anlaşmayla ilgili farklı siyasî gruplar arasındaki tartışmaların devam ettiğini hatırlatan El Safi, Kurul’un kısa bir süre içerisinde anlaşmayı karara bağlamak üzere toplanacağını açıkladı. ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin görev süresi bu yılın sonunda biterken, Amerikan hükümeti en az üç yıl daha Irak’ta kalabilmek ve askerlerinin hukukî durumlarını garanti altına alabilmek için Bağdat hükümetiyle özel bir ikili anlaşma imzalamaya çalışıyor. Sünnî ve Şiî gruplar güvenlik anlaşmasının mevcut son taslağına itiraz ederken, parlamentodaki Kürt ittifakı anlaşmaya net bir destek veriyor.

ABD ordusunun Irak’tan aniden çekilmesinin ülkede güvenlik açıkları oluşturacağı dile getirilirken dün sabah Bağdat uzun zamandır şahit olmadığı patlamalarla sarsıldı. Bir süredir yüksek sayıda ölümlere sebep olan patlamaların azaldığı Bağdat’ta bomba yüklü iki araç patlatıldı. Çevredeki polisler ve siviller saldırıda ölen ve yaralananlara ilk müdahaleyi yapmak isterken de bir intihar saldırganı üzerindeki bombaları patlattı. Üçlü saldırı sonrasında ilk belirlemeler göre 28 kişi ölürken, 68 kişi de yaralandı. Dün sabahki üç saldırı Irak’ın son aylarda gördüğü en büyük saldırı oldu. Saldırılar, Dicle nehrinin doğu yakasında yer alan Bağdat’ın Kasra bölgesinde meydana gelirken, etrafta çok sayıda lokanta ve kahvehanenin bulunması ölü ve yaralı sayısının yüksek olmasına sebep oldu.

Öte yandan Irak’ın sorunlu bölgelerinden Diyala’da meydana gelen bir başka intihar saldırında 4 kişi öldü, 18 kişi de yaralandı. Polis yetkilileri saldırıyı 13 yaşındaki bir kız çocuğunun gerçekleştirdiğini açıkladı. Küçük kız çocuğu üzerindeki bombayı, Amerikan askerlerinin de bulunduğu bir güvenlik kontrol noktasında patlattı. Erbil / cihan

11.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni Başkan Obama hızlı başlayacak

  Irak-Amerika güvenlik anlaşması imzalanmayabilir

  Kudüs’te, uhrevileri dünyeviler ayırdı

  İspanya’da, Afganistan alarmı

  Türkiye G-8’e aday

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır