"Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Haham Poruş, Barkat’a yenildi

İsraİl’deyapılan yerel seçimlerin kesinleşen sonuçlarına göre oyların yüzde 52’sini alan laik iş adamı Nir Barkat (49) Kudüs Belediye Başkanlığını kazandı.

Barkat’ın güçlü rakibi aşırı dinci Haham Meir Poruş yüzde 43 oranında oyalırken, Rus göçmeni iş adamı Arkadi Gaydamak ise ilk tahminlerin gerisinde kalarak oyların sadece yüzde 3,6’sını alabildi. Barkat, yaptığı açıklamada, herkesin belediye başkanı olacağını belirterek, “Sonuçların, Kudüs’ü koruyacak birinin olduğunu gösterdiğini” söyledi.

Barkat, laik veya aşırı dindar, aynı zamanda Yahudi ve Araplar için çalışacağını da ifade etti. Barkat, görevi, Kudüs’ün ilk dini bütün belediye başkanı olan Uri Lupolianski’dendevralacak. Kudüs’ün yeni Belediye Başkanı Nir Barkat, 1959 doğumlu. Paraşütçü bölüğü komutanlığı yapan, binbaşı rütbesine kadar yükselen Barkat, 6 yıllık hizmetten sonra ordudan ayrılarak, bilgisayar virüslerine karşı yazılım programları geliştiren bir şirket kurdu. 2003 yılındaki belediye başkanlığı adaylığı sırasında işlerini devreden Barkat, Kudüs belediye meclisi üyesiydi.

Haredi adı verilen aşırı dindar toplumun partilerinden Birleşik Tevrat Yahudiliği’nin adayı olan ve seçim kampanyası sırasında, “gelecek 10-15 yıl içinde, İsrail’de laik belediye başkanı olan şehir kalmayacak” iddiasında bulunan Haham Meir Poruş (54), Barkat’a karşı çok yoğun bir kampanya yürüttü.

Kudüs / aa

13.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Komutanlığı özleyeceğim

  Biz bir aileyiz

  Haham Poruş, Barkat’a yenildi

  İran yeni bir füze denedi

  Obama olur da bir Türk olmaz mı?

  Darfurlu isyancılar, Beşir’in ateşkesini tanımadı

  Rusya, ABD’nin füze kalkanı teklifini reddetti

  Ukrayna’daki siyasî krizde yeni fasıl

  Erdoğan siyasî çöpçatan

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır