"Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Obama yapabildi, biz de yapacağız

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, gazetemizi ziyaretinde yaptığı açıklamada, Obama’nın Amerika’da başkan seçilmesiyle dünyada yeni bir dönem başladığını ve bir değişim rüzgârı yaşandığını belirterek, “Amerika’da Demokratlar amblemleri olan eşeği iktidara getirdiler. Biz daha asil olan Kıratı en anlamlı bir şekilde yeniden iktidara getirmeliyiz. Biz de yapabiliriz ve yapacağız” dedi.

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin, bütün sistemiyle bir tıkanıklık içerisine gittiğini ifade ederek, “Bu tıkanıklığı aşmak için de aynen bugün Amerika’da olduğu gibi, dün başka ülkelerde olduğu gibi, yarın başka ülkelerde olacağı gibi bir değişim, bir dinamizm rüzgârı estirmek lâzımdır” dedi.

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, gazetemizi ziyaretinde yaptığı açıklamada, dünyada yeni bir dönem başladığını belirterek, Obama’nın Amerika’da başkan olmasının da bu değişim sürecinin en önemli sonuçlarından biri olduğunu söyledi. Amerikan başkanlarının Berlin’de yapmış olduğu konuşmaların dünyadaki süreci dönem dönem tetiklediğini anlatan Soylu, “Reagan da, Kennedy de burada yaptıkları konuşmalarda dünyadaki birtakım süreçleri tetiklemişlerdir. Ancak bunlar oradan tetiklenmemektedir. Dünyanın değişimini algılamakta, belki ona yönelik ihtiyacı orada dile getirmektedirler” dedi.

DP lideri, küreselleşmeyle dünyanın bu kadar küçük bir köy haline geldiği süreçte Türkiye’nin bundan sarfı nazar etmesinin, bundan kendisini kaçırmasının mümkün olamayacağını dile getirerek, şunları kaydetti: “Bütün Türkiye’deki olayları hep beraber yaşıyoruz. Yaşadığımız olaylarda gördüğümüz, Türkiye’nin, bütün sistemiyle bir tıkanıklık içerisine gittiğidir. Ekonomik, sosyal, toplumsal barış, demokrasi, özgürlükler, üretim, dış politika gibi bütün alanlarda bir tıkanıklık vardır. Bu tıkanıklığı aşmak için de aynen bugün Amerika’da olduğu gibi, dün başka ülkelerde olduğu gibi, yarın başka ülkelerde olacağı gibi bir değişim, bir dinamizm rüzgârı estirmek lâzımdır. Bunun için dünyayı iyi algılamak, iyi tanımlamak, Türkiye’yi iyi analiz etmek, milletimizi iyi anlayabilmek, talepleriyle örtüşebilmek ve bu değişimle bu dinanizmi üst üste örmek gerekir. Diyebiliriz ki, Amerika’da Demokratlar amblemleri olan eşeği iktidara getirdiler. Biz daha asil olan Kıratı en anlamlı bir şekilde yeniden iktidara getirmeliyiz. İnşaallah milletin böyle bir talebi ve heyecanı olduğunu hep birlikte görüyoruz. Değişim talebi olduğunu görüyoruz. Bizim görevimiz de bu anlayışla Türkiye’yi kucaklaştırmaktır. Değişmeyen tek şey değişimdir. Klâsik bir sözdür. Bunu da DP ve bizler gerçekleştirmeliyiz. Evet, çok ciddî bir yenilenme yaşamıştır Amerika. Özellikle Cumhuriyetçiler ve neocon’ların egemen olduğu bir dönemden sonra dünya farklı bir yönetim anlayışıyla karşı karşıya kalacaktır. ‘Çok bir şey değişmez’ söylemleri doğru değil. Amerika’da meydana gelen olay çok büyük bir olaydır. Ve bunun sonucunda meydana gelecek olaylar da Türkiye’de ve dünyada birtakım değişimleri tetikleyecektir. Bu şekilde, zaten var olan düşüncelerimizi bu konsepte koyarak milletimizle beraber olma ve Türkiye’yi dünyayla rekabete hazırlayabilme zeminini oluşturuyoruz. Evet, biz de yapabiliriz ve yapacağız.”

İstanbul / Yeni Asya

13.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  HÜKÜMET ECZACIYI TAHSİLDAR, HASTALARI MAĞDUR ETTİ

  Değiştirilemiyor, ama uygulanmıyor

  Obama yapabildi, biz de yapacağız

  Kurbanlıklar da zamlanacak

  Dersler iPod’dan takip edilecek

  Yer değiştirecek öğretmenler dilekçeyle başvuracak

  AB, Rumları sıkıştırsın

  İNGİLİZ MÜSLÜMANLAR ANKARA’DA

  DTP’li Ahmet Türk için fezleke

  Üniversite mezunu polis sayısı arttı

  20 gün sonra gözaltına alındılar

  İlk üç günde 37 bin abone numarasını taşıdı

  Bayram trafiğine karşı “takip merkezi” teklifi

  Kıbrıs’ta, taraflar devlet felsefesinde anlaşamıyor

  Voronin: İnsanlık dine muhtaç

  Şahin: Yargı, medyaya karşı da bağımsız

  AKP’li Çamuroğlu, Alevi mitingini eleştirdi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır