"Gerçekten" haber verir 14 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Denizli: Bursaspor ile barışalım

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Bursaspor karşısında takımı ve kendisi üzerinde baskı olmayacağını söyledi.

Mustafa Denizli, Nevzat Demir Tesisleri'nde sabah yapılan antrenman öncesi basın mensuplarıyla kısa süreli sohbet etti. Sohbette soruları da cevaplayan Denizli, Bursaspor maçında takımın üzerinde baskı olup olmayacağı sorusu üzerine ''Türk futbol tarihinin en önemli maçlarını Bursa'da oynadım. Takımın üzerinde baskı olmaz, benim üzerimde hiç olmaz'' dedi. Denizli, Türkiye'nin iki üst düzey taraftar grubu olan Beşiktaş ile Bursasporlu futbolseverlerin, aralarındaki bu sorunu aşacağını ifade ederek, ''Bunlar çözümlenmeyecek şeyler değil, bunları aşarız'' diye konuştu.

FORVETTE FORM DÜŞÜKLÜĞÜ YOK

Sivok'un sakatlığının sürdüğünü kaydeden Mustafa Denizli, Bursaspor maçını düşünerek, ''Sivok'un Kocaelispor maçında kırmızı kart görmesini ister miydiniz?'' sorusunu ise, ''Kırmızı kart görseydi bile oynayamazdı. En büyük sakatlık onda. Eskişehirspor maçına bile yetişmesi zor gibi gözüküyor'' diye cevapladı. Forvet hattında bir form düşüklüğü olup olmadığı şeklindeki soru üzerine Denizli, ''Kondisyon olarak bir sıkıntı yok. Yanlış koşular yapabilirler, yanlış toplar gelebilir. Bu sebeplerden böyle gözüküyor olabilir'' şeklinde konuştu.

TAKIMDA 20 HAZIR OYUNCU VAR

Mustafa Denizli, Trabzonspor maçında şans verdiği Seric konusunda ise ''Oynayacağını ben tahmin ediyordum, ama o tahmin etmiyordu. Performansı da fena değildi. 20 hazır oyuncum var. Oynattığım oyuncular hazır olmasalar oynamazlardı'' diye konuştu. Denizli, derbi maçlarını düşünmeye başlayıp başlamadığı sorusu üzerine, derbi maçlarına daha çok olduğunu, önlerinde diğer maçların bulunduğunu ifade etti. Mustafa Denizli, Serdar Kurtuluş ile ilgili olarak da ''Maçlara göre onu çizgide de ortada da oynatabilirim. Her futbolcuda düşüş olabilir. Serdar'da da yaşanabilir'' derken, bir futbolcunun başka mevkilerde oynamasının kadrodaki oyuncu sayısını otomatikman yukarı çektiğini sözlerine ekledi.

ALTYAPI TAKIMLARININ MAÇLARI

Öte yandan Beşiktaş Futbol Altyapı Takımlarının hafta sonu oynayacağı maçların programı şöyle: 15 Kasım Cumartesi: 10.45 Ü.Anadolu-Beşiktaş (U-14 / Yeni Sahra Suni Çim). 12.30 Kocaelispor-Beşiktaş (U-14 Akademi/Vinsan Tesisleri). 13.30 Beşiktaş-Gaziosmanpaşa (Süper Genç/Fulya Tesisleri). 14.15 Kocaelispor-Beşiktaş (U-15 Akademi / Vinsan Tesisleri). 16 Kasım Pazar: 12.00 Bursaspor-Beşiktaş (PAF/Vakıfköy Tesisleri). 13.30 Beşiktaş-Kasımpaşa (B Genç/Fulya Tesisleri).

14.11.2008


 

Hidayet'li Orlando Magic Oklahoma'yı kolay geçti

NBA takımlarında Orlando Magic, deplasmanda Oklahoma City Thunder'ı rahat bir maçla 109-92 yenerken, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu 15 sayı üretti. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 34 dakika sahada kalan Türkoğlu, 5 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda başarılı olamazken, 8 kez denediği 2 sayılık atışlarda da 3 isabet buldu. 9 kez geldiği serbest atış çizgisinde de tam isabetle oynayan Türkoğlu, maçı 15 sayı, 7 asist ve 2 ribauntla tamamladı.

14.11.2008


 

Lider Trabzon Ankara'da G.Birliği karşısına çıkıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de, Trabzonspor ile Gençlerbirliği bugün yapacakları karşılaşmayla birlikte ligde 49. kez karşı karşıya gelecekler.

19 Mayıs Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus. Trabzonspor, son 3 sezondur başkentte yaptığı maçlardan puansız olarak döndü. Bordo-mavililer, Gençlerbirliği karşısında 2005-2006 sezonunda 1-0, 2006-2007 sezonunda 3-0, 2007-2008 sezonunda ise 2-1'lik mağlubiyetler aldı.

14.11.2008


 

G.Saray'a UEFA'da Polonyalı hakem

GALATASARAY'IN UEFA Kupası 2. tur (B) Grubu'nda Ukrayna ekibi Metalist Kharkiv ile yapacağı maçı yönetecek hakemler belli oldu. Ali Sami Yen Stadı'nda 27 Kasım Perşembe günü saat 20.00'de başlayacak maçı Polonya Futbol Federasyonu'ndan Jacek Granat yönetecek. Granat'ın yardımcılıklarını Radoslav Riejka ve Maciez Szymanik yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Jaroslaw Zyro.

14.11.2008


 

Ata sporu cirit yurtdışına açılacak

GELENEKSEL Spor Dalları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Uşak Çevre ve Orman İl Müdürü Ramazan Toker, ata sporu ciridin yaygınlaşması için çeşitli projeler ürettiklerini söyledi.Toker, gazetecilere yaptığı açıklamada, sadece Türkiye'de oynanan ciridin özellikle Erzurum, Erzincan ve Uşak'ta yaygın olduğunu, yurt genelinde ve uluslararası alanda bu sporun tanınmaması için çalıştıklarını kaydetti.

14.11.2008


 

Yabancı sporcu gözüyle İstanbul

İSTANBUL Belediyesi Kültür A.Ş. Yayınları tarafından hazırlanan, ''Yabancı Sporcuların Gözüyle İstanbul'' kitabında Fenerbahçeli futbolcular Alex de Souza ile Roberto Carlos'un görüşlerine de yer verildi. Kitapta, bir çok sporcu ve teknik adamın yanı sıra Fenerbahçe'nin eski hocaları Christoph Daum, Todor Veselinoviç, eski futbolcular Elvir Boliç, Mateja Kezman, Nicolas Anelka, Pierre Van Hooijdonk'un görüşleri de yer alıyor.

14.11.2008


 

Süper Ligin değeri 728 milyon Avro

TÜRKCELL Süper Lig toplam piyasa değeri ile Avrupa ligleri arasında en değerli 6. lig durumunda bulunuyor.

Lig'de mücadele eden 18 takım ve 496 futbolcusuyla toplam piyasa değeri 727 milyon 875 bin avro olan Turkcell Süper Lig, İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya ve Fransa'nın ardından Avrupa'nın en yüksek piyasa değerine sahip 6. ligi oldu. Turkcell Süper Lig'de mücadele eden takımlar arasında ise Galatasaray, 116 milyon 700 bin avro ile piyasa değeri en yüksek kulüp durumunda bulunuyor. Galatasaray'ı 106 milyon 500 bin avro ile Fenerbahçe ve 76 milyon 850 bin avro ile de Beşiktaş izliyor.

ZİRVEDEKİLER ZENGİN

Ligin piyasa değeri en düşük takımı 18 milyon 125 bin avro ile Antalyaspor olurken, ligin en pahalı takımı ile piyasa değeri en düşük takımı arasında 98 milyon 575 bin avro fark bulunuyor. Bu fark ligde mücadele eden 4 takımın toplam değerine eşit. Turkcell Super Lig'de 10. hafta itibariyle üst sıralarda yer alan takımların piyasa değeri bakımından da üst sıralarda yer alması dikkati çekiyor. Avrupa'nın en değerli ligi ise İngiltere'nin Premier Ligi. 561 futbolcunun oynadığı 20 kulübün mücadele ettiği Premier Lig'in toplam değeri 2 milyar 973 milyon 75 bin avro. Piyasa değeri bakımından Premier Lig'i İspanya'nın La Liga, İtalya'nın Serie A, Almanya'nın 1. Bundesliga ve Fransa'nın Ligue 1 ligleri izliyor.

14.11.2008


 

6 gurbetçi Türk Ümit Millî Takımına dâvet edildi

TÜRKİYE Ümit Milli Futbol Takımı'nın Finlandiya'yla yapacağı maç öncesinde Almanya'dan 6 Türk futbolcu aday kadroya çağrıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Almanya sorumlusu Metin Tekin, Kaiserslautern takımından Hasan Ali Kaldırım, St. Pauli'den Ömer Şişmanoğlu, FC Köln'den Mahmut Temür ve Serdar Kesimal, Wiesbaden'den Tunay Acar ve Wolfsburg'tan Süleyman Çelikyurt'un Ümit Milli Takım'ın Türkiye'deki kampına davet edildiklerini açıkladı.

DAVET EDİLENLERİN HEPSİ 1989 DOĞUMLU

Bu futbolcuların gelecek vaat ettiğini belirten Tekin, ''Kampta 24 kişi olacak. Bu çocukların hepsi 1989 doğumlu. Ümit Milli Takım'ın bir kadrosu var, Ancak bu çocuklar da bu kadroya adaylar. Beğenilirlerse, aralarında Alman vatandaşı olanlar Türk vatandaşı olacak'' dedi. Türkiye'de Pazar günü kampa katılacak olan FC Köln'ün (A) takımında forma giyen Mahmut, Ümit Milli Takım'dan aldığı davetten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Mahmut, Turkcell Süper Lig'de mücadele eden bazı takımlardan teklifler aldığını ve bunları ilk yarı tatilinde değerlendireceğini ifade ederek, ''Ben de Türkiye'de futbol oynamak istiyorum. Türkiye liginin kalitesi artmakta. Ancak öncelikle aday kadroya çağrıldım, önceliğim Ümit Milli Takım'da oynamak için çalışmak'' dedi.

14.11.2008


 

G.Saray'dan 10 YTL'ye kombine

GALATASARAY Kulübü, erkek ve bayan basketbol takımlarının 15 Kasım Cumartesi günü yapacağı derbi karşılaşmalar için 10 YTL'lik kombine bilet satışa sunuldu. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda Beko Basketbol Lig'inde Galatasaray Cafe Crown'un saat 15.00'de Efes Pilsen ile yapacağı karşılaşma ile Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde Galatasaray'ın saat 17.30'da Fenerbahçe ile oynayacağı maçın 10 YTL'lik kombine biletinin, Biletix'ten satışa çıkarıldığı bildirildi.

14.11.2008


 

Van Nistelrooy sağ dizinden ameliyat olacak

nİSPANYA Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Real Madrid'in forvet oyuncusu Ruud van Nistelrooy, sağ dizinden ameliyat edilecek. Real Madrid Kulübü'nden yapılan açıklamada, Van Nistelrooy'un, 4 hafta önce Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'a 2-1 yenilgiyle biten maçta, aldığı darbe sonucu sağ dizindeki problemin nüksettiği, bu nedenle de ameliyat edileceği bildirildi. Hollandalı oyuncunun, 8 yıl önce kendisini aynı yerden ameliyat eden cerrahla görüşmek üzere ABD'ye gittiği ifade edilen açıklamada, Van Nistelrooy'un sahalara ne zaman döneceğinin bilinmediği kaydedildi. Futbol kariyerine 1993 yılında Den Bosch'da başlayan 32 yaşındaki futbolcu, SC Heerenveen, PSV Eindhoven ve Manchester United'da forma giydi.

14.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır