"Gerçekten" haber verir 15 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

DARBECİLERİN YARGILANMASINA ENGEL YOK

12 Eylül darbecilerinin yargılanması için yaptığı girişimlerden dolayı meslekten ihraç edilen ve AİHM tarafından haklı bulunan eski savcı Sacit Kayasu Yeni Asya’ya konuştu. Darbe yolunun kapanıp, darbecilerin yargılanması için açtığı dâvânın şikâyet gibi işleme konup takipsizlik kararı verildiğini, bununsa hukuken mümkün olmadığını anlatan Kayasu, “Şimdi bu AİHM kararı da benim haklılığımı ortaya koyuyor. Yani diyor ki ‘Anayasanın geçici 15. maddesiyle darbecilerin yargılanmasına engel yok’” şeklinde konuştu.


AİHM, 301 dosyasını açıyor

Türk Ceza Kanu’nun (TCK) tartışmalı 301. maddesi hakkında ilk dâvâ başvurusunu incelemeye başlayan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Türk hükümet

Kimse değişsin demedi

Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığından, “Anayasalardaki Değiştirilemez İlkeler” konulu uluslararası sempozyum ile ilgili olarak yapılan a


  Son gazi uğurlandı

Kurtuluş Savaşı’nın son gazisi Emekli Piyade Albay Mustafa Şekip Birgöl, devlet töreniyle uğurlandı. Birgöl için 1. Ordu Komutanlığının Selimiye Kışlası’nda tören düzenlendi.


  DP’DE KONGRE GÜNÜ

DEMOKRAT Parti (DP) 9. Olağan Büyük Kongresi bugün Atatürk Spor Salonu'nda toplanacak


  Siyasî patlamalar krize yol açabilir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik krizin ülkelerin kendi içlerinde birbirleriyle iş birliği içinde alacakları tedbirlerle er ya da geç atlatılacağını belirterek, “Buna şüphe yok. Ancak, çözümü çok daha karmaşık olan siyasî meseleler de patlamaya hazır birer kriz kaynağı olarak önümüzde durmaktadır, bunu da görmeliyiz” dedi.


  Çağlayan: Piyasada panik havası var

Sanayİ ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, odalarla, TÜSİAD, MÜSİAD ve bütün kurumların başkanları ile görüştüğünü ifade ederek, “Şu anda bir panik havası var.


  Can Dündar hakkında suç duyurusu


  TOKİ, Doğu’da 162 karakol yapacak

Doğu ve Güneydoğu ile sınır illerimizdeki karakol ve hizmet binalarının Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılmasına ilişkin protokol ile Jandarma için 118, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için de 44 tesis inşa edilecek.


  Özcan: Öğrenciden yanayız

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YÖK’ün felsefesini değiştirdiklerini belirterek, “YÖK olarak, öğrenciden yana bir tutum sergiliyoruz” dedi. Resmî ziyaret için beraberinde bir heyetle Bakü’de bulunan Özcan, Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi’nde Türkiye’den gelen öğrencilerle bir araya gelerek, öğrencilerin karşılaştığı sorunlar hakkında bilgi aldı. Sorunların çözümü için çalıştıklarını belirten Özcan, “İyi çalışıyoruz ama süpermen değiliz. Sizin çaresizlik psikolojiniz YÖK Başkanını kahrediyor” dedi. Bakü / aa


  6 milyar metreküp su ihtiyacı var

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin su ihtiyacının yaklaşık 6 milyar metreküp olduğunu ifade ederek, ‘’2040 yılına kadar inşaatı sürenlerle birlikte, 81 ilde içme suyu sorunu kökünden halledilecek’’ dedi.


  Trakyalı çiftçiler yağmur bekliyor

EDİRNE Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Yorulmaz, ‘’Üreticiler, ürünün çıkması için yağış bekliyor’’ dedi.


  İlk lösemili çocuklar ilköğretim okulu

LÖSEMİLİ Çocuklar Vakfı, Türkiye’nin ilk Lösemili Çocuklar İlköğretim Okulu’nu açtı.


  Doktorlara maketle eğitim

BAYER İlâç Firması ve Türk Gastroenteroloji Derneği’nce düzenlenen 25. Ulusal Gastroenteroloji Haftası’’ kapsamındaki faaliyette, 160 doktora, gerçeğe uygun biyolojik dokular bulunan insan maketinde ‘’erlangen endo-trainer’’ eğitimi imkânı sağladı.


  En çok kitap okuyana ödül

DÜZCE Valiliği ve İl Millî Eğitim Müdürlüğünce başlatılan kitap okuma yarışması sonuçlandı.


  Erciyes’e kar yağdı

ERCİYES Dağı’na kar yağdı. Kar kalınlığı Kayak Merkezi’de 7, yüksek kesimlerde ise 10 santimetreye kadar ulaştı.


  Deprem, tavukları strese soktu

KAYSERİ'DE önceki gün meydana gelen 4.9 şiddetindeki depremin, Türkiye’nin önemli yumurta üretim merkezlerinden Kayseri’de yumurta üretimini olumsuz etkilediği, bazı çiftliklerde yüzde 5, bazı çiftliklerde ise yüzde 10 oranıda üretim azalması olduğu bildirildi. Kayseri / aa


  500 yıllık cami ibadete yeniden açılıyor

YALOVA'NIN Altınova ilçesine bağlı Hersek Köyünde bulunan ve 17 Ağustos 1999’da meydana gelen depremde hasar gördüğü için restore ettirilen ‘’Hersekzade Ahmet Paşa Camii’nin, bugün ibadete açılacağı bildirildi. 1508 yılında dönemin Osmanlı Sadrazamı Hersekzade Ahmet Paşa tarafından yaptırılan ve kendi adını taşıyan camide restorasyon çalışmaları bir süre önce tamamlandı. Caminin yaklaşık bir yıl süren restorasyon çalışmaları, 700 bin YTL’ye mal oldu. Tarihî caminin, bugün Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katılacağı törenle, ibadete açılacağı bildirildi. Altınova’nın Hersek Köyü sınırlarında bulunan çift kubbeli cami, 17 Ağustos Marmara Depremi’nde ağır hasar görmüş, kubbe ve minaresi yıkılmıştı. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğünde olan cami için geçen yıl Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü denetiminde Yalova Valiliğince restorasyon çalışmaları başlatılmıştı. Yalova / aa


  Orada bir gezegen var uzakta

“Science” bilim dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, iki ayrı astronom ekibi, teleskoplarla trilyonlarca kilometre uzaklıktaki üçü aynı yıldızın yörüngesinde olmak üzere 4 gezegenin optik flu (net olmayan) fotoğraflarını elde ettiler.


  Ay tatbikatı yapıldı

Amerİkan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Havaii’de yaklaşık iki hafta süren Ay seyahatinde kullanılacak teçhizat ve araç denemelerini tamamladı


  Hindistan, gözünü Mars’a ve Venüs’e dikti

Chandrayaan-1 uydusunun başarılı olmasının ardından 2012’de Ay’a ikinci bir insansız uzay aracı daha göndermeyi planlayan Hindistan, bu tarihten sonra Mars’a ve Venüs’e yolculuk üzerine odaklanacak.


  Refah arttıkça çocuklar şişmanlıyor

Refah seviyesinin yüksek olduğu şehirlerde çocuklardaki şişmanlık oranının arttığını belirten Türkiye Millî Pediatri Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Enver Hasanoğlu, ‘’Türkiye genelinde her 100 çocuğumuzun 7’si obez.


  Ağrıları bitiren kekik özlü krem

İbnİ Sina Baharat, ağrıları rahatlatan Kekik Özlü Bitkisel Kremi’ni piyasaya sundu.


  Estetik saplantısı hayatını mahvetti

Güney Kore’de bir kadın, estetik saplantısı yüzünden yüzüne yemeklik yağ enjekte ettirince tanınmaz hale geldi.


   Karın bölgesindeki yağlarda hayatî risk

KarIn bölgesindeki fazla yağın, kişinin kilosunun normal sınırlar içinde olması halinde bile erken ölüm ihtimalini çarpıcı biçimde arttırdığı bildirild


   “Her göğüs ağrısı, kalp hastalığı değildir”

Karadenİz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Gökçe, göğüs ağrısı şikâyetiyle gelen hasta sayısının çok fazla olduğunu, ancak gelen hastaların sadece yüzde 15-20’sinin kalp hastalığıyla ilgili sorunlarının bulunduğunu söyledi.


   Windows Live sosyalleşme sitesi olacak

Microsoft, anında mesajlaşma portalı Windows Live’ı daha fazla sosyalleşme sitesi haline getirecek ve Twitter ile Flickr gibi anlık blog siteleriyle bağlantısını kolaylaştıracak yeni bir şekle sokacağını açıkladı.



 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır