"Gerçekten" haber verir 15 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Arda Turan en pahalı futbolcu

TÜRKCELL Süper Lig'in 11. haftasında bugün kendi sahasında lig ikincisi Ankaraspor'u konuk edecek Fenerbahçe, başkent ekibini İstanbul'dan puansız göndermek istiyor.

Eskişehirspor beraberliğinin ardından 10. haftada ezeli rakibi Galatasaray'ı Kadıköy'de 4-1 gibi farklı bir skorla yenerek moral bulan sarı-lacivertliler, ligde 8 maçtır yenilmeyen ve son 5 maçını da kazanan sezonun flaş takımı Ankaraspor önünde 3 puanı hedefliyor. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı nedeniyle Arsenal ve Galatasaray maçlarında forma giyemeyen kaptan Alex'in yarınki maçta da oynamasının zor olduğu bildirildi. Galatasaray maçında ilk kez ilk 11'de forma giyen ve 90 dakika oynayıp, 1 de gol atan Deivid'in, Ankaraspor karşısında yine ilk 11'de sahaya çıkması bekleniyor. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Yunus Yıldırım yönetecek.

GALATASARAY'IN genç yıldızı Arda Turan, 15 milyon avro bedelle Turkcell Süper Lig'in en pahalı oyuncusu durumunda bulunuyor. Avrupa futbol liglerinin transfer piyasası bilgilerini tutan Alman internet sitesi ''transfermarkt.de'' nin verilerine göre Fenerbahçe'nin İspanyol oyuncusu Daniel Güiza ile Brezilyalı yıldızı Alex 14'er milyon avro ile piyasa değeri en yüksek oyuncu sıralamasında 2. sırayı alırlarken, bu futbolcuları Galatasaraylı Fernando Meira 10 milyon avro ile izliyor. Türkcell Süper Lig'de piyasa değeri en yüksek ilk 10 futbolcunun da 3 büyüklerde forması giymesi dikkati çekiyor. Lig'de mücadele eden 496 futbolcu arasında piyasa değeri en yüksek 10 futbolcusunun isimleri ve formasını giydikleri takımlar şöyle:

15.11.2008


 

Guiza Real Madrid'in listesindeİSPANYA'NIN Real Madrid kulübü, sakatlığından dolayı sezonu kapatan R

İSPANYA'NIN Real Madrid kulübü, sakatlığından dolayı sezonu kapatan Ruud Van Nistelrooy'un yerine ocak ayındaki ara transfer için bir forvet ararken, adaylar arasında Fenerbahçe'nin İspanyol golcüsü Daniel Güiza'nın da adı geçti. İspanyol basını, Real Madrid'in aradığı forvet oyuncular için aday listeler yayınlarken, Güiza da olası transfer edilebilir futbolcular arasında gösterildi. AS ve Marca gibi spor gazeteleri, Real Madrid kulübünün spor direktörü Pedja Mijatoviç'in, öncelikli olarak Hernan Crespo (İnter), Diego Milito (Genova), Mauro Zarate (Lazio), Klass Jan Huntelar (Ajax) ve Mario Gomez (Stuttgart) isimleri üzerinde durduğunu iddia ediyor.

AZİZ YILDIRIM'DAN GUİZA YALANLAMASI

Fenerbahçe Kulübü, dün bir gazetede Başkan Aziz Yıldırım'ın İspanyol oyuncu Güiza ile bir görüşme yaptığı yönünde çıkan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bugün tarihli bir gazetede başkanımız Aziz Yıldırım'ın futbolcumuz Güiza ile bir görüşme yaptığı ve kendisinden beklenenleri anlattığı iddia edilmektedir. Söz konusu haber doğru değildir. Başkanımızın futbolcumuz ile kesinlikle bir görüşmesi olmamıştır."

15.11.2008


 

VOLKAN: CAMİAMIZIN YÜZÜ GÜLÜYOR

FENERBAHÇE'NİN milli kalecisi Volkan Demirel, son dönemde aldıkları başarılı sonuçlarla camialarının yüzünü güldürdüklerini ifade etti.

Sarı-lacivertli takımın kalecisi, kendisine ait internet sitesinde yer alan açıklamasında, ''Sakat futbolcularımızın takıma dönerek katkı yapmaya başlaması ile birlikte art arda gelen iyi sonuçlarla camiamızın yüzünü güldürdük. Hafta sonu oynayacağımız Ankaraspor karşılaşması için ciddi bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.

Rakipleri Ankaraspor'un aldığı sonuçlara bakarak, ne derece zorlu bir mücadelenin kendilerini beklediğinin takım olarak bilincinde olduklarını kaydeden Volkan Demirel, ''İstediğimiz oyunu sahaya yansıtıp, taraftarlarımızın da desteği ile sahadan galibiyetle ayrılarak çıkışımızı sürdürmek istiyoruz'' açıklamasını yaptı. Ankaraspor'u yeneceklerinden emin olduğunu dile getiren Volkan Demirel, şöyle devam etti: 'Galatasaray galibiyeti ile birlikte yeni bir serinin başladığına inanıyorum. Ankaraspor, Porto ve Beşiktaş maçlarını da kazanarak, kötü başladığımız sezonda iyi yerlere gelerek şampiyonluğun en büyük adayı olduğumuzu göstermek istiyoruz.''

15.11.2008


 

F.Bahçe Ülker Avrupa'da zirveye oynuyor

BASKETBOLDA ULEB Avrupa Ligi'nde 2008-2009 sezonunun 4. haftasını da Türk takımları, 1'er galibiyet ve yenilgiyle kapatırlarken, 4. hafta maçları sonunda 7 puana yükselen Fenerbahçe Ülker, (C) Grubu'nda averajla 3. sıradaki yerini korudu. Efes Pilsen ise 6 puan ve averajla 4. sıraya geriledi. Evsahibi takımların oldukça başarılı göründükleri ve 12 maçtan 11'ini kazandıkları bu haftada Türk ekiplerinden Efes Pilsen, deplasmanda ligin şampiyonluk adaylarından USH CSKA Moskova karşısında fazla bir varlık gösteremeyince, alışık olmadığı bir biçimde haftanın en farklı skorlu yenilgisine uğradı ve 2. yenilgisini aldı. Fenerbahçe Ülker ise grubun en zayıf takımı olarak gösterilen ve galibiyeti bulunmayan Union Olimpija Ljubljana önünde İstanbul'da oldukça zorlandı ve galibiyeti ancak 2. uzatma sonunda bularak, üstüste 3. galibiyetine imza attı.

HAFTANIN ''MVP''Sİ HALL

Bu hafta yapılan maçlar sonunda (A) Grubu'nda Hırvatistan'ın KK Cibona Zagreb, (B) Grubu'nda İtalya'nın Montepaschi Siena ve (C) Grubu'nda da 7 puan ve averajla liderliğini sürdüren İspanya'nın TAU Ceramica Vitoria takımlarının ilk yenilgilerine uğramalarıyla ligde yenilgisiz tek ekip olarak CSKA Moskova takımı kaldı. Ligde 4. haftanın ''en değerli oyuncusu'' (MVP) unvanını, İtalya'nın Armani Jeans Milano takımının 24 yaşında ve 2.03 metre boyundaki ABD'li forveti Michael Hall aldı. Michael Hall, takımının Real Madrid'e 70-69 yenildiği maçta 21 sayı, 9 ribaunt (5 hücum-4 savunma), 1 asist ve 2 top çalma performansıyla 28 puan topladı ve haftanın ''MVP''si olmaya hak kazandı.Ayrıca Fenerbahçe Ülker'in milli oyuncusu Mirsad Türkcan da toplam ve savunma ribaundu kategorilerinde ilk sıralarda bulunuyor.

15.11.2008


 

Özgener: Yerel seçimlerde başkan adayı değilim

İSMİ AK Parti'nin İzmir Büyükşehir belediye başkan aday adayları arasında geçen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, bunu kesinlikle düşünmediğini söyledi. Özgener, İzmir'de spor yazarlarıyla biraraya geldi. Swiss Otel Grand Efes İzmir'deki sohbet toplantısında, spor yazarlarının çeşitli konulardaki görüşlerini dinleyen Özgener, projelerle ilişkin bilgi verdi. Toplantıda adaylığı sorulan TFF Başkanı, "Bana inananlara ihanet etmem." diyerek, hiçbir makamı üç ay sonra bıkakıp gitmeyeceğini vurguladı. Hiçbir makama da talip olmadığının altını çizen Mahmut Özgener, "Futbol Federasyonu'nu bırakıp başka bir göreve soyunmayı düşünmüyorum. Adaylığım kesinlikle sözkonusu değildir. Teklifte bulunan kimse de olmadı." şeklinde konuştu.

15.11.2008


 

Ömer Besim Kır Koşusu yarın İstanbul'da yapılacak

ATLETİZİM Federasyonu ile İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenledeği 53. Ömer Besim Kır Koşusu, 16 Kasım Pazar günü İstanbul'da yapılacak. Türk atletizm tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Ömer Besim Koşalay adına düzenlenen ve Avrupa Atletizm Birliği (EAA) Permit statüsünü taşıyan kros organizasyonuna, Zeytinburnu Kazlıçeşme parkuru evsahipliği yapacak. Altı kategoride 200'den fazla atletin mücadele edeceği yarışlar, aynı zamanda milli takım seçmesi niteliği taşırken, 14 Aralık'ta Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenecek Avrupa Kros Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek atletler de burada belirlenecek.

15.11.2008


 

Potada bayanlarda G.Saray- F.Bahçe derbisi bugün

TÜRKİYE Bayanlar Basketbol Ligi'nde (TBBL) sezonun ilk derbi maçında ezeli rakipler Galatasaray ile Fenerbahçe, bugün karşı karşıya gelecek. Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda saat 15.00'de başlayacak maçı Rüştü Nuran, Turgut Işık hakem ikilisi yönetecek. Ligdeki 4 maçını da kazanan Fenerbahçe, yarınki derbi öncesi liderlik koltuğunda otururken, 3 maçtan 2'sini kazanan, 1'ini yitiren Galatasaray ise averajla 7. sırada bulunuyor.

15.11.2008


 

G.Saray, Efes'i Ayhan Şahenk'te konuk ediyor

BEKO Basketbol Ligi'nde zirve mücadelesi veren Galatasaray Cafe Crown ile Efes Pilsen, bugün karşı karşıya gelecek. Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda saat 17.30'da başlayacak maçı Recep Ankaralı, Zafer Yılmaz, Ziya Özorhon hakem üçlüsü yönetecek.

15.11.2008


 

TELLO ŞİLİ MİLLİ TAKIMINDA

BEŞİKTAŞ'IN son haftalardaki başarılı isimlerinden Rodrigo Tello, Şili Milli Takımı'na çağrıldı. Tello, Şili'nin 19 kasımda İspanya ile yapacağı özel maç için milli takım kadrosuna davet edildi.

15.11.2008


 

Aykut Kocaman F.Bahçe önünde başarılı olamıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de bu hafta deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Ankaraspor'un teknik direktörü Aykut Kocaman'ın şansı, eski takımına tutmuyor. 1995-96 sezonunda Fenerbahçe'nin şampiyon olmasında büyük katkısı olan, ancak sezon sonunda beklenmedik bir şekilde İstanbulspor'a giden Aykut Kocaman, faal futbol hayatını noktaladıktan sonra başladığı teknik direktörlük kariyerinde, eski takımına karşı yaptığı maçlarda umduğunu bulamadı. Teknik direktörlük yaptığı İstanbulspor, Malatyaspor, Konyaspor ve Ankaraspor takımlarında eski kulübü Fenerbahçe ile 12 kez karşılaşan Aykut Kocaman, sahadan yalnızca 3 kez galibiyetle ayrılırken, 1 mücadelede ise eşitlik bozulmadı.

15.11.2008


 

Beşiktaş'ta sakatlanan Cisse Bursaspor maçında yok

SAKAT ve kart cezası nedeniyle Bursaspor maçında Sivok'tan yararlanamayacak Beşiktaş'ta bir diğer kötü haber de Cisse'den geldi.

Sol arka adalesine darbe alan ve bu sakatlığı nedeniyle antrenmanlara çıkamayan Fransız oyuncunun, Bursaspor karşısında da oynamasının zor olduğu açıklandı. Teknik direktör Denizli'nin, Sivok ve Cisse'nin yokluğunda ön liberoda Uğur'a görev vermesi bekleniyor. Bu arada Beşiktaş, Bursaspor maçı hazırlıklarını bugün yapacağı antrenmanla tamamlayıp, öğleden sonra da Bursa'ya gidecek.

15.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır