"Gerçekten" haber verir 19 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Altın değerinde 3 puan

Hani derler ya, altın değerinde üç puan diye. Gerçekten Trabzonspor, Ankara'dan çok önemli üç puanla döndü. Maç öncesinde herkesin kafasında bazı çekinceler vardı. Bunlardan biri son Beşiktaş maçındaki güzel oyunla gelen yenildi. Bir de ligde istediği gibi oynayamayan ve ancak kazanan Trabzonspor. Ankara'da da böyle oldu. Trabzonspor yine üst düzey futbol oynamadan kazandı. Gençlerbirliği maçında önceki lig maçlarına göre daha iyiydi diyebiliriz. Çok fazla pozisyon vermedi ama pozisyona da giremedi. Her iki takım oyunu orta alana sıkıştırdı. Defans arkalarında kolay boşluklar bırakılmadı.

Trabzonspor'un iyi görünmesinin birkaç nedeni var. Bunların başında orta alandaki Ceyhun'un performansı. Maçı dikkatle izleyenler görmüştür; Trabzonspor adına takımına en fazla katkıyı sağlayan Ceyhun'du. Ceyhun, hem defansın hem de ofansın bir numaralı yardımcısıydı. Golde onun payı çok. Colman'ın yapması gereken işleri de yaptı. Paslar dağıttı. Şutlar vurdu. Daha ne yapsın der gibisiniz? Ceyhun gibi Egemen_Song ikilisi yine formdaydı. Bu ikili olmasa Trabzonspor'un hali ne olurdu merak ediyorum.

Trabzonspor bu forvetlerle ne yapacak? 11 hafta geride kaldı, takımın en golcü ismi Gökhan ama sadece 5 golü var. Umut gol atmasına rağmen varlığını hissettiremedi. Umut'un gol sayısı Gökhan'dan bile az. Forvetler ya az pozisyona giriyor ya da pozisyona girmeden maç bitiyor. Hem Gökhan hem de Umut girdikleri her pozisyonu atacak oyuncular değil. Çok pozisyona girmeleri lazım ki en az birini ya da ikisini atsınlar. Bu da olmuyor.

Colman'ın artık daha fazla sorumluluk alması lazım. Yattara ise git gide kendini buluyor. Daha istekli daha yararlı. Ceza sahası çevresinden ceza alanına etkili ortalar yaptı. Ersun Yanal'ın onu dışarı almasını doğru bulmadım. Beşiktaş maçında da aynısı oldu. Yattara çıktıktan sonra Beşiktaş dirildi ve maçı aldı gitti. 1_0 önde olduğunuzda Yattara kendini daha kolay gösterir. Daha fazla boş alan bulur ve bu da Trabzonspor'un lehine olur.

11 hafta sonunda lider Trabzonspor. Bunun keyfini çıkartmak lazım. Artık tesadüfen kazanıyor diyenler, bu maçların tesadüfen kazanılmadığını anlamıştır. Pozisyon sayınız ve golünüz az olsa da Trabzonspor direnci yüksek bir takım. Oyunun sonuna kadar ayakta kalıyorlar. Biraz daha göze hitap eden pas alışverişleri ve rakibi kendi yarı sahasına hapseden oyun oynasalar ortada sorun kalmayacak.

KADİR BIYIKLI / kadir@fonex

19.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  2010 ELİMİZDEN GİDEBİLİR

  Fatih Terim'in 82. millî maç heyecanı

  Basketbolda F.Bahçe-Efes derbisi bugün oynanıyor

  F.Bahçe, Beşiktaş ve G.Saray bayanları Avrupa sınavında

  2 çocuk annesi 37 yaşında Avrupa Şampiyonu oldu

  VİYANA'DA İSPANYA PROVASI

  Altın değerinde 3 puan

  Kavgada öldürülen K.Yaka taraftarı toprağa verildi

  Kayserispor ligin en az gol yiyen takımı oldu

  Trabzon-Sivas maçı bilet fiyatları açıklandı

  Bayanlar 1. Futbol Ligi bu hafta start alıyor

  Süper Ligde en genç Hacettepe, en yaşlı Kocaeli

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır