"Gerçekten" haber verir 14 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Obama’ya Bush engeli

ABD’nin yeni Başkanı Barack Obama’nın, Washington’da Beyaz Saray yakınındaki resmî konuk evi Blair House’a erken taşınma isteğini Bush ailesi kabul etmedi.


AB Türkiye ile güçlenir

Fransa’nın eski başbakanlarından Michel Rocard, Türkiye’nin tam üyeliği ile AB’nin daha güçlü olacağını söyledi. Rocard, Türkiye’nin üyeliği ile AB’ni

ROMANYA’DAN ÜYELİK DESTEĞİ

Romanya’nIn Türkiye Büyükelçisi İon Pascu, “Türkiye’nin AB’ye girişi konusunda Romanya Türkiye’yi her zaman desteklemektedir” dedi.


  Yunanistan’da 5.2’lik deprem

Yunanİstan’da merkezüssü başşehir Atina’nın kuzeybatısında bulunan Lamia şehri yakınları olan, Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.


  DTP heyeti, Kuzey Irak’ta temaslarda bulunuyor

Demokratİk Toplum Partisi (DTP) iki eş başkanın da aralarında bulunduğu toplam 5 kişilik bir heyetle Irak’ın kuzeyindeki Erbil şehrinde temaslardu bulunuyor.


  Tuzla’da yeni inşa edilen tankerde yangın çıktı: 1 ölü

Tuzla’dakİ bir tersanede yeni inşa edilen tankerde kaynak yapılırken çıkan yangında ağır yaralanan işçinin vefat ettiği bildirildi.


  Somalili korsanlar Yunan gemisini bıraktı

Somalİlİ korsanlar tarafından Ekim ayında kaçırılan Yunan petrol tankerinin serbest bırakıldığı bildirildi.


  Zimbabve: Kolera salgını Batı’nın işi

Zımbabve, ülkedeki kolera salgınını bir biyolojik savaş yöntemi olarak Batı’nın çıkardığını iddia etti.


  Maliki, sözcüsünü yalanladı

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, hükümet sözcüsü Ali El Debbağ’ın Amerikan askerlerinin Irak’ta on yıl daha kalması gerektiği yönündeki sözlerinin, sözcünün kendi fikri olduğunu bildirdi.


  Trabzon’daki el bombaları

TRABZON’DA önceki gün yapılan operasyonlarda ele geçirilen bombaların Alman menşeli, savunma tipi parça tesirli olduğu belirtildi.


  Göçmen kaçakçılığında transit ülke haline geldik

TÜRKİYE'DE yasa dışı göçün boyutunun son yıllarda hızla büyüdüğü ve 1995-2008 yılları arasında yasa dışı yollarla ülkeye giren toplam 746 bin 492 bin göçmenin yakalandığı bildirildi.


  İki otomobil çarpıştı: 5 ölü

YOZGAT'TA meydana gelen trafik kazasında 5 kişi öldü.


  Erdoğan, Alman basını yıllığında

ALMANYA'NIN önde gelen gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung, ek şeklinde yayımladığı 2008 yıllığında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yıl Almanya’ya yaptığı ziyaretlere de fotoğraflarla yer verdi.


  Erzurum ve Ardahan eksi 27'yi gördü

DOĞU Anadolu Bölgesi’nde gece en düşük hava sıcaklığı, Erzurum ve Ardahan’da eksi 27 derece olarak belirlendi.


  Günay: Hükümetimizde ayrım anlayışı yok

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ‘’Bizim hükümetimizin herhangi bir bireyinin, yurttaşlarımızı Alevi-Sünni, Türk-Kürt, inanan-inanmayan, Müslüman- Hıristiyan diye bir ayrım anlayışı kesinlikle yoktur’’ dedi.


  Çiftçide yağış sevinci

ZİRAAT Mühendisleri Odası (ZMO) Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Faruk Demir, bu yılki yağışların geçen yıla oranla daha fazla olduğunu, çiftçilerin durumdan memnun olduğunu söyledi.


  İstanbul’da 3 araç yandı

İSTANBUL’DA hurda araçların bulunduğu bir alandaki 2 TIR ile başka bir semtte park edilmiş eski bir otobüs yandı.


  Sancaktepe’de 2 camide yangın çıktı

İSTANBUL’UNyeni ilçelerinden Sancaktepe’deki iki camide çıkan yangın hasara yol açtı.


  Almanya’da resesyon endişesi

ALMANYA’DA büyük bir resesyon endişesi yaşanıyor.


  Tatil dönüşü yola dikkat

9 günlük Kurban Bayramı tatili bugün sona eriyor. Yetkililer tatil dönüşünde uzun yola çıkacakları trafikte dikkatli olmaları için uyarıyor. Sürücülerin karlı ve buzlu yollarda aşırı hız yapmamaları istendi.


  Sigaranın Türkiye’ye maliyeti, 1,5 trilyon dolar

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Temiz Nefes Sigarasız Yaşam Derneği Başkanı Doç. Dr. Celal Karlıkaya, ‘’önümüzdeki 25 yılda 5 milyona yakın Türk vatandaşının sigaradan öleceği ve bunun ülkemiz ekonomisine yaklaşık 1,5 trilyon dolara mal olacağı tahmin edilmektedir’’ dedi.


  Bilgisayarın başından kalkın

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özlem Evren, bilgisayar başında çalışanlarda gözlerde yorgunluk hissi, yanma, batma, kızarıklık, bulanık görme ve baş ağrısı gibi şikâyetler ortaya çıkabildiğini belirterek, ‘’Bilgisayarda 20 dakika çalıştıktan sonra, gözleri kapatarak ya da uzağa bakarak 20 saniye dinlenmek gözleri korur’’ uyarısında bulundu.


  Mescid-i Nebevî’ye ziyaretçi akını

Hac farizasını yerine getirdikten sonra Medine’ye geçen hacılar şehrin mukaddes mekânlarını geziyor. Ziyaret edilen mekânların başında Mescid-i Nebevî geliyor. Uhud Savaşının geçtiği Uhud Dağı ve kabristanı, Hendek Savaşının gerçekleştiği bölgedeki Yedi Mescitler, ilk mescit olan Kuba Mescidi, Cennetül-Baki kabristanı ve Kıbleteyn Mescidi en fazla ziyaret edilen yerler arasında bulunuyor.


  Polisten selektörlü uyarı

Kurban Bayramı’nı da kapsayan 9 günlük tatil dönüşü yollarda trafik yoğunluğu artarken, Sivas’ta polis ekiplerinin, seyir halindeki sürücülerin dalgın olup olmadığını kontrol etmek ve reflekslerini ölçmek için selektörle uyarıda bulunduğu bildirildi.


  Otogarda ‘bayram fırsatçılığı’

Bayrampaşa’dakİ Büyük İstanbul Otogarı’na giriş-çıkış yapan araçlardan dünden geçerli olmak üzere 7 YTL alınması, vatandaşları çileden çıkardı.


  Türkiye’de gelecek arıyorlar

Türkİye’de yasa dışı göçün boyutunun son yıllarda hızla büyüdüğü ve 1995-2008 yılları arasında yasa dışı yollarla ülkeye giren toplam 746 bin 492 bin göçmenin yakalandığı bildirildi.


  “Akıllı Kart”lar çok güvenli olacak

TÜBİTAK tarafından tamamen millî imkânlar kullanılarak geliştirilen ve 2010’dan itibaren nüfus cüzdanının yerine kullanılması hedeflenen akıllı kimlik kartları, kopyalanma riskine karşı görünürde 7 üstün güvenirlikli tedbirle korunuyor.


  Kızılırmak kısmen dondu

Son 2 gündür hava sıcaklığının özellikle gece saatlerinde sıfırın altında 16 dereceye kadar düştüğü Sivas’ta, soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor.


  AnadoluJet’ten Anadolu lezzetleri

Türk Hava Yolları (THY) markası olan AnadoluJet, yolcularına yöresel lezzetleri tattıracak.


  Engelliler meslek sahibi oluyor

Türkİye Sakatlar Derneği (TSD) Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, ‘’Engellileri meslek sahibi yapmak ve gelir sahibi olmalarını sağlamak için çalışıyoruz’’ dedi.



 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır