"Gerçekten" haber verir 14 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Altı ay zor geçer

BM Kalkınma Programı başkanı Kemal Derviş, dünyayı saran finans ve ekonomi krizinin, yakın zamanlardaki verilere göre yapılan tahminlerden bile kötü olduğunu belirterek, gelecek altı ayın zor geçeceğini, ancak arkasından nisbî bir toparlanmanın mümkün olduğunu kaydetti.



Sanayici endişeli

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Mahmut Yılmaz, kapasite kullanımı, üretim, ihracat ve istihdam alanında yaşanan olumsuzlukların yeni yılın ilk yarısında da süreceğini belirterek, “2009’un ilk 6 ayında büyüme eksi veya sıfır olur diye düşünüyorum. İkinci yarıda yüzde 2 büyümeyi yakalarsak çok büyük başarıdır” dedi.



Otogazda, yüzde 3.7 ile 9.9 arasında indirim

OTOGAZ olarak kullanılan likit petrol gazın (LPG) litre fiyatında yüzde 3,7 ile 9,9 arasında indirime gidildi.



Şimşek: Temelimiz sağlam

EKONOMİDEN sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin temelinin sağlam olduğunu, krizden dayanıklı bir şekilde çıkacağını söyledi.



İşsizliğin artması yükü ağırlaştırır

EGE İhracatçı Birlikleri (EİB) Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, istihdamda oluşacak düşüşün, ekonomik krizin toplum üzerindeki etkisini daha da arttıracağını bildirdi.



SGK’dan 17 bin iptal, 100 bin yeni aylık

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK), geçen yıl yaşlılık ve özürlü aylığı alan 17 bin 29 kişinin aylıklarını ‘’yersiz ödeme’’ gerekçesiyle iptal etti.



Çay çöpünde topraksız tarım

RİZE’DE, çay atıklarının değerlendirilmesi amacıyla mikro seralarda başlanan çay çöpünde topraksız tarım çalışmalarında, salatalık ve domates üretiminde başarılı sonuçlar elde edildi.



İngilizler, hâlâ geçen yılın borcunu ödüyor

4,5 MİLYON İngiliz’in bugün hâlâ geçen Noelden kalma kredi kartı borçlarını ödeyebilmek için mücadele verdikleri bildirildi.



Hazine, haftaya 1.76 milyar YTL iç borç ödeyecek

HAZİNE, gelecek hafta 1 milyar 762 milyon YTL iç borç ödemesinde bulunacak.



Asgarî ücrette 2. oturum yarın

ASGARÎ Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak 2009’dan itibaren geçerli olacak yeni asgarî ücreti belirlemek üzere 15 Aralık Pazartesi günü ikinci kez bir araya gelecek.



 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır