"Gerçekten" haber verir 14 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

LİNCOLN YENİDEN DOĞDU

GALATASARAY'IN, Almanya'nın Schalke 04 takımından büyük ümitlerle transfer ettiği, ancak geçen sezon beklenenden uzak bir performans sergileyen Brezilyalı yıldız Lincoln, bu sezon ise adeta yeniden doğdu.

Geride kalan sezonda teknik direktör Karl Heinz Feldkamp ile sorun yaşayan, sakatlıklar geçirerek bir çok önemli maçta takımını yalnız bırakan Brezilyalı yıldız, adeta yeniden doğduğu yeni sezonda, Galatasaray'ın en önemli kozlarından biri olmayı başardı. Son yapılan Gençlerbirliği maçında 1 gol atıp, 1 de asist yaparak takımını galibiyete taşıyan Cassio Lincoln, bu sezon Turkcell Süper Lig, UEFA Kupası, Fortis Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'da yapılan toplam 26 maçın 23'ünde sahaya çıkarken, sergilediği performansla da sarı-kırmızılı taraftarların gönlünü yeniden fethetti.

BU SEZON 15. HAFTADA 8 GOL ATTI

Brezilyalı yıldız, Galatasaray adına bu sezon rakip fileleri resmi maçlarda 8 kez havalandırmayı başararak, elde edilen galibiyetlerde büyük pay sahibi oldu. Teknik direktör Michael Skibbe'nin forvet arkasında gole daha yakın bir bölgede kullandığı Lincoln, geçen sezon resmi maçlarda toplamda 7 gol atmasına karşın, bu sezon henüz ligi yarılamadan gol sayısını 8'e yükseltmeyi başardı. Turkcell Süper Lig'de 7, UEFA Kupası'nda ise 1 gol atma başarısı gösteren Brezilyalı yıldız, yaptığı asistlerle de takımını sırtlayan isimlerin başında geldi. Lincoln, 7 gol attığı ligde 9 da asist yaparak, atılan 18 gole direkt katkı sağlamış oldu.

14.12.2008


 

G.Saray 15 maçta 34 gol attı

TÜRKCELL Süper Lig'de bu sezon oynadığı 15 karşılaşmada rakip fileleri toplam 34 kez havalandıran Galatasaray, ligde son 7 sezonun en golcü dönemini yaşıyor.

2001-2002 sezonunda aynı süre içinde attığı 38 golün ardından en gollü sezonunu geçiren sarı-kırmızılı takım, gol bakımından ligde en yakın takipçisi olan ezeli rakibi Fenerbahçe'nin de bir maç fazlasıyla 7 gol önünde bulunuyor. Özellikle yabancı oyuncularının gol yollarındaki önemli katkılarıyla bol gollü bir sezon geçiren Galatasaray'da, Çek yıldız Milan Baros 11 golle takının en golcü futbolcusu oldu. Sarı-kırmızılı takımda Brezilyalı Cassio Lincoln 7, Avustralyalı Harry Kewell 6, Arda Turan 4, Shabani Nonda 2, Hakan Balta, Servet Çetin, Barış Özbek ve Ayhan Akman da 1'er golle takımlarının skor yüküne katkı yaptılar.

14.12.2008


 

Emre Aşık 35 yaşında

GALATASARAY Kulübü, oyuncusu Emre Aşık'ın doğum gününü yayınladığı mesajla kutladı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, ''Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı oyuncularımızdan Emre Aşık'ın 35. yaş gününde kendisini kutlar, sağlık ve mutluluk dolu bir yaşam dileriz'' denildi.

14.12.2008


 

Baros, Ankara takımlarına 6 gol attı

GALATASARAY'IN Çek golcüsü Milan Baros, üst üste Ankara takımlarıyla yapılan Turkcell Süper Lig maçlarında kendini yeniden buldu.

Sarı-kırmızılı takımın Gençlerbirliği'ni 3-1 yendiği mücadelede de 1 gol atmayı başaran Milan Baros, son 3 haftada rakip filelere toplam 6 gol birden gönderme başarısı gösterdi. Ligde Ankara takımlarıyla üst üste 4 maç yapan sarı-kırmızılı takım, ilk oynadığı Ankaraspor mücadelesinde 0-0 berabere kalırken, Milan Baros ardından 3-1 kazanılan Hacettepe maçında 3, 3-0 kazanılan Ankaragücü maçında 2 ve son olarak 3-1 kazanılan Gençlerbirliği mücadelesinde de 1 gol kaydederek, formunu en üst seviyeye çıkartmayı başardı. Sarı-kırmızılı ekibe büyük ümitlerle transfer edilen Çek futbolcu, geçirdiği formsuz döneme rağmen beklentileri boşa çıkartmadı ve ligde 11, UEFA Kupası'nda ise 4 gol atarak, toplam gol sayısını 15'e çıkartmayı başardı.

14.12.2008


 

Barış: Terim'den davet bekliyordum

GALATASARAY'IN gurbetçi genç futbolcusu Barış Özbek, Türk Milli Takımı'nda oynamayı hak ettiğini, ancak kendisine şu ana kadar Fatih Terim'den herhangi bir teklifin gelmediğini söyledi.

Türkiye ve Almanya milli takımları arasındaki tercihini çok önceden yaptığını belirten Barış, ''Ağabeylerimi Avrupa Şampiyonası'nda izledim. Ben de orada olmalıydım diye düşünüyorum. Beni görmediler mi yoksa benimle ilgilenmediler mi bilmiyorum. Ben de gidip (beni alın) diyemem ki. Beni kimse çağırmadığı için Almanya Milli Takımı'nda forma giydim'' şeklinde konuştu. Galatasaray'ın Portekiz'li başarılı savunma oyuncusu Fernando Meira ise Galatasaray'da şu ana kadar oynadığı futbolu vasat bulduğunu, ancak her futbolcunun kendisini geliştirebileceğini kaydetti.

14.12.2008


 

Moralsiz Fenerbahçe bugün Antalyaspor'u konuk ediyor

FENERBAHÇE ile Antalyaspor arasında bugünyapılacak karşılaşma, iki takımı ligde 27. kez karşı karşıya getirecek. Şükrü Saraçoğlu Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek.

İki ekip arasında ligde şimdiye dek yapılan 26 maçtan 18'ini sarı-lacivertliler, 3'ünü kırmızı-beyazlılar kazanırken, taraflar 5 maçta ise eşitliği bozamadı. ''Sarı Kanaryalar''ın toplam 51 golüne, Akdeniz temsilcisi 21 golle karşılık verdi. İki ekip, ligde en son 2006-2007 sezonunda karşılaşmış, İstanbul'daki maçı Fenerbahçe 4-2, Antalya'dakini ise ev sahibi ekip 1-0'lık skorla kazanmıştı.

İSTANBUL'DA GALİBİYETİ YOK

Fenerbahçe, Antalyaspor ile İstanbul'da yaptığı maçlarda rakibine şimdiye dek hiç yenilmedi. İki takım, İstanbul'da ilk kez 1982-83 sezonunda karşı karşıya gelirken, bu maç 1-1 berabere sonuçlanmıştı. Bu sonuç aynı zamanda Antalyaspor'un Fenerbahçe karşısında İstanbul'da şimdiye dek elde ettiği tek puan oldu. Fenerbahçe, daha sonra İstanbul'da Antalyaspor ile yaptığı 12 maçı da kazanırken, rakibine puan vermedi. İstanbul'daki lig maçlarında Fenerbahçe 33 gol atarken, kalesinde 10 gördü.

14.12.2008


 

Özdilek: Fenerbahçe'den 3 puan almaya geldik

ANTALYASPOR Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Malatyaspor teknik direktörüyken deplasmanda Fenerbahçe'yi yendiklerini hatırlatarak, Antalyaspor'un başındayken de yeneceklerine inandığını söyledi.

Mehmet Özdilek, Fenerbahçe'den çekinmediklerini belirterek, ''Fenerbahçe'ye karşı hem futbolculuk dönemimde hem de teknik adamlık dönemimde büyük çoğunlukla galip geldim. Fenerbahçe'yi Malatyaspor'un başındayken İstanbul'da 42 yenmiştik. Antalyaspor'da da yeneceğime inanıyorum'' dedi.

14.12.2008


 

Servet: Marsilya'dan transfer teklifi almadım

GALATASARAY Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Üstünel, futbolcuları Servet Çetin'e, Fransa'nın Marsilya kulübünden teklif yapıldığı yönünde kendisinin kaynak gösterildiği haberleri yalanladı.

Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında Üstünel, ''Bugün bazı medya organlarında Servet Çetin'e yapılan transfer teklifleri ile ilgili tarafımdan açıklandığı iddia edilen bazı haberler yer almaktadır. Hiç bir medya mensubuna bu yönde bir açıklamam olmadığını kamuoyunun bilgisine sunarım'' ifadelerini kullandı.

14.12.2008


 

Sarıkamış'ta kayak sezonu açıldı

KARS'IN Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 2008-2009 kayak sezonu açılışı yapıldı.

Açılış öncesi düzenlenen törende konuşan Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Bayraktepe Kayak Merkezi'nin Kars için önemli olduğunu belirterek, ''Sarıkamış, ormanlarıyla zengin bir bölge ve bu ormanlık alandaki pistlerde kayakseverler keyifle, zevkle kayak yapabilirler. Tüm kayak tutkunlarını buraya davet ediyoruz'' dedi. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül ise ''Bizim için sezon açılışı sürpriz oldu. Burada olmaktan çok mutlu olduk'' diye konuştu. Kaymakam Ahmet Altunbaş da Sarıkamış'ın doğal güzelliği ve konukseverliği ile kış turizminde büyük potansiyele sahip olduğunu belirterek, kazasız, bol eğlenceli bir kayak sezonu geçirilmesi dileğinde bulundu. Ardından animasyon ve kayak gösterileri yapılarak, vatandaşlara mangalda pişirilen sucuk ikram edildi.

14.12.2008


 

HİDAYET'İN 13 SAYISI YETMEDİ

ABD Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, deplasmanda Phoenix Suns'a 113-112'lik skorla yenildi.

US Airways Center'da yapılan ve son derece çekişmeli geçen karşılaşmada, Türkoğlu 13 sayı attı, 1'i hücum 5'i savunma olmak üzere 6 ribaunt aldı, 3 asist ve 1 blok yaptı, 1 de top çaldı. Hidayet Türkoğlu, 2 sayılık atışlarda 11'de 2, 3 sayılık atışlarda 7'de 2, serbest atışlarda ise 4'de 3 isabet buldu. Öte yandan Magic'de Dwight Howard 19, Rashard Lewis 18, Keith Bogans ile Jameer Nelson da 16'şar sayı üretti. Evsahibi ekipte ise Amare Stoudamire 21 sayı ve 14 ribaunt, Steve Nash 21 sayı ve 10 ribaunt, Jason Richardson da 21 sayılık performanslarıyla göz doldurdular. Gürcü asıllı Türk oyuncu Zaza Pachulia'nın takımı Atlanta Hawks, deplasmanda Miami Heat'i 87-73 yendi. Miami'de American Airlines Arena'da yapılan karşılaşmada, Pachulia, 7 sayı ve 7 ribauntla galibiyete katkıda bulundu.

14.12.2008


 

Terim, İzmir'deki panele katılacak

İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ''Marka Kent İzmir'' başlığı altındaki panellerin ilkine, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in katılacağı bildirildi.

15 Aralık saat 15.00'te Swissotel Grand Efes'te yapılacakpanellerin ilkinin konusunun futbol olacağı belirtildi. İzmir'i her alanda ''marka şehir'' yapmak için çalışmalarını sürdürdüklerini bildiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilkini tüm dünyada dev bir sanayi haline gelen futbol üzerine yapacakları paneller sayesinde İzmir ile ilgili yeni ufuklar açılacağını belirtti.

14.12.2008


 

Filede dev maç: F.Bahçe-G.Saray

AROMA Bayanlar Voleybol Birinci Ligi, bugün dev bir maça sahne olacak. Ezeli rakipler Fenerbahçe Acıbadem ile Galatasaray, TVF 50. Yıl Spor Salonu'nda, saat 13.00'de başlayacak maçta karşı karşıya gelecek.

Ligde oynadığı 8 maçta 4 galibiyet ve 4 yenilgisi bulunan Fenerbahçe Acıbadem 7. sırada bulunurken, 8 maçtan 3'ünü kazanıp, 5'ini yitiren Galatasaray ise 8. sırada yer alıyor.

14.12.2008


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BUGÜN

14.00 Kocaelispor-Gaziantepspor (İsmetpaşa)

14.00 Ankaraspor-Denizlispor (Yenikent ASAŞ)

14.00 Eskişehirspor-Konyaspor (Eskişehir Atatürk)

19.00 Fenerbahçe-Antalyaspor (Şükrü Saracoğlu)

14.12.2008


 

BANK ASYA 1. LİG'DE BUGÜN

13.00 Kasımpaşa-Gaziantep Bld. (R. Tayyip Erdoğan)

14.00 Samsunspor-Sakaryaspor (Samsun 19 Mayıs)

14.00 K. Karabük-K. Erciyes (Necmettin Şeyhoğlu)

14.00 Orduspor-Güngören Belediye (Ordu 19 Eylül)

14.00 Altay-Adanaspor (Alsancak)

14.00 Çaykur Rizespor-Giresunspor (Rize Atatürk)

14.00 Boluspor-Karşıyaka (Bolu Atatürk)

15 Aralık Pazartesi:

20.00 Malatyaspor-Kartalspor (Malatya İnönü)

14.12.2008


 

TFF 2. LİG 2. GRUP'TA BUGÜN

13.30 Marmaris Bel. Gençlikspor-Bucaspor (İlçe)

13.30 Denizli Belediyespor-Turgutlu(Atatürk)

13.30 Alanya-Tarsus İdmanyurdu (Milli Egemenlik)

14.12.2008


 

TFF 2. LİG 3. GRUP'TA BUGÜN

13.30 İstanbulspor-Kırıkkalespor (İl Özel İdare)

13.30 Konya Şekerspor-Zeytinburnu (Atatürk)

13.30 Mersin İd.-Kırşehir (Tevfik Sırrı Gür)

14.12.2008


 

TFF 2. LİG 4. GRUP'TA BUGÜN

13.30 Ofspor-Akçaabat Sebatspor (Of İlçe)

13.30 Çorum-Erzurum (Turhan Kılıççıoğlu)

14.12.2008


 

TFF 2. LİG 5. GRUP'TA BUGÜN

13.30 Elazığspor-Şanlıurfa Belediyespor (Atatürk)

13.30 Mardinspor-Diyarbakır B. Bld. (21 Kasım)

13.30 İskenderun Demirçelik-Adıyaman (5 Temmuz)

13.30 GASKİ Spor-Vanspor (GASKİ Tesisleri)

13.30 Şanlıurfa-Malatya Belediye (Hanefi Mahçiçek)

14.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır