"Gerçekten" haber verir 21 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Fatih Altaylı ve medya

HaberTürk Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, geçen hafta Antalya'da spor yazarlarının misafiri oldu.

Altaylı, önümüzdeki günlerde"HaberTürk" adı altında yeni bir gazete çıkaracaklarını söyledi. Gazetenin 100 sayfa olacağını bunun 14 sayfasını spora ayrılacağıını belirten Altaylı, Ankara'da kurdukları matbaa tesislerinin boyunun 104 metre, yüksekliğinin ise 27 metre olduğunu, en modern baski makinalarını Türkiye'ye getirdiklerini ifade etti. Altaylı, spor medyası ile ilgili düşüncelerini ise şöyle açıkladı:

nAslında ben spor yazarıyım. Kendimi spor yazarı olarak görüyorum. Gazetelerde spor servisleri en kritik yerdir. Gazetecilik nasıl yapılır en iyi spor servislerinde olur. Keşke sporda kalsaydım diye çok düşünmüşümdür. Bizim yazarlık camiası çok iyi değil. Spor camiası iyi bir durumda.

nSporda çalışmanın faydasını da gördüm. Savaş döneminde Bosna-Hersek'e gitmiştim. Her taraf silahlı askerlerler tarafından tutulmuştu. Kimseye giriş izni vermiyorlardı. Biz gazeteci olduğumuzu söyledik. Pasaportlarımızı, sarı basın kartlarımızı göstermemize rağmen geçiş izni vermediler. Cebimde Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin verdiği TSYD kartı vardı. Onu da gösterdim. Baktılar, "tamam bununla geçebilirsin" dediler.

nSpor medyasında saygı duyduğum konular var. Televizyonlarda gece yarılarına kadar süren spor programlarına rağmen spor sayfaları ve yazarları başarılarını koruyabildi. Naklen maç yayınlarına rağmen spor gazeteleri tirajlarında düşüş yerine yükselme görüldü. Dünyada bunun bir örneği daha yok. Gazeteler tirajı sadece spor sayfalarından kazanabiliyor. Spor servisleri bağımsız bir cumhuriyet gibi çalışıyor. Gazetelerin bütün servisleri çökse, spor servisleri tek başına gazete çıkaracak kaliteli insanlardan oluşmuştur.

nBen spor muhabirliğine ilk başladığımda sutopu, binicilik gibi branşları izliyordum. Şimdi bu branşlara muhabir gönderilmiyor. Çıkaracağımız gazetede uzun yıllar unutulan okulların spor haberlerini vereceğiz. 12 yaşında kayak şampiyonu olmuştum. Hiçbir gazetede haber olmamıştı. Sadece o dönemin güçlü gazetesi Tercüman'da resimli haber yapılmıştı. Ancak babam, siyaseten Süleyman Demirel'e kızdığı için bu gazeteyi eve sokmuyordu. Haberimi görmek için gazeteyi saklı saklı aldım. Ondan sonra da sırf o tür haberleri veriyor diye almaya devam ettim.

nTelevizyonlardaki spor programları sürekli izleyici kaybediyor. Çünkü izleyici kabuk değiştirmeye başladı. Gençler değişik yorumlar istiyor. Son dönemlerde en çok ilgi gören Rıdvan Dilmen'dir. Çünkü bilgiye dayalı yorumlar yaptığı için çok izleniyor.

nKulüp yazarlığı diye birşey türettik. Spor yazarları, tuttuğu kulübün maç yorumlarını yapıyor. Bu kötü bir durum. Hıncal Uluç'un bize hediye ettiği kötü bir alışkanlık. Bir takımın maç yorumunu en iyi o takımı takip eden muhabir yapabilir. Maçtan maça yorum yazan spor yazarları olmasını istemiyorum. Spor medyası, gazetelerin diğer bölümlerine göre en dik duran yeridir. Güç odakları karşısında da dimdik durabiliyor. Menfaat ilişkisine girmedikleri için en üsttekilerle çatır çatır kavgasını yapabiliyor.

EROL DOYURAN

21.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fatih Altaylı ve medya

  TRABZON KADIKÖY'DE YOK

  Sivas'ı zorlu bir maraton bekliyor

  Beşiktaş antrenmanında sert hareketler

  Kaka: Dua ettim, Milan'da kaldım

  Alex ve Roberto Carlos yarın resmi imza atıyor

  60 yıl futbola hizmet eden Kayseri Stadı yıkıldı

  Çağdaş Altan'a Alman hocasından övgü

  Bank Asya 1. Lig'de bugün

  POTADA 2. YARI START ALIYOR

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır