"Gerçekten" haber verir 22 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Asr-ı Fener tarihi

Geçen Cumartesi günü Türk sporunun asırlık çınarları Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki ezeli rekabetin 100. yıldönümüydü. 1905 yılında kurulan Galatasaray Kulübü ile 1907 yılında kurulan Fenerbahçe Kulübü, futbol branşında ilk kez, bundan tam 100 yıl önce, 17 Ocak 1909 tarihinde karşı karşıya geldi. Her iki kulüp muhteşem tarihlerini kitaplaştırarak ölümsüzleştirdi. Önce Büyük Galatasaray Tarihi kitabı, kulüp tarafından basıldı. Galatasaray Kulübünün kuruluş yılından ilham alan bir anlayışla 1905 adet basılan ve özgün bir yayın kalitesini yansıtan 656 sayfalık bu kitap 1’den 1905’e kadar numaralandırıldı. 29.5x37.5 cm. ebadında, özel baskılı kitap, piyasada satışa sunulmayacak. İlk 3 numaralı kitaplar kulübe ait olup, diğer numaralı baskılar 400 YTL bağış karşılığında takdim edilecek.

Arkasından 1907 Fenerbahçe Derneği, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün şanlı tarihini bir kez daha gözler önüne sermek ve Fenerbahçe'ye yakışan bir şekilde, gelecek nesillere aktarmak amacıyla çok özel bir çalışma hazırladı: Asr-ı Fener. Fenerbahçe'nin 100. yıl onuruna hazırlanan ve sadece 2007 adet basılan bu kitap, 40 kişilik bir çalışma grubu tarafından 2 yılda tamamlandı. Asr-ı Fener önceki akşam Çırağan Sarayı'nda davetlilerin katıldığı bir etkinlikle tanıtıldı. Asr-ı Fener; çalışma grubunun, devlet arşivleri, özel arşivler, müzeler, kütüphaneler ve yabancı arşivlerdeki yüzlerce süreli yayın ve kitabı inceleyerek, Fenerbahçe'nin tarihiyle ilgili 50 bini yakın fotoğraf, tablo ve belgeye ulaşmasıyla hazırlanmaya başlandı. Ayrıca, Fenerbahçe'de görev yapmış sporcular, idareciler ve yakınlarıyla röportajlar yapıldı, değerli görüşleri kaynak olarak kullanıldı.

Asr-ı Fener, bugüne kadar bilinmeyen veya az bilinen belgeler, fotoğraflar ve tablolarla oluşturulmuş benzersiz bir içeriğe sahip. Fenerbahçe Kulübü'nün kurucularıyla ilgili anılar ve yeni bilgilere; 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'ndaki Fenerbahçelilerin yaptığı hizmetlerden, Türk Resim Sanatı'ndaki önemli sanatçıların bugüne dek az bilinen Fenerbahçe konulu yağlıboya çalışmalarına; Fenerbahçe logosu ve rozetlerinin yeniliklerinden, Fenerbahçeli sanatçı ve siyasetçilerle ilgili bölümlere kadar uzanan geniş içeriğiyle Asr-ı Fener'i okurken, şanlı Fenerbahçe tarihinde eşsiz bir yolculuğa çıkarıyor.

Özel kullanım kılavuzuna sahip Asr-ı Fener'in teknik özellikleri de eserin koleksiyon niteliğinde olduğunu gösteriyor. 536 sayfalık kitap, 200 gr. en iyi kalite kağıt kullanılarak 70 x 50cm sayfa boyutunda tasarlandı. Gerçek deri cilt ve 22 ayar altın kaplamadan oluşan logo ve yazıların yanı sıra ipek satenden yapılmış ve altın kaplama logolu cilt kabı bulunuyor.

EROL DOYURAN

22.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  G.Saray'dan Sivas'a İzmir teklifi

  Carlos: Aragones F.Bahçe'de mutlu

  Diyarbakır'da futbol zirvesi

  Selçuk bugün idmana çıkacak

  Mehmet Okur 22 sayı attı, Utah Jazz kazandı: 112-107

  Voleybol maçlarında seyirciye hediye dağıtılacak

  Çarşı'dan Gazze'ye yardım kampanyası

  Asr-ı Fener tarihi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır