"Gerçekten" haber verir 09 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Madagaskar’da gerginlik

Madagaskar’ın başşehri Antananarivo’da polisin hükümet karşıtı gösteri yapanlara açtığı ateşte ölenlerin sayısının 28’e yükseldiği, 212 kişinin de yaralandığı bildirildi. Emniyet yetkilisi Lala Rakotonirina, diğer hastanelere götürülmüş başka ölü ve yaralıların da olabileceğini kaydetti. Gösterinin, muhalefet lideri ve Antananarivo Belediye Başkanı olan 34 yaşındaki Andry Rajoelina’nın düzenli olarak yandaşlarına seslendiği ana meydanda başladığı, binlerce göstericinin daha sonra Devlet Başkanlığı Sarayı önünde toplandığı kaydedildi.

Madagaskar’da gerginlik sürüyor

MADAGASKAR'IN başşehri Antananarivo’da dün polisin hükümet karşıtı gösteri yapanlara açtığı ateşte ölenlerin sayısının 28’e yükseldiği, 212 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Emniyet yetkilisi Lala Rakotonirina, üç büyük hastaneden alınan bilgiye göre, Devlet Başkanlığı Sarayı önünde hükümet karşıtı gösteri yapanlara açılan ateşte 28 kişinin öldüğünü, 212 kişinin yaralandığını söyledi. Rakotonirina, diğer hastanelere götürülmüş başka kurbanlar da olabileceğini kaydetti. Yerel basında çıkan haberlerde, olayda yerel bir kanala çalışan muhabir Ando Ratovonirina’nın da öldüğü belirtildi. Gösterinin, muhalefet lideri ve Antananarivo Belediye Başkanı olan 34 yaşındaki Andry Rajoelina’nın düzenli olarak yandaşlarına seslendiği ana meydanda başladığı, binlerce göstericinin daha sonra Devlet Başkanlığı Sarayı önünde toplandığı kaydedildi. Devlet Başkanı Marc Ravalomanana, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, olaydan muhalefet lideri Rajoelina’yı sorumlu tuttu.

Muhalefet lideri Rajoelina ise kendisine ait Viva televizyonunda yayınlanan açıklamasında, ölümlerden ötürü Ravalomanana’yı kınadığını ve son zaferi kazanıncaya kadar mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

09.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Madagaskar’da gerginlik

  Makedonya halkından Gazze’ye yardım

  Kriz paketinde indirimli uzlaşma

  İsrail-Hamas görüşmeleri hızlandı

  Abbas, Filistinli yaralıları ziyaret etti

  İşçi Partisi'ne destek dibe vurdu

  Avustralya'da orman felâketi

  İngiltere’de yeni bir “casus kadrosu”

  İsviçre, serbest dolaşımı oyluyor

  İtalya’da anayasa tartışması

  Bangladeş'te tekne battı: 10 ölü

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır