"Gerçekten" haber verir 09 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Makedonya halkından Gazze’ye yardım

Gazze’de yaşanan insanlık dramına Türkiye’nin yanı sıra diğer ülke halkları da duyarsız kalmadı. Zor günlerinde Türkiyeli kardeşlerinin maddi ve manevi desteğini gören Makedonyalı sivil toplum kuruluşları, şimdi Gazze halkına destek olmak için seferber oldular.

Makedonya’da faaliyet gösteren Ensar Derneği, Merhamet Derneği, El-Hilal Derneği, Bamirsia ve Kalliri i Miresise ile Makedonya Türk STK’lar Birliği (MATÜSİTEB), İslâm Gençlik Forumu, Vizyon M, El Kalem, Öğrenciler Kulübü ve ARDHMERİA Gazze halkının yaralarını sarmak için yardım kampanya başlattı.

Sabahuddin Mahmuti’nin başkanlığını yaptığı Filistin Dayanışma Platformu adı altında bir araya gelen STK’lar, çok kısa sürede topladıkları 60 bin Euroluk maddi yardımı İHH İnsani Yardım Vakfı’na teslim ettiler. Bu parayla İHH’nın Gazze’de kuracağı kadın ve çocuk hastanesinin bir ünitesi yapılacak.

Maddi yardımın teslimi öncesi İHH Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenlendi.

Makedonya’daki yardımların koordinatörlüğünü yapan Sabahuddin Mahmuti, “Gazze halkının yaralarını sarmak için protesto eylemleri yaptık. Kendi aramızda maddi yardım topladık. Kampanyaya halkımızın büyük desteği oldu. Maddi yardımın yanı sıra giysi vs. ayni yardımlar da topladık. Şimdi topladığımız 60 bin Euroluk yardımı İHH’ya teslim ediyoruz. İHH bunu bizim için Gazze halkına ulaştıracak” dedi.

Ensar Derneği ve Makedonya Türk STK’lar Birliği (MATÜSİTEB) Başkanı Süleyman Baki ise yakın tarihte Balkanlar’da yaşadıkları savaşları hatırlatarak, “Gazze halkının yaşadığı acıları çok iyi biliyoruz. Aynı acıları yakın bir tarihte biz de yaşadık. Gazze’deki kardeşlerimiz için çam sakızı çoban armağanı bir şeyler topladık. Onlara bir katkımız olabilirsi ne mutlu bize” diye konuştu.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç ise, Balkanlar’da büyük bir Filistin duyarlılığının oluştuğunu belirterek, “Balkanlar’da böyle bir hassasiyetin olduğunu görmek çok güzel” diye konuştu. İHH olarak Gazze’de bir kadın ve çocuk hastanesi kuracaklarını belirten Oruç, “Makedonyalı kardeşlerimizin bu bağışlarıyla bu hastanenin bir ünitesini kuracağız” dedi.

09.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Madagaskar’da gerginlik

  Makedonya halkından Gazze’ye yardım

  Kriz paketinde indirimli uzlaşma

  İsrail-Hamas görüşmeleri hızlandı

  Abbas, Filistinli yaralıları ziyaret etti

  İşçi Partisi'ne destek dibe vurdu

  Avustralya'da orman felâketi

  İngiltere’de yeni bir “casus kadrosu”

  İsviçre, serbest dolaşımı oyluyor

  İtalya’da anayasa tartışması

  Bangladeş'te tekne battı: 10 ölü

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır