"Gerçekten" haber verir 11 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

AMBULANSTA BİR BUÇUK SAAT MUAYENE

'Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz GATA Haydarpaşa Hastanesine sevk edildi. Ersöz, götürüldüğü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi âcil servisi önünde ambulansın içinde doktorlar tarafından muayene edildi. Yaklaşık bir buçuk saat süren muayenenin ardından Ersöz, aynı ambulansla GATA Haydarpaşa Hastanesine gönderildi.

GÖRÜNTÜ ALINMASINA JANDARMA ENGELİ

Ambulansın içindeki muayene ve GATA'ya sevk sırasında basın mensuplarınca fotoğraf ve görüntü alınmaması amacıyla jandarmaların ambulansın önünde dizildikleri görüldü. Bu arada avukatı Ali Rıza Dizdar, Ersöz hakkındaki tutuklama kararının kaldırılmasını istedi. Dizdar, müvekkiline yöneltilen “yasadışı örgüt yöneticisi olma” suçlamasında delillerin soyut olduğunu öne sürdü.

Ergenekon’dan GATA’ya

“Ergenekon’’ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz GATA Haydarpaşa Hastanesine sevk edildi.

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün avukatı Ali Rıza Dizdar, tedavi gördüğü Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Silivri Cezaevi’ne nakledilen müvekkilinin, yolda tansiyonunun yükseldiğini, kanamasının olduğunu belirterek, Silivri Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini bildirdi. Dizdar, hastaneye sevk kararının cezaevi doktorları tarafından bakım ve tedavinin revirde yapılamayacağı gerekçesiyle verildiğini tahmin ettiğini söyledi. Levent Ersöz, Silivri Devlet Hastanesi’nden jandarmaya ait bir minibüsün eşliğinde Sağlık Bakanlığı 112 ambulansıyla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaştırıldı. Ersöz, hastanenin acil servisi önünde ambulansın içinde doktorlarca yaklaşık 1,5 saat muayene edildi.

Ersöz, daha sonra aynı ambulansla GATA Haydarpaşa Hastanesi’ne gönderildi.

Bu arada, ambulansın içindeki muayene ve GATA’ya sevki sırasında basın mensuplarınca fotoğraf ve görüntü alınmaması amacıyla jandarmaların ambulansın önünde dizildikleri görüldü.

Ergenekon soruşturması kapsamında Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan emekli orgenenaller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon da GATA’ya sevklerinin ardından tahliye edilmişlerdi. Daha sonra emekli general Tolon’un tahliyesine sağlık sebepleri değil, “delil yetersizliği” gerekçe gösterilmişti.

ERSÖZ’ÜN TUTUKLULUĞUNA İTİRAZ

Soruşturma kapsamında tutuklanan ve rahatsızlığı sebebiyle Haydarpaşa GATA’da tedavi altına alınan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkındaki tutuklama kararının kaldırılması istendi. Ersöz’ün avukatı Dizdar tarafından İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verilen dilekçede, müvekkilin yasadışı bir örgütün yöneticisi olduğu iddiasıyla tutuklandığı, ancak delillerin soyut olduğu öne sürüldü. Somut delil olarak gösterilen müvekkilin sahte kimlik kullanmasının can güvenliği açısından olduğu savunulan dilekçede, görev esnasındaki dinlemelerin ise ‘’Jandarma Teşkilatı Görev Yetkileri Kanunu’’ içerisinde bulunduğu iddia etti. Ersöz’ün evinde yapılan aramalarda suç unsuruna rastlanmadığı ileri sürülen dilekçede, ‘’Kaçma şüphesi olmayan bir kimse tutuklanmıştır. Yurt dışından yurda gelen müvekkilimin sağlık durumu bozuk olup, tedavi için gittiği hastanede gözaltına alınmıştır. Halen müvekkil hastanede olup, savcılık dosyasında raporları mevcuttur’’ denildi. Dilekçede, tutuklamanın bir tedbir olduğu, Ersöz hakkında somut suçlayıcı delillerin dosyada bulunmadığı öne sürülerek, Anayasal görevinden ötürü ortada işlenmiş bir suçun olmadığı, görevi emir-komuta zinciri içinde olan Ersöz’ün işlediği bir suçun bulunmadığı kaydedilerek, Ersöz hakkında verilen tutuklamanın kaldırılması istendi.

51. DURUŞMAYA DEVAM EDİLDİ

Öte yandan ‘’Ergenekon’’ dâvâsının 51. duruşmasına dün devam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda görülen dâvânın 51. duruşmasına, emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün de aralarında bulunduğu tutuklu sanıklardan 30’u katıldı. 11 tutuklu sanığın gelmediği duruşmada, tutuksuz sanıklardan Güler Kömürcü Öztürk de hazır bulundu. Duruşmada, tutuklu sanıklardan İşçi Partisi (İP) Merkez Karar Kurulu üyesi Mehmet Adnan Akfırat’ın savunması alındı.

11.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tunceli’de yardımlar durduruldu

  AMBULANSTA BİR BUÇUK SAAT MUAYENE

  Mahkemeden “Ne zaman ‘Ergenekon’ denildi?” sorusu

  SHP, seçimlere katılmayacak

  SGK, diş tedavisinde özele açılmaya hazırlanıyor

  Baykal’a demokratik laiklik mesajı

  ''TÜRK MİLLETİ KAVRAMINDA TEREDDÜDÜMÜZ YOK''

  Maliye Bakanı Unakıtan tedavi için ABD’de

  Babacan, Kahire’de Gazze konferansına katılacak

  CHP hakkında suç duyurusu

  Tuzla tersanelerindeki ş kazaları protesto edildi

  14 Şubat dolayısıyla açık görüş yaptırılacak

  Üzmez’e yumurta ve şemsiyeli saldırı

  TBMM İçtüzüğü değişiyor

  Trafik kazaları, terörden beter

  Fakire yardım tek elden yapılacak

  Sokakta çalışan çocuk kazancını annesine veriyor

  Afetlerden en fazla Kocaeli etkilendi

  Alman turizmci Müslüman oldu

  Soba faciası: 11 ölü

  Meslekî eğitimde hedef yüzde 50

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır