"Gerçekten" haber verir 11 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

İSMEK, sessiz bir dünyanın sesi oldu

52 yaşındaki Ayşe Kaplan, doğuştan sağır ve dilsiz.

Önce annesini, sonra da babasını kaybeder. Yıllarca terzilik yapan Ayşe Hanım işleri durunca, İSMEK Sarıyer Yenimahalle Eğitim Merkezi’nin kapısını çalar. Burada şiş-dantel eğitimi alan Ayşe Hanım, bu eğitim neticesinde adeta hayata yeniden bağlanır ve kurduğu dostluklarla artık kendini kimsesiz hissetmez. Biter bitmez müşterisini bulan birbirinden güzel dantelleri sayesinde de kendi ayakları üzerinde durmayı başarır.

Ayşe Şifahan Kaplan, 1957 yılında İstanbul Sarıyer’de dünyaya geldi. Ayşe, doğuştan sağır ve dilsizdi. 18 yaşına geldiğinde annesini kaybetti. 2000 yılında Ayşe babasını da kaybetti.

Ayşe Hanım, şiş-dantel hocası Pınar Tekeli’nin en başarılı öğrencisi olur. Bir ay gibi kısa bir sürede birbirinden güzel danteller örer. İSMEK kurs yöneticilerinin ifadesiyle; “Ayşe Hanım’ın dantellerinin daha ütüden çıkar çıkmaz müşterisi hazırdır.”

Ayşe Hanım, “İSMEK sizin için ne ifade ediyor?” diye kâğıda yazdığım soru cümlesine cevabını, gözlerimin içine bakarak verdi. Parmaklarını birleştirip çok güzel mânâsına gelen işareti yaptı. Ayşe Hanım, artık kimsesiz hissetmiyordu kendini. Kimseye muhtaç olmadan ayakta durabilmenin gururu gözlerinden okunuyordu. Yeni Asya / İstanbul

11.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tatili okuyarak değerlendirdiler

  Ulusal Liselerarası Tiyatro Festivali

  İSMEK, sessiz bir dünyanın sesi oldu

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır