"Gerçekten" haber verir 14 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Hatemi: Hedefimiz değişim ve zafer

İran'da 10. dönem cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan reformcu eski cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, gerçekçi bir yaklaşımla değişim ve zafer hedefine ulaşılabileceğini söyledi.

Hatemi, Tahran’da reformcu kanadın önde gelen temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada, ‘’Reformcular, zafere giden yolda emin adımlarla ilerlemeli ve engeller karşısında sağlam durmalı’’ ifadesini kullandı. ‘’Sadece değişim ve zaferi düşünüyoruz’’ diyen Hatemi, ‘’seçim yarışında, sağlıklı bir politik atmosferin gerekliliğine’’ değindi. Hatemi, reformcuların ortak hareket etmelerinin gerçekçi bir yaklaşımı benimsemeleriyle mümkün olacağını düşündüğünü belirtti. İran’da 12 Haziranda yapılacak 10. dönem cumhurbaşkanlığı seçimleri için reformcu kanattan İtimadı Milli Partisi Genel Başkanı Mehdi Kerrubi de adaylığını açıklamıştı. Muhafazakâr kanattan henüz adaylığını resmen açıklayan olmasa da Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın yeniden aday olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Basında yer alan haber ve yorumlara göre, yeni isimler adaylıklarını açıklasa bile cumhurbaşkanlığı yarışı reformcu Hatemi ile muhafazakar Ahmedinejad arasında olacak.

14.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin’de ateşkes imzaya kaldı

  MEDVEDEV: STRATEJİK İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

  Kolay kredi icralık etti

  Bağdat’ta kanlı gün

  Selanik’te olaylı gece

  Afganistan’da 5 çocuk öldü

  ABD’de uçak evin üstüne düştü: 49 ölü

  Kongo’da sivil katliamı

  Gazze’den İsrail’e üç roket

  İngiltere’nin savaş harcamaları artıyor

  Hatemi: Hedefimiz değişim ve zafer

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır