"Gerçekten" haber verir 19 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

KUPADA İDEAL EŞLEŞME

FUTBOLDA Fortis Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe ile Sivasspor, Ankaraspor ile de Beşiktaş eşleşti. Ataköy Olimpiyatevi'nde, Futbol Federasyonu yetkilileri ile kupada çeyrek finalde rakiplerini eleyen Ankaraspor, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Sivasspor kulüplerinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen yarı final kura çekimi sonucunda Fenerbahçe ile Sivasspor, Ankaraspor ile de Beşiktaş birbirlerine rakip oldu. Fenerbahçe-Sivasspor eşleşmesinde ilk maç İstanbul'da, Ankaraspor-Beşiktaş eşleşmesinde ise ilk maç Ankara'da yapılacak. Çift maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak yarı finalde ilk karşılaşmalar 4 Mart Çarşamba, rövanşları ise 22 Nisan Çarşamba günü yapılacak ve finalistler belli olacak. Maç tarihleri federasyon tarafından bir gün önce veya sonrasına alınabilecek.

13 MİLYON DOLAR PARA ÖDÜLÜ

Tarihlerinde ilk kez kupada yarı finale çıkma başarısı gösteren Ankaraspor ve Sivaspor bu kupayı arzularken, 26 senedir kupayı müzesine götüremeyen Fenerbahçe bu yıl her zamankinden fazla bir şekilde mutlu sona ulaşmak istiyor. Beşiktaş ise hem kupada hem de ligde en iyi dereceyi elde etmenin peşinde. Toplam 13 milyon 250 bin dolar para ödülünün dağıtıldığı kupada yarı finalde galibiyete 200 bin, beraberliğe 100 bin, tur atlayan takıma da 250 bin, finale kalan takıma 100'er bin dolar para ödülü verileceği açıklandı. Kupanın finali 13 Mayıs Çarşamba günü daha sonra belirlenecek bir şehirde oynanacak.

KAZANAN AVRUPA LİGİ'NE GİDECEK

TFF Genel Sekreteri Metin Kazancıoğlu, yarı finale çıkan 4 takımı tebrik ederken Sivasspor ve Ankaraspor'un tarihlerinde ilk kez yarı finale çıkmalarından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kazancıoğlu, kupayı kazanan takımın gelecek sene başlayacak UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanacağını, bu takımın Şampiyonlar Ligi'ne gitmeye hak kazanması halinde ise finali kaybedecek takımın Avrupa'ya gideceğini hatırlatttı.

19.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KUPADA İDEAL EŞLEŞME

  Aragones: Eleştiriler beni etkilemez

  Magic, Bobcats'i 107-192 yendi, Hidayet 13 sayı attı

  ING Grubu Formula 1'in Türkiye sponsoru oldu

  Ferrari'nin yeni aracı F60 arıza yaptı

  Futsal A Millî Takımı İsrail'le deplasmanda oynuyor

  Yanal bu defa yarıştan kopmadı

  Ağrı Dağı tırmanışına tipi geçit vermedi

  G.Saray Avrupa'da zorlu 2 maça çıkıyor

  Bursaspor sergisi açıldı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır