"Gerçekten" haber verir 21 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Kadir Has Stadı gün sayıyor

KAYSERİ'NİN önemli projelerinden birisi olan Kadir Has Stadyumu'nda sona yaklaşıldı.

Kale direklerinin dikildiği, kale filelerin çekildiği statta ilk penaltıyı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki attı. Kaleye ilk golü de atan Özhaseki, proje öncesinde ahdi olan sahanın santrasına kilim serip oturma hayalini de gerçekleştirdi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayserispor'un ligde Fenerbahçe ile oynayacağı maça yetiştirilecek olan Kadir Has Stadyumu'nda incelemede bulundu. Çimlerin serildiği, kale direklerinin dikildiği statta topla ilk oynayan Başkan Özhaseki oldu. Başkan, yeni statta sahanın yeşil zemininde topla ilk oynamanın yanı sıraya kaleye ilk penaltıyı atan kişi oldu. Özhaseki'nin attığı penaltılar ise golle sonuçlandı. Yeşil zemin üzerinde santranın üzerine kilim sererek oturan Başkan Özhaseki, futbol topuyla görüntü verdi. Oturduğu yerden sahayı inceleyen Özhaseki, zorlu bir projeyi Kayseri'nin hayata geçirdiğini ve gurur duyduklarını ifade etti. Bu proje hayata geçirildiğinde sahanın yeşil zeminine oturup stadı seyredeceği yönündeki ahdini de gerçekleştirdiğini dile getiren Başkan Özhaseki, yeşil zemin üzerinde gazeteciler ve çalışanlarla bir süre gezerek incelemede bulundu. Yeşil zeminle ilk buluşan iki futbol topunu ise Başkan Özhaseki'ye imzalattıran vatandaşlar aldı. Spor Kompleksi'nin en önemli projelerden birisi olan 32 bin kapasiteli Kadir Has Stadyumu'nda artık son rutuşlar yapılıyor. Sadece hafta sonu maçlarda değil yıl boyunca insanların uğrak merkezi haline gelecek olan stadyumun maraton tribünleri de ailelere ayrılacak. Bilet fiyatlarında ailelere özel indirim uygulanacak. Kadir Has Stadyumu, Eylül ayında Türkiye ile Ermenistan milli takımları arasındaki maça da ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Stadın açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacağı belirtildi.

21.02.2009


 

Engelleri tek tek aşıp, stadı yaptık

KADİR Has Stadyumunun yapımı ile ilgili bilgiler veren Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki, Atatürk Spor Kompleksi ve Kadir Has Stadyumu'nun yapım kararını nasıl aldıklarını anlattı.

Kayseri'nin 1950'li yıllarda yapılan stadyumu olduğunu hatırlatan Başkan Mehmet Özhaseki, daha sonraki yıllarda ilavelerin yapıldığı stadın görüntü itibarıyla iyi olmadığını ve beton yığınını andırdığını ifade etti. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden Kayserispor'a verilmek üzere burayı kiralamak istediğini anlatan Başkan Özhaseki, 'yok' cevabı aldığını anlatarak, "Oysa ben oraya para harcayacaktım. Güzelleştirecektim. Sonra Kayserispor ile Erciyesspor kullanacaktı. Fakat üzülerek söylüyorum. Belediyelere yaklaşım konusunda bazı birimlerde engellemeler oluyor. Bu dönemde biz bunu yaşadık" dedi. Başkan Özhaseki, yaptıkları anlaşma hakkında şu bilgileri verdi:

TÜRKİYE'DE İŞ YAPMAK GERÇEKTEN ÇOK ZOR

"Teklifimizde '75 dönümlük eski stadın yerini bana verin. Siz ne istiyorsanız onu yapayım' dedim. Ucu açık teklifti. Önce o fikre alıştılar. Sonra benden bir sürü iş istediler. Bu stadı istedikleri gibi 7 bin 200 kapasiteli kongre merkezi istediler. Olimpik yüzme havuzu istediler. Kapalı spor salonları ve açık alanlar gibi 10 maddelik bir liste hazırlandı. Benim de hoşuma gitti. Aslında ne kadar lüks, ne kadar iyi bir stat istenirse son gelinen teknolojiyi uygulayacağız. Şehrime güzel tesis kazandıracağımız için hepsini kabul ettik. Benden çok geri ve çok daha ucuz tesisler isteseler ben onları modernleştirmek için uğraşırdım. Anlaşma neticesinde stadyumun yerinin tapusunu aldım. Sonra orayı sattım. O para ile de inşaatları yapmaya başladım. Bugün yüzde 90'lık bölümü bitti. Son aşamaya geldi. İnşallah yakın zamandaki Fenerbahçe maçıyla hizmet vermeye başlayacağız. Ufak tefek kaplama ve aksesuarlarda eksikler var. Bunlar maçın oynanmasını engelleyecek eksikler değil. Zaman içerisinde bunlar tamamlanacaktır." Başkan Özhaseki, stadın yapımı aşamasında birçok engellerin karşısına çıktığını ama bunlara kulak asmayarak, sorunları tek tek aştıklarını anlattı. 'Şimdi Türkiye'de iş yapmak çok zor. İş yapmaya kalktığınızda birçok engelleyen gruplar olacaktır' diyen Özhaseki, kimisinin politik hesaplarla, kimisinin şahsi hesaplardan dolayı, buna hukuku da alet ederek engeller çıkarttıklarını ifade etti.

21.02.2009


 

Selçuk'a Alman, İtalyan ve İspanyol kulüpleri talip

FENERBAHÇE'DE, sezon sonunda sözleşmesi sona erecek futbolculardan Selçuk Şahin, sarılacivertli kulüpte kalmak istediğini, ancak iyi bir sözleşme yapması gerektiğini söyledi.

Selçuk, Balmumcu'daki ortağı olduğu köfte dükkanının açılışında gazetecilerle yaptığı sohbette, sözleşmesini uzatmak için Fenerbahçe ile menajerinin yaptığı görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Fenerbahçe'de kalmak istediğini vurgulayan milli futbolcu, ''Görüşmeler devam ediyor. Fenerbahçe'de kalmak istiyorum, ancak 28 yaşımdayım ve iyi bir sözleşme yapmalıyım'' dedi. Bu arada, Selçuk Şahin'e Alman, İtalyan ve İspanyol kulüplerinden transfer teklifleri geldiği belirtildi.

21.02.2009


 

Bayan öğretmenin takımı Hatay ikincisi oldu

HATAY'IN Erzin ilçesinde bir bayan beden eğitimi öğretmeninin çalıştırdığı futbol takımı, ilköğretim okulları arasında düzenlenen turnuvada Hatay ikincisi oldu.

Erzin Muzaffer Tuğsavul İlköğretim Okulu'nda beden eğitimi öğretmenliği yapan Bengü Etiz'in çalıştırdığı futbol takımı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Danone'nin işbirliğiyle düzenlenen turnuvada rakiplerini tek, tek yenerek finale kaldı. İskenderun da yapılan final maçında Beyhan Gencay İlköğretim Okuluna 2-1 yenilerek il ikincisi olan takım, Antalya'da 1-3 Mart tarihleri arasında yapılacak şampiyonaya katılacak.Öğretmen Bengü Etiz göreve henüz yeni başladığını belirterek, futbola şimdiye kadar hiç ilgi duymadığını söyledi. Etiz, okulun tek beden eğitimi öğretmeni olmasından dolayısıyla okul takımının hem teknik direktörlüğünü hem de antrenörlüğünü yaptığını ifade etti. Okul Müdürü Sefa Ergan ise, Hatay ikincisi olan okul futbol takımının öğrencileri ile beden eğitimi öğretmeni Bengü Etiz'i kutladı. Ergan ayrıca turnuva boyunca kendilerine maddi manevi desteklerini esirgemeyen Erzin Kaymakamı İlhan Abay'a da teşekkür etti.

21.02.2009


 

Özdilek: Spor yapan beyin çok aktif olur

ANTALYASPOR Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, takım kaptanı Ömer Çatkıç ve defans oyuncularından Yalçın Ayhan Antalya AKEV Koleji'ni ziyaret etti.

600 öğrencinin yer aldığı panelde Özdilek, Çatkıç ve Ayhan kısaca özgeçmişlerini anlattı. Panelde konuşan Teknik Direktör Özdilek, gençlere önemli öğütler vererek, seçecekleri meslekler konusunda tavsiyelerde bulundu. Özdilek şöyle konuştu: "Bizim zamanımızda aileler çocuklarına okuyup doktor, mühendis gibi meslekleri seçmesini isterdi. Hem sporu hem de eğitimi bir arada yürütmek kolay değildi. Ancak şu an çocuklarımız iki işi de birlikte yapabiliyor. Hepinizin sporcu olma şansı yok ama spor kültürüyle büyüme şansı var. Spor yapan beyin çok daha aktiftir. Hangi branşı olursa olsun önemli olan bu kültürü hayatınıza katabilmek. Ben üniversite sınavına ailem istediği için girdim. Akıllı bir öğrenciydim. Şartlar bir tercih yapmamı gerektirdi ve ben sporu seçtim. Karşınıza, kariyer ve spor geçmişi bakımından önemli bir insan olarak çıkabildiysem demek ki tercihim benim için doğruymuş. Bu yüzden hayatta mutlaka hedefiniz olmalı."

21.02.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG PROGRAMI

21 Şubat Cumartesi:

14.00 Kayserispor-Bursaspor: Fırat Aydınus

14.00 Konyaspor-Antalyaspor: İlker Meral

14.00 İstanbul B. Bld-Ankaragücü: Abdullah Yılmaz

15.00 Trabzonspor-Denizlispor: Hüseyin Göçek

19.00 Gençlerbirliği-Fenerbahçe: Yunus Yıldırım

22 Şubat Pazar:

14.00 Hacettepe-Ankaraspor: Tolga Özkalfa

15.00 Sivasspor-Eskişehirspor: Süleyman Abay

19.00 Galatasaray-Kocaelispor: Deniz Çoban

21.02.2009


 

BANK ASYA 1. LİG PROGRAMI

21 Şubat Cumartesi:

13.00 Malatyaspor-Çaykur Rizespor: Çağatay Şahan

22 Şubat Pazar:

13.00 Sakaryaspor-Giresunspor: Hakan Özkan

13.30 Kardemir Karabük-Bolu: M. İlker Coşkun

13.30 Samsunspor-Manisaspor: Erbay Aldemir

13.30 Adanaspor-Kartalspor: Hakan Ceylan

13.30 Altay-Orduspor: Mürvet Sezer

13.30 Kasımpaşa-Güngören Belediye: Selçuk Dereli

13.30 Gaziantep B.Bld.-Karşıyaka: F. Serkan Koçak

23 Şubat Pazartesi:

20.00 Diyarbakır-Kayseri Erciyes: Gökhan Güneşer

21.02.2009


 

Potada kupa heyecanı İzmir'de atıyor

BASKETBOLDA bu yıl Teknosa'nın sponsorluğunda düzenlenen 24. Erkekler Türkiye Kupası, 22 Şubat Pazar günü İzmir'de sahibini bulacak. İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda başlanan 8'li çeyrek final karşılaşmalarında Erdemirspor-Aliağa Petkim, Galatasaray Cafe Crown-Antalya Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Cola Turka-Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker-Türk Telekom karşı karşıya gelecek.

Kupada bugün yarı finaller ve 22 Şubat Pazar günü de final maçı yapılacak. Efes Pilsen, Türkiye Kupası'nı 8 kez ile en fazla kazanan takım unvanını elinde bulunduruyor. Kupada 9 kez final oynayan lacivert-beyazlılar, 1995-96, 96-97 ve 97-98 sezonlarında üst üste 3 kez Türkiye Kupası'nı müzesine götüren ilk takım oldu. Türkiye Kupası'nı ilk kez 1993-94 sezonunda finalde Fenerbahçe'yi yenerek kazanan Efes Pilsen, 2000-2001 sezonunda finalde Türk Telekom'u, 2001-2002 sezonunda Darüşşafaka ve 2005-2006 sezonunda da Ülkerspor'u yenerek 7. kupasını aldı. Lacivert-beyazlılar, 8. kupasını 2006-07 sezonunda Banvitspor'u 73-59 yenerek, müzesine götürdü. Türkiye Kupası'nı Ülkerspor ve TOFAŞ takımları da 3'er kez kazandı. Ülkerspor, 2002-2003, 2003-2004 ve 2004-2005 sezonlarında üst üste 3 kez kupayı kazanarak, bu kupayı üst üste 3 kez kazanan 2. takım olurken, Bursa ekibi ise 1992-93, 1998-99 ve 1999-2000 sezonlarında kupayı müzesine götürdü.

G.SARAY 13 SENEDİR KUPAYI KAZANAMIYOR

Galatasaray ve İTÜ'nün de 2'şer kupası bulunuyor. Kupada 1969-70 ve 1994-95 iki kez kupayı müzesine götüren Galatasaray, 13 senedir kupayı kazanamıyor. Geçen sezon Ankara'da yapılan kupa mücadelesinde finalde OYAK Renault'u yenen Türk Telekom, Türkiye Kupası'nı ilk kez müzesine götürmüştü. Kupayı kazanan ilk takım olma unvanına sahip Fenerbahçe, kupaya hasret kaldı. Sarı-lacivertliler, 1966-67 sezonunda ilk kez düzenlenen Türkiye Kupası'nı finalde Muhafızgücü'ne üstünlük sağlayarak kazanmıştı. Bundan sonra yapılan 22 kupa mücadelesinde 1993-94, 1996-97 ve 1998-99 sezonlarında final oynayan Fenerbahçe, bu maçlarda rakiplerine yenilerek, kupayı kazanamadı. Fenerbahçe, 9 sezondur kupada final oynayamıyor.

BEŞİKTAŞ'IN KUPADA DAHA ''SİFTAHI'' YOK

Üç büyük kulüpten yalnızca Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda şampiyonluğu bulunmuyor. Kupada 1970-71 sezonunda İTÜ ve 1971-72 sezonunda da TED Kolejliler ile finalde karşılaşan siyah-beyazlılar, rakiplerine üstünlük kuramadı. İlki 1966-67 yılında düzenlenen Türkiye Kupası'na 1971-72 sezonundan sonra 1991-92 sezonuna kadar 20 yıl ara verildi. Kupa 1992-93 sezonundan itibaren ''Dörtlü Final'' statüsünde organize ediliyordu. ''Dörtlü Final'', İstanbul, Ankara ve Mersin'de 2'şer kez, Trabzon, İzmir, Kütahya, Adana, Konya, Samsun'da birer kez yapıldı. ''Dörtlü Final'' statüsü 2004-2005 sezonunda ''8'li Final'' olarak değişirken, çeyrek, yarı final ve final maçları 2004-2005'de Bursa'da, 2005-2006'da Adana'da, 2006-2007'de Antalya'da ve 2007-08'de ise Ankara'da oynandı.

21.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır