"Gerçekten" haber verir 26 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

İBRAHİM ŞAHİN'İN YERİNE GELMİŞTİ

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Dairesi Başkanı Behçet Oktay, aracında yaralı bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın intihar olduğu açıklandı. 1997'de İbrahim Şahin'den sonra getirildiği bu görevde 13 yıldır çalışan Oktay'a, TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası da verilmişti.

GÖREVDEN ALINDIĞI İDDİASI YALANLANDI

Oktay'ın “intihar” sebebinin görevden alınması ve yerine başka bir ismin atanması olduğu yolundaki iddialar İçişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından yalanlandı. “JİTEM Grup Komutanı” olarak görev yaptığı belirtilen ve Sezer tarafından ödüllendirilen Emekli Albay Abdülkerim Kırca'nın da geçtiğimiz 19 Ocak günü evinde intihar ettiği açıklanmıştı.

Bir sır intihar daha

Emnİyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay intihar etti. Daire Başkanı Oktay, kendisine ait özel otomobilin içerisinde silâhla intihar etti. Dikmen Keklikpınarı caddesi yakınlarında park halindeki aracında ağır yaralanan Oktay, Gazi Hastanesine kaldırıldı. Ameliyata alınan Oktay tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. İntihar girişiminin meydana geldiği arabada geniş çaplı inceleme başlatılırken, olayın sebebi konusunda belirginlik olmadığı kaydedildi. İbrahim Şahin’in görevden alınmasının ardından atanan Oktay, yaklaşık 13 yıldır bu görevi sürdürüyordu. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Gazi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Peyami Cinaz, Oktay’ın, hastaneye hayatsal fonksiyonları durmuş halde getirildiğini belirterek, ‘’Buna rağmen solunum cihazına bağlanarak müdahale edildi ancak kurtarılamadı’’ dedi. Behçet Oktay’ın cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna getirildi. Cenaze, Adli Tıp Kurumundan çıkarılırken özel harekat polislerinin basın mensuplarının görüntü almaması için branda gerdiği görüldü. Behçet Oktay’ın cenazesinin bugün memleketi Malatya’nın Hekimhan ilçesinde defnedileceği bildirildi.

Bu arada, Behçet Oktay’ın Malatya’nın Hekimhan ilçesinde yaşayan babası Muhammet Oktay (78), haberi duyunca fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. İçişleri Bakanlığı yetkilileri de Oktay’ın önceki gün görevden alındığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını belirtti.

TÖREN DÜZENLENDİ

Behçet Oktay için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Dikmen’deki binasında tören düzenlendi. Törene, Oktay’ın eşi Şengül, oğulları Mehmet Toğan ve Burak ile kızı Gökçen’in yanı sıra Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, ATO Başkanı Sinan Aygün, eski Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, Emniyet Genel Müdür yardımcıları, emniyet müdürleri ve Oktay’ın mesai arkadaşları katıldı. Bu arada, cenaze törenine çok sayıda çelenk gönderildi. İsimsiz gönderilen bir çelengin üzerinde ‘’Onuru İçin Öldü’’ yazdığı görüldü.

TSK’DAN MADALYA ALMIŞTI

Hekİmhan’da 1957’de doğan Oktay, ilk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra 1975 yılında polis kolejinden, 1978 yılında da Polis Akademisi’nden mezun oldu. Erzincan, Kars, İstanbul, Afyonkarahisar ve Bingöl’de görev yapan Oktay, 23. Dönem Özel Harekat Kursunu başarıyla tamamlamasının ardından 1994-1997 yıllarında Diyarbakır’da görev yaptı. 1997 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı görevine atanan Oktay, evli ve biri kız üç çocuk babasıydı. Görevi esnasında çok sayıda taltif ve takdirname alan Oktay, Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası sahibiydi.

İNTİHAR EDERKEN YALNIZ DEĞİLMİŞ

Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Hareket Daire Başkanı Oktay’ın intihar ettiği sırada yanında bulunan arkadaşının, ifadesi alınmak üzere Cinayet Büro Amirliğine götürüldüğü öğrenildi.

26.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  PİSTE ULAŞAMADAN YERE ÇAKILDI

  İBRAHİM ŞAHİN'İN YERİNE GELMİŞTİ

  Atatürk’ün bir numaralı varisiyim

  Bakan Unakıtan iyileşiyor

  KAZA ANINI ANLATTI

  Beykoz’da 3 el bombası ele geçirildi

  2009’un ilk MGK toplantısı bugün

  Silivri Cezaevinde inceleme

  DP’li Şahin’e YSK vizesi

  Halkın yükü azaltılmalı

  Kriz tedbirleri yetersiz

  Ekonomi serbest düşüşte

  724 köy yolu kapalı

  KAR TANELERİ YARATILIŞ MUCİZESİ

  Tırla midibüs çarpıştı: 17 yaralı

  Adana’da metro heyecanı

  Devlet sınav, onlar kurs açıyor

  “ÖĞRETMENLİK PUANLARITIP FAKÜLTESİ DÜZEYİNE GELDİ”

  Hızlı tren gün sayıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır