14 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

HAMİT: F.BAHÇE BEKLESİN

BAYERN Münih ile bir sezon daha sözleşmesi bulunmasına rağmen takımdan ayrılacağı yolunda söylentiler olan Hamit Altıntop, "Fenerbahçe beni transfer etmek istediğini bildirdi.

Bu teklif için kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak şuan Fenerbahçe'ye gelmem söz konusu değil. Bu durumu menajerim aracılığıyla Fenerbahçe yöneticilerine ulaştırdım." dedi. Hamit Altıntop'un İran asıllı menajeri Reza Fazili, Fenerbahçe'nin son iki sezondur Hamit'i transfer etmek istediğini belirterek, "Başkan Aziz Yıldırım ile bu yönde görüşmemiz oldu. Fenerbahçe yöneticilerini de yakından tanıyorum. Böyle bir transferin gerçekleşmesi için Hamit'in onay vermesi gerekir. Hamit istediğinde ancak ben transfer görüşmesi yapabilirim" diye konuştu.

SAKATLIĞI YÜZÜNDEN DEĞERİ DÜŞTÜ

Bayern Münih'in yeni antrenörü Hollandalı Van Gaal'in yeni sezonda Hamit Altıntop'a fazla şans vermeyeceği endişeleri oluşmaya başladı. Son günlerde Alman spor basınında çıkan haberlerde 27 kişilik Bayern Münih kadrosunun 22'ye düşeceği ve gönderilmek istenen isimler arasında Hamit'in de bulunduğu yazıldı. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye formasıyla çok iyi maçlar çıkaran Hamit Altıntop geçen sezon yaşadığı sakatlıklar nedeniyle uzun süre forma giyemedi. Hamit Altıntop 2007/2008 sezonunda Schalke 04 kulübünden Bayern Münih'e transfer olmuştu. 26 yaşındaki futbolcu 44 defa da Türkiye A Milli Takım forması giydi. Hamit'in Ocak 2009'da 11 milyon Euro olan piyasa değeri yaşadığı sakatlıklar nedeniyle 9 milyon Euro'ya düşmüştü.

FENERBAHÇE ALMANYA'YA GİTTİ

Fenerbahçe futbol takımı, yeni sezon hazırlıklarını sürdürmek üzere dün sabah Almanya'ya gitti. Fenerbahçe, Almanya'da 10 gün kamp yapacak. Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe futbol takımı, sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı'ndan Almanya'ya gitti. Fenerbahçeli bazı taraftarlar, havalimanında futbolcularla hatıra fotoğrafı çektirip imza aldı. Taraftarlar, tenik direktör Daum'a da ilgi gösterdi. Fenerbahçe, 22 Temmuz'a kadar sürecek kampta 4 hazırlık maçı yapacak.

14.07.2009


 

G.SARAY KEİTA'YA KAVUŞTU

GALATASARAY'IN yeni transferi Abdul Kader Keita, İstanbul'a geldi.

Fransa'nın Olympique Lyon takımından transfer edilen Fildişi Sahili vatandaşı futbolcu, sarı-kırmızılı yönetici Haldun Üstünel ile birlikte Türk Hava Yolları'nın Paris uçağıyla Atatürk Havalimanı'na indi. Boynuna Galatasaray atkısı takılan Abdul Kader Keita'ya, havalimanında vatandaşlar ve basın mensuplarının ilgisi yüksek oldu. Keita, daha sonra Haldun Üstünel ile birlikte Florya Metin Oktay Tesisleri'ne geçti. Keita'nın imza töreni bugün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapılacağı açıklandı.

14.07.2009


 

Çağlar kadro dışı bırakıldı

DENİZLİSPOR'DA milli futbolcu Çağlar Birinci kadro dışı bırakıldı. Kulüp genel menajeri Özhan Çetin, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile transfer görüşmeleri gündeme gelen Çağlar Birinci'nin kadro dışı kaldığını bildirdi.

Çetin, şöyle konuştu: ''Maddi konularda büyük beklenti içine giren futbolcumuz Çağlar Birinci için bugüne kadar ciddi bir teklif gelmemiştir. Denizlispor bir kurumdur ve astronomik rakamlar kulübümüzde söz konusu değildir. Bu futbolcumuzun üç yıllık daha sözleşmesi vardır. Kulübümüzün ilkeleri doğrultusunda transfer çalışmaları yapılmakta ve rakamlar bu ilkeler doğrultusunda belirlenmektedir. Bu beklenti içerisinde olan futbolcumuz Çağlar, kadro dışı kalmıştır ve bundan sonra PAF Takım ile idmanlara çıkacaktır.'' Genel Menajer Çetin, ayrıca Davraz kampı sonrası teknik heyetin değerlendirmeleri doğrultusunda Şener Aşkaroğlu, Wescley, Okan Karabulut ve Sezgin Yılmaz ile yollarını ayırdıklarını belirtti.

14.07.2009


 

"88 Tabata bulurum" haberi yalan çıktı

GAZİANTEPSPOR Kulübü, dün ulusal bir gazetede yer alan ''88 Tabata bulurum'' şeklindeki haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Brezilyalı yıldız futbolcu Rodrigo Tabata ile ilgili olarak teknik direktör Jose Couceiro'nun herhangi bir beyanatının olmadığı belirtildi. Söz konusu ''88 Tabata Bulurum'' başlığıyla yayınlanan haberin tamamıyla hayal ürünü olduğu savunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ''Kaldı ki hocamız Coucerio, Tabata'yı çok önceden tanıdığını ve Tabata'nın Türkiye'nin mevkisinde en iyisi ve Avrupa'nın da en iyilerinden olduğunu söylemektedir. Böyle bir oyuncuya sahip olmaktan gurur duyduğunu her fırsatta dile getirmektedir. Kulübümüz, gerçeği yansıtmayan ve tamamen hayal ürünü olan bu haber için yasal yollara başvuracaktır. Sporseverlerden hayal ürünü bu tarz haberlere itibar etmemelerini önemle rica ederiz.''

14.07.2009


 

Hidayet: Toronto'ya fazla para verdiği için gitmedim

NBA'DE geçirdiği başarılı bir sezonun ardından Toronto Raptors'a transfer olan Hidayet Türkoğlu, "NBA'de gayet güzel bir kontrat imzaladım.

Artık Milli Takımı düşünüyorum" dedi. Kendine her zaman güvendiğini ifade eden Hidayet Türkoğlu, "Ben hep kendime güvenmişimdir. Şu an NBA ile olan ilişkim bitmiştir. O formamı çıkarttım artık, A Milli Takım formasını giyeceğim. NBA bizim işimiz, belli bir paralar kazanıyoruz. Milli Takım formasını gururla taşıyacağız. Biz iki senedir büyük bir çıkış yakaladık. Polonya'da bu başarıyı devam ettirmek istiyoruz. Ben takım arkadaşlarıma güveniyorum. İnşallah güzel bir yaz geçiririz" diye konuştu. Hidayet, 24 Temmuz'da Milli Takımla birlikte Bormio'ya gideceğini kaydetti.

PARA İKİNCİ PLANDA KALIR

Bir gazetecinin neden Toronto'yu tercih ettiği şeklindeki bir soruya ise "Ben sporcu olarak takım oyununa önem veren birisiyimdir. İyi takımlarla birlikte devam etmek isteyeceğimdir. Toronto devreye girdi. Hem basketbol olarak hem de şehir olarak bana cazip geldi. Şu anda elde edilen başarılara benzer başarıyı devam ettirebileceğimi düşündüm" cevabını verdi. Hidayet, transferi ve kontrat dönemiyle ilgili olarak, "Ben kontratımla anılmak istemiyorum. Ben buralara kendi başarım ve performansımla geldim. Paranın ikinci planda kalmasını istiyorum" diye konuştu.

14.07.2009


 

TRABZON'UN 13 GÜNLÜK HOLLANDA KAMPI BAŞLADI

TRABZONSPOR, 2009-2010 sezonu öncesi Hollanda'nın Mierlo kentindeki Hotel Carlton De Brug'da yapacağı kamp için bu ülkeye gitti.

Hollanda kampı için dün THY'ye ait tarifeli uçakla saat 9.30'da Trabzon'dan İstanbul'a giden Bordo-mavililer, buradan da saat 14.05'te yine THY'ye ait tarifeli uçakla Dusseldorf'a uçtu. Karadeniz temsilcisi, daha sonra karayoluyla takımın kamp yapacağı Hollanda'nın Mierlo şehrine geçti. Bordo-mavililer, 13 günlük yurt dışı kampı sırasında 4 de hazırlık maçı yapacak. Trabzonspor'un Hollanda kampı kadrosu şu futbolculardan oluşuyor; Egemen, Yattara, Song, Sylva, Tolga, Onur, Alanzinho, Barış, Cale, Ceyhun, Colman, Engin, Eren, Ferhat, Giray, Gökhan, Göksu, Mustafa, Selçuk, Serkan, Tayfun, Tjikuzu, Umut ve Zafer.

14.07.2009


 

ESKİŞEHİRSPOR'UN GEREDE KAMPI SONA ERDİ

TÜRKCELL Süper Lig'de mücadele eden Eskişehirspor'un Gerede kampı sona erdi. Alınan bilgiye göre, Bolu'nun Gerede İlçesi Doruk Kaya Green Park Otel'de 30 Haziran'da kampa giren Eskişehirspor'un çalışmaları bugün tamamlandı.

28 futbolcu, toplam 38 kişilik kafile ile Gerede'de kampa yapan Eskişehirspor, Almanya'ya hareket etti. Kampın verimli geçtiğini ifade eden futbolcular, yeni katılanlarla kaynaşma dönemi geçirdiklerini, ortamın çok güzel olduğunu, kondisyon ağırlıklı çalışmalar yaptıklarını söylediler.

14.07.2009


 

KASIMPAŞA ALİ GÜNEŞ'E 2 YILLIK İMZA ATTIRDI

ALMAN Birinci Futbol Ligi'ne bu sezon çıkan SC Freiburg takımında forma giyen Ali Güneş, Kasımpaşa kulübüne transfer oldu.

SC Freiburg kulübünden yapılan açıklamada, sözleşmesi fesh edilen Ali Güneş'in, Kasampaşa kulübüyle 2 yıllık sözleşme imzaladığı belirtildi. Ali Güneş, geçen sezon Freiburg takımında 6 karşılaşmada forma giymişti.

14.07.2009


 

KAYSERİ HOLLANDA'DA 5 ÖZEL MAÇ OYNAYACAK

KAYSERİSPOR, ikinci etap kamp çalışması için Hollanda'ya gitti. Yeni sezon hazırlıkları için kulüp tesislerindeki ilk etap kamp çalışmasını cuma günü tamamlayan Kayserispor, iki günlük iznin ardından ikinci etap kampı için Hollanda'ya gitti.

Bazı futbolcular Kayseri'den yola çıkarken, futbolcuların çoğunluğunun İstanbul'dan kafileye dahil olacağı öğrenildi. Hollanda-Almanya sınırındaki Aachen kentinde kampa girecek sarı kırmızılı ekip, 28 Temmuz'a kadar sürecek kampta 5 hazırlık maçı yapacak. İlk hazırlık maçını 15 Temmuz'da Bulgaristan 1. Ligi'nden Litex Lovech takımı ile yapacak Kayserispor, daha sonra 18 Temmuz'da Hollanda 1. Ligi'nden Heracles Almelo, 21 Temmuz'da Hollanda 2. Ligi'nden Mvv Maastricht, 25 Temmuz'da RKC Waalwijk ve 27 Temmuz'da Belçika 2. Ligi'nden Ksk Beveren ile karşılaşacak.

14.07.2009


 

15. saniyede kırmızı kart görerek rekor kırdı

BREZİLYA Birinci Futbol Ligi takımlarından Cruzeiro'nun forvet oyuncusu Ze Carlos, Atletico Mineiro ile yapılan maçın daha 15. saniyesinde kırmızı kart gördü. Libertadores Kupası'nda Cruzeiro'nun Atletico Mineiro'ya 3-0 yenildiği final maçı, ilginç bir olaya sahne oldu.

Cruzeiro'dan Ze Carlos, rakip takımdan Renan'a dirsek atınca, daha 15. saniyede kırmızı kart görerek, Brezilya'da en erken oyundan atılma rekoru kırdı. Carlos, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Ayağım kaydı, topu kontrol etmek isterken kolum Renan'ın yüzüne çarptı. Kendisinden özür diledim, ancak kırmızı kart görmekten kurtulamadım. Kasten bir şey yapmadım'' dedi.

14.07.2009


 

Bank Asya 1. Lig fikstürü bugün çekilecek

BANK Asya 1. Lig'de 2009-2010 sezonu fikstür çekimi, bugün yapılacak.

Futbol Federasyonu ve Bank Asya yetkilileri ile Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek 18 kulüp temsilcisinin katılacağı kura çekimi, Ataköy Olimpiyatevi'nde saat 11.00'de başlayacak. Bank Asya 1. Lig;de yeni sezon 22 Ağustos'ta başlayacak ve 9 Mayıs 2010'da oynanacak maçlarla tamamlanacak.

14.07.2009


 

Beşiktaş Kapalıçarşı'da şampiyonluğu kutladı

BEŞİKTAŞ'IN 2008-2009 sezonunda elde ettiği çifte kupanın kutlamaları sürüyor.

Kapalıçarşı'daki Beşiktaşlı esnaflar tarafından, Tarihi Kapalıçarşı içerisinde özel izinle yapılan organizasyona Beşiktaş Kulübü asbaşkanları Levent Erdoğan, Behçet Ümitlen, yönetim kurulu üyesi Nedim Sarsmaz, Kapalı Çarşı Esnaflar Derneği Başkanı Hasan Fırat ile çok sayıda Beşiktaşlı katıldı. Levent Erdoğan,Hasan Fırat'a şampiyonluk tişörtü ve kutlamada sahne alan Murat Kurşun'a forma hediye etti.

14.07.2009


 

Mısırlı kaleciden D.Bakır'a red

MISIR milli takımı kalecisi İssam el Hadary, Diyarbakırspor'dan gelen transfer teklifini reddettiğini söyledi.

Kendi web sitesindeki açıklamasında el Hadary, ''Hem o kentte yaşayamayacağımdan ve hem de o takımın Birinci Lig'e yeni çıkmış olmasının hayallerimle uyuşmadığından dolayı Diyarbakırspor'dan gelen teklifi reddettim" dedi.

14.07.2009


 

Antalyalı pehlivanlar altınla ödüllendirildi

EDİRNE'DE bu yıl 648. düzenlenen Tarihi Kırkpınar güreşlerinde başpehlivan 3'ncüsü olan Büyükşehir Belediye Spor Güreşçisi Ali Gürbüz ve diğer boylarda dereceye giren pehlivanlar Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ı makamında ziyaret etti.

Başkan Akaydın pehlivanları altınla ödüllendirdi. Ali Gürbüz gelecek yıl Altın Kemeri getirmek için elinden geleni yapacağını söyledi. Ali Gürbüz'ün Kırkpınar'da üçüncü olmasına sevindiğini söyleyen Başkan Akaydın, "Ali Gürbüz gelecek yıllarda Altın Kemeri kazanacaktır. Diğer boylarda dereceye giren genç arkadaşları da tebrik ediyorum" dedi.

14.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.