26 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Başbakanlığa örtülü ödenek yetmedi

Başbakanlık, örtülü ödenek için ayrılan bütçenin bin 208 kat fazlasını harcadı. Başbakanlığa 2009 yılı için kesintiler hariç toplam 1 milyar 837 milyon 563 bin 200 TL bütçe ayrıldığı belirtildi. Örtülü ödenek harcamaları içinse bütçeye konulan 207 bin TL’lik miktara karşılık, 205 milyon 814 bin 722 TL harcama yapıldı. Hazırlanan raporda, bu harcama artışıyla ilgili olarak İl Özel İdare Yardım Ödeneğinin Ekonomik ve Mâlî İşler Başkanlığına devredilmesi ve harcamaların tahmin edilemezliği gösterildi.


En iyisini hep askerler yapmış!

Son günlerde sıkça tartışılan 12 Eylül’den kalma anayasayı askerlerin yaptığı şeklindeki eleştirilere karşılık veren Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural

Özbek: Herkesin kişisel ilişkileri olabilir

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekili Kadir Özbek, Kurul üyesi Ali Suat Ertosun’un, Ergenekon’la ilişkisi bulunan kişilerle basında


  Haliç Köprüsü’nde bir ay çalışma var

İSTANBULLULARI trafikte yine çileli günler bekliyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün ardından bu kez TEM otoyolundan Topkapı ve Mecidiyeköy yönlerine ulaşımı sağlayan Haliç Köprüsü’nde bakım yapılıyor.


  YAŞ haftaya toplanıyor

YAŞ, 1-4 Ağustos'ta, TSK personelinin terfî ve emeklilik durumları ile gündemdeki diğer konuları değerlendirmek üzere toplanacak. Toplantıda Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Ataç'ın yerine Donanma Komutanı Ora. Yiğit'in, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Babaoğlu'nun yerine Harp Akademileri Komutanı Org. Aksay'ın atanması bekleniyor.


  HSYK kararları yargı denetimine tabi tutulmalı

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, HSYK kararlarının yargı denetimine tabi tutulması gerektiğini söyledi.


  “HSYK krizi yargıya güveni sarsıyor”

KONYA'DA faaliyet gösteren Denge Hukukçular Derneği, yargı sistemine zarar gelmesi durumunda güvensizlik ortamı oluşacağını açıkladı.


  “Meslekî eğitim siyasî hesaplaşmalara mahkûm edilmemeli”

MİLLÎ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye’de meslek lisesi başta olmak üzere yüksek öğrenim konusunun artık neredeyse ‘memleket meselesi’ haline geldiğini söyledi.


  Bir yılda 1897 mahkûmiyet

TÜRKİYE, yargı sistemini tartışırken, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) faaliyet raporu, yargı reformuna olan ihtiyacı gözler önüne seriyor.


  Köyü boşaltılan vatandaşa sınırlı tazminat

DanIştay, terör nedeniyle köyünü terk edenlere sadece köyün boşaltılmasından geri dönüşün başladığı tarihe kadar geçen süreyle sınırlı tazminat ödenmesine karar verdi.


  AB süreci Türkiye’yi değiştiriyor

Devlet Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, ‘’Türkiye, AB sürecinde çok önemli bir değişimden geçiyor’’ dedi. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Valiliği ziyaretinde, AB sürecinde, AB fonlarını en iyi değerlendiren illerden biri olduğu için Van’ı örnek bir il olarak gördüğünü söyledi.


  Dipçik kurbanı çocuk, yardım bekliyor

23 Nisan’da polis tarafından dipçikle dövülen çocuk, olayın üzerinden üç aydan fazla bir süre geçmesine rağmen konuşmakta güçlük çekiyor. Hakkari’nin Bağlar Mahallesi’nde 23 Nisan’da yapılan gösterilere müdahale eden Özel Harekat polisi, taş atan 14 yaşındaki Seyfi Turan’ı dipçiğiyle dövmüştü.


  Kazadan 9 saat sonra bulundular

Manİsa’da bindikleri motosikletle 12 metrelik uçuruma düşen anne ve oğlu, kazadan 9 saat sonra fark edilip kurtarıldı.


  Taşıt sayısı 14 milyonu geçti

Türkİye’de Mayıs ayı sonu itibarıyla motorlu taşıt sayısı 14 milyonu geçerken bunun yüzde 49,5’unu otomobiller oluşturdu.


  Emekliler maaşından kesintiye dâvâ

Emeklİlerİn maaşlarından yıllık 12 lira dernek aidatı kesiliyor.Üye aidatları, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından işçi emeklisinin aylığından otomatik olarak alınıyor.


  Sigara sebebiyle her yıl 300 bin çocuk ölüyor

Jİnekolog Opr. Dr. Figen Miski, gebelerin yaklaşık 4’te birinin sigara içtiğini belirterek, ülkemizde her yıl sigara içimi nedeniyle yaklaşık 300 bin çocuğun ölüme mahkum edildiğini söyledi.


  Kozan beşik gibi

Adana’nIn Kozan ilçesinde dün meydana gelen 12 depremin ardından bugün 3 sarsıntı daha kaydedildi.


  Türkiye demek, cami demek

Öger Tur Genel Müdürü Recep Yavuz, yaptığı açıklamada, Öger Tur tarafından 1 - 15 Temmuz tarihleri arasında, Türkiye’de tatil yapan 651 Alman turistle birebir görüşme ve form doldurma yöntemiyle bir anket yapıldığını ve ‘’turist gözüyle Türkiye’yi değerlendirmelerinin istendiğini’’ bildirdi.


  Öğrencilerden YÖK protestosu

MİLLî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın katıldığı ve yüksek öğrenimin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantı, bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.


  Mevsimlik işçileri TCDD taşıyacak

DEVLET Demiryolları, her yıl mevsimlik tarım işçilerinin kazalarda ölmeleri ve yaralanmaları üzerine özellikle Diyarbakır civarından Adapazarı’na gelen mevsimlik işçiler için 25 Temmuz-15 Ağustos arasında özel tren seferleri düzenleyecek.


  İnternet bağımlılığı evliliğe zarar veriyor

UZMAN Psikolog ve Aile Terapisti Dr. Füsun Budak, son dönemlerde, bilgisayar başından kalkmayan çiftlerin evliliklerinde sorunlar yaşandığını ve boşanmaların arttığını gözlemlediklerini bildirdi.


  OYP sonuçları açıklanıyor

ORTAÖĞRETİME Yerleştirme Puanlarına (OYP) göre, Fen, Anadolu, sosyal bilimler ve diğer bazı meslek liselerine 1. yerleştirme sonuçları bugün açıklanıyor.


  Sokaklara “izmaritmatik” lâzım

SİGARA yasağının kapsamının genişletilmesinin ardından kapalı alanlarda sigara içemeyen tiryakilerin, cadde ve sokaklarda içtikleri sigaraların izmaritlerini çöp kutularına atarak yangına veya yerlere atarak çevre kirliliğine sebep olduğu bildirildi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.