03 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Avrasya Maratonu'nda ödül 1 milyon dolar

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla bu yıl 31.'si düzenlenecek Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu, 18 Ekim Pazar günü yapılacak.

Organizasyonun tanıtım toplantısı, İstanbul Spor İl Müdürü Ömer Gümüş, Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü ve yarış direktörü İlker Astarcı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Müdürü Osman Avcı'nın katılımıyla, Gençlik Spor Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi.

KATILIM 100 BİNLERE ÇIKACAK

Toplam 42 bin 195 metrelik maraton ile 15 kilometrelik yarı maraton yarışlarına yerli ve yabancı 7 bin üst düzey atletin katılacağı belirtilirken, 8 kilometrelik halk koşusunda ise geçen yıl sağanak yağış nedeniyle düşen rakamın yeniden 100 binler seviyesine çıkmasının beklendiği ifade edildi. Yarış parkurlarında bu yıl değişiklik olmadığı belirtilerek, Boğaziçi Köprüsü Anadolu yakası ayağının 800 metre üst bölümünden start alacak maraton ile yarı maraton yarışlarının Sultanahmet Meydanı'nda, Altunizade Köprüsü'nden başlayacak halk koşusunun ise İnönü Stadı önünde tamamlanacağı vurgulandı. Ayrıca, bu yıl ilk kez halk koşusunda da isteyen vatandaşlar için çip uygulamasına geçildiği, sıralama oluşturulmayacak olan bu branşta katılımcıların derecelerini bu yöntemle görebilecekleri kaydedilirken, çip uygulamasını kullanana ve yarışı tamamlayan atletler arasında yapılacak çekilişle 10 kişiye cep telefonu hediye edilecek.

ÖDÜL 1 MİLYON BİN DOLAR

31. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nda bu yıl toplam 1 milyon bin dolar ödül dağıtılacak. Bayanlar ile erkekler maraton yarışında ilk 5'e giren sporculara sırasıyla, 50 bin, 25 bin, 15 bin, 10 bin ve 8 bin dolar ödül verileceği, Türk sporcuları teşvik amacıyla genel klasmanda derece yapacak sporcuların mevcut ödüllerin iki katını alacağı vurgulandı. Maraton yarışında birinci olacak bir Türk sporcunun toplam 100 bin dolar ödül alacağı ifade edilirken, yine Türk sporcular için ödüllü ayrı bir sıralama da oluşturulacak. Yine yarı maratonda ilk 5'e girecek sporcular da sırasıyla, 4 bin, 2 bin 500, bin 500, bin ve 800'er dolar kazanacaklar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü İlker Astarcı, hedeflerinin Kıtalararası Avrasya İstanbul Maratonu'nu dünyanın önde gelen maratonları arasına sokmak olduğunu kaydetti. Şu anda gümüş seviye olan ''Silver Level''da olduklarını aktaran Astarcı, bu yıl maratonda bayanlar derecesini 2 dakika 25 saniye, erkekler derecesini ise 2 dakika 9 saniyenin altına indirerek, ''Golden Level''a çıkmak istediklerini ifade etti.

03.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Çocuklar şampiyonluğa inanıyor

  ARDA: ÇOK İYİ OYNUYORUZ

  F.Bahçe lige döndü

  CARLOS: ARALIK AYINDAN SONRA KARAR VERECEĞİM

  K.Burgaz'da bugün imza dağıtacaklar

  MORALSİZ BEŞİKTAŞ DENİZLİSPOR'U AĞIRLIYOR

  HOLOSKO AYAĞINDAN MELİYAT OLDU

  "TURKEY 2010.FIBA.COM" SİTESİ YENİLENDİ

  TÜRKCELL SÜPER LİG PROGRAMI

  BANK ASYA 1. LİG'DE BU HAFTA

  Ankara'ya 50 bin kişilik modern stat yapılacak

  Avrasya Maratonu'nda ödül 1 milyon dolar

  Katılımcılara ücretsiz ulaşım

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.