08 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Protesto teröre dönüştü

İstanbul’da yapılan IMF ve Dünya Bankasının toplantılarını protesto amacıyla toplanan gruba, polis, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.


PROVOKASYON, TRİBÜNDEN CAMİLERE TAŞINDI

İstanbul'un tarihî selâtin camilerinde, şehrin kurtuluş yıldönümü gerekçe gösterilerek asılan mahyalardaki mesajlar tepkiyle karşılandı. Demokratik aç

JİTEM “var yok”

ASDER Genel Başkanı emekli Tuğg. Adnan Tanrıverdi, gerek Jandarma Genel Komutanlığının, gerek Genelkurmay Başkanlığının JİTEM için yok demelerinin müm


  AYM, yaz Kur’ân kurslarını görüşücek

Anayasa Mahkemesi, ilköğretimin 5. sınıfı bitirenler için tatil döneminde yaz Ku’ran kursları açılabileceğini öngören kanun hükmünün iptal talebini, bugün esastan görüşecek.


  Lice Cumhuriyet Savcısı hakkında suç duyurusu

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde meydana gelen patlamada öldüğü iddia edilen 12 yaşındaki Ceylan Önkol olayı ile ilgili, görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle Lice Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kamil Çolak hakkında suç duyurusunda bulundu.


  ‘Bugün de postacı kapımızı çalmadı’

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın kendisine göndereceği mektuba ilişkin olarak ‘’Bugün de postacı kapımızı çalmadı ama daha günün başındayız.


  Gül: Türkiye farklı olacak

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, ‘’Müzakere süreci bittiğinde Türkiye, bugünkü Türkiye’den farklı olacak” dedi.


  Türkiye, AB üyesi olacak

İsveç Meclisinin Türk Milletvekili Mehmet Kaplan, Türkiye’nin AB üyesi olacağına inandığını belirterek, “Reformların hızla devam etmesi, Türkiye’de kervanın yürümesi gerekiyor. Birileri zaten bağırırlar, onların bağırmasına kulak asmamak gerekiyor” dedi.


  Camiler bütün Müslümanlara aittir

Dİyanet Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, İstanbul’daki camilere asılan, tepki çeken bazı mahyalar ile ilgili, “İslâm’ın sembolü olan mabetler de tüm Müslümanlara aittir.


  Uzaktan kumandalı akaryakıt kaçakçılığı

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, Ankara’da 4 ayrı akaryakıt istasyonuna düzenledikleri operasyonda, akaryakıt kaçakçılığında akıl almaz bir yöntemi ortaya çıkardı.


  ‘’Korsan taksiye sarı isyan” Pazar günü

İstanbul’da taksiciler, ‘’Korsan Taksiye Hayır’’ demek için 11 Ekim Pazar günü Çağlayan Meydanı’nda miting yapacak.


  Tüketiciler Birliği'nden elektrik zammına dâvâ

Tüketİcİler Birliği, elektrik tüketim fiyatlarına yapılan yüzde 9.68 zammın iptali için dâvâ açtı.


  8 yıllık zorunlu eğitim, tekrar gözden geçirilmeli

Teknİk Eğitim Vakfı (TEKEV) Bursa İl Başkanı Fahri Yıldız, sanayi sitelerinin duvarlarında ‘’Çırak aranıyor’’ ilanlarının gün geçtikçe arttığını belirterek, ‘’8 yıllık zorunlu eğitim, tekrar gözden geçirilmelidir’’ dedi.


  AB'ye uyum konusunda büyük mesafe aldık

TBMM Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanvekili ve AKP Milletvekili Lütfi Elvan, Türkiye’nin AB ile uyum açısından büyük mesafe katettiğini belirterek, “Önümüzdeki 35 fasıldan 11’i açıldı. 8 ile 10 faslın daha açılmasına Türkiye hazırdır” dedi.


  Yeni Trafik Kanunu, Meclise geliyor

UlaştIrma Bakanı Binali Yıldırım, karayollarında hız limitlerini artırılması konusunun, yeni Trafik Kanunu Tasarısı Meclis gündemine geldiğinde tartışılacağını bildirdi.


  Güroymak, Norşin oldu bile

Geçmİşte kullandıkları ‘Norşin’ ismine kavuşmak için Bitlis Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’nın kararını bekleyen Güroymaklılar, değişimde kararlı.


   AB’nin önceliği suların temizliği

Avrupa Birliği’nin (AB) 21. yüzyılda önceliğinin su sorunu olduğu vurgulandı.


  Trakya’da pirinç hasadı sürüyor

sürdüğü Edirne’nin Keşan ve İpsala gibi önemli çeltik üretim merkezlerine bir basın gezisi düzenledi.


  Ot yangınları tarlaları yaktı

Ankara’nIn Çubuk ilçesinde meydana gelen ot yangınında maddî hasar oluştu. Alınan bilgiye göre, Yıldırım Beyazıt mahallesindeki Yunus Evleri yakınlarında çıkan anız yangını kısa sürede yayıldı.


  Çanakkale’de lüfer akını

Çanakkale Boğazı’nda lüfer avlamak isteyen balıkçılar, sabahın erken saatlerinden itibaren denize açıldı. Gün doğumuyla birlikte tekneleriyle tek sıra olarak Çanakkale’nin karşısında bulunan Kilitbahir Köyü önlerine gelen balıkçılar, tekneleri ile yaklaşık 1 kilometre uzunluk oluşturdu.


  Polisten kaçarken, polis aracına çarptı

Bursa’nIn Nilüfer ilçesine bağlı Doğanköy’de, alkol aldıktan sonra eşini darp ettiği ileri sürülen koca, otomobiliyle kaçarken polis aracına çarptı.


  Ana isale hattı patladı, ulaşım aksadı

Sakarya’nIn merkez Adapazarı ilçesinde ana isale hattı patladı. Edinilen bilgiye göre, şehre içme suyu sağlayan 1200 milimetre genişliğindeki isale hattı, henüz belirlenemeyen bir sebeple patladı.


  Mahallî İdarelere norm kadro geldi

Mahallî idare birliklerinde genel sekreter yardımcısı sayısı 1’den 2’ye çıkarıldı. Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahallî İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik’te değişiklik yapıldı.


  Asılsız ihbarlar, Acil Servisi zor durumda bırakıyor

Karaman genelinde 7 istasyon ve 100 kişilik ekiple hizmet veren 112 Acil Servisi, asılsız ihbarlar dolayısıyla zaman zaman zor durumda kalıyor.


  Hac için karayolu açılıyor

Devlet Bakanı Faruk Çelik, kutsal topraklara gidecek hacı kafilelerinin, yol güvenliği açısından sıkıntısı kalmadığını söyledi. Körfez savaşları ve ABD’nin Irak’ı işgali ile 1990’lı yıllardan sonra kesintili olarak yapılan, 2001’den sonra ise hiç gerçekleşmeyen karayolu ile hac, Bakanlar Kurulu gündemine getirilecek.


  Ürküten rapor

BİRLEŞMİŞ Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yayınlanan çocuk raporuna göre, 1 milyardan fazla çocuk silahlı çatışmalara sahne olan bölgelerde yaşıyor.


  Zaim Hoca’nın adı üniversitede yaşayacak

İSTANBUL’DA ‘’Sabahattin Zaim Üniversitesi’’ adıyla yeni bir vakıf üniversitesi kuruluyor.


  Evlâtlık olarak kız çocukları tercih ediliyor

KONYA’DA Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce koruma altına alınan, aileleri tarafından çeşitli sebeplerle terk edilen çocuklardan evlâtlık olarak daha çok kız çocuklarının tercih edildiği bildirildi.


  10 yılda, 61 kez ameliyat oldu

HAKKÂRİ’DE yaklaşık 10 yıl önce tandıra düşerek yanan ve şimdiye kadar 61 kez ameliyat geçiren 17 yaşındaki Necip Çetin, 62’nci ameliyatına hazırlanıyor.


  Yanan orman alanları geri kazanılıyor

HATAY’DA geçen Aralık ayında çıkan ve üç gün süren yangında zarar gören 574 hektarlık ormanlık alanın yeniden kazandırılması için çalışıldığı bildirildi.


  SİgarayI sabIrla bIrakIn

ABD’dekİ en önemli sigara karşıtı sivil toplum kuruluşlarından Akciğer Vakfı’nın internette yayımladığı araştırmaya göre, sigarayı gerçekten bırakmak isteyenler, her başarısız girişimden ders alarak ‘’mutlu sona’’ ulaşıyor.


  IBM’den DNA barkod okuyucu

TIbbIn her insanın DNA’sına göre ayrı ayrı tasarlandığı, ilâçların karşıt tepki ve yan etki göstermediği bir dünya hayal edin...


  Satürn’ün çevresinde yeni dev halka

NASA, Satürn’ün etrafında şimdiye kadar görülmemiş büyüklükte bir halka tesbit etti.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.