08 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Protesto teröre dönüştü

İstanbul’da yapılan IMF ve Dünya Bankasının toplantılarını protesto amacıyla toplanan gruba, polis, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Şişli’deki Ergenekon Caddesi’nde toplanan grup, çeşitli sloganlarla IMF ve Dünya Bankası toplantılarını protesto etti. Grubun Agos gazetesi önüne doğru yürüyüp, burada açıklama yapma isteğine izin vermeyen polis, eylem konusunda ısrar eden gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Protestocular kendilerine müdahale eden güvenlik güçlerine, taş, sapan ve molotofkokteyli atarak, ara sokaklara kaçtılar. Tekrar toplanan ve yürümek isteyen gruba polis, bir kez daha biber gazı ve tazyikli su sıkarak müdahale etti. Ara sokaklara dağlan ve yeniden toplanarak yürümeye başlayan grup, Feriköy üzerinden Çağlayan’a çıktılar. Yürüyüş sırasında göstericiler, yol üzerindeki bankaların camlarını taşlarla kırdı. Şişli’de E-5 kara yolunu Boğaziçi yönünde trafiğe kapatan grup, bu arada bir polis aracına da taşlarla saldırdı. Araçta bulunan 2 polis arabadan inmeden havaya ateş ederek, olay yerinden uzaklaştı. Protestocu grup, Topkapı yönünde de motorize polis ekibine taşlı saldırıda bulundu. Göstericiler, “fast-food yemek yenilen bir iş yerinin” camlarını da taşlarla kırarken, içerdeki müşteriler kaçarak kendilerini kurtarmaya çalıştı. Grup, daha sonra Okmeydanı yönünde yürüyerek dağıldı.

ERDOĞAN: CAM KIRMAK PROTESTO DEĞİLDİR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF ve Dünya Bankasının yıllık toplantısının açılışındaki, ‘’Dünyadan yükselen çığlığa, taleplere, bu salonun dışında devam eden protestolara kulak vermemiz gerekiyor’’ sözlerine ilişkin, ‘’Bunları söylerken Taksim’deki, İstiklal Caddesi’ndeki mağazaların, bankaların camlarını, çerçevelerini indirenleri kastetmiyorum. Ben dışarıdaki mazlumların mağdurların protestolarını kastediyorum’’ dedi. Yıldız Teknik Üniversitesinin (YTÜ) 2009-2010 akademik yılı açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, son 7 yıldır demokratikleşme alanında atılan adımların, ifade özgürlüğü için yapılan reformların, Türkiye demokrasisinin kalitesini ve standartlarını yükseltmek uğruna verilen mücadelenin somut bir göstergesi olduğunu vurguladı. Başbakan Erdoğan, IMF ve Dünya Bankasının yıllık toplantısının açılışında dün yaptığı konuşmada, ‘’Dünyadan yükselen çığlığa, taleplere, bu salonun dışında devam eden protestolara kulak vermemiz gerekiyor’’ dediğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Bunları söylerken, Taksim’deki, İstiklal Caddesi’ndeki mağazaların, bankaların camlarını çerçevelerini indirenleri kastetmiyorum. Ben dışarıdaki mazlumların, mağdurların protestolarını kastediyorum. Protesto saldırı değildir. Protesto cam çerçeve indirmek değildir. Siz orada bir eylem yaparken yeni mağdurlar meydana getiriyorsunuz. Oradaki esnafın ne günahı var, camını çerçevesini indiriyorsun. Onun belki de o haftalık, belki de bir aylık kazancına bedel. Bunu yapmaya hakkınız var mı? Buna yetkin yok. Bunu hiçbir şeyle de ifade edemezsin.’’ “ŞİDDETLE, DÜŞÜNCE AÇIKLAMA HÜRRİYETİNİ AYIRMAK LÂZIM’’ İstanbul Valisi Muammer Güler, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’nın açılışında IMF ve Dünya Bankası toplantılarını protesto gösterilerinde yaşananlarla ilgili olarak, ‘’Polisin müdahale nedeni tamamen suçun önlenmesine yönelik bir müdahaledir. Şiddet kullanmayla fikir hürriyeti, düşünce açıklama hürriyetini mutlaka ayırmak lâzım’’ dedi. Vali Güler, önceki günkü eylemlerde 47’si kadın, 22’si 18 yaşından küçük 103 kişinin, dün de 25 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

08.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Protesto teröre dönüştü

  PROVOKASYON, TRİBÜNDEN CAMİLERE TAŞINDI

  JİTEM “var yok”

  Pamuk: İslâm geleneklerinden, tasavvuftan yararlandım

  AYM, yaz Kur’ân kurslarını görüşücek

  Lice Cumhuriyet Savcısı hakkında suç duyurusu

  ‘Bugün de postacı kapımızı çalmadı’

  Gül: Türkiye farklı olacak

  Türkiye, AB üyesi olacak

  Camiler bütün Müslümanlara aittir

  Uzaktan kumandalı akaryakıt kaçakçılığı

  ‘’Korsan taksiye sarı isyan” Pazar günü

  Tüketiciler Birliği'nden elektrik zammına dâvâ

  8 yıllık zorunlu eğitim, tekrar gözden geçirilmeli

  AB'ye uyum konusunda büyük mesafe aldık

  Yeni Trafik Kanunu, Meclise geliyor

  Güroymak, Norşin oldu bile

  AB’nin önceliği suların temizliği

  Trakya’da pirinç hasadı sürüyor

  Ot yangınları tarlaları yaktı

  Çanakkale’de lüfer akını

  Polisten kaçarken, polis aracına çarptı

  Ana isale hattı patladı, ulaşım aksadı

  Mahallî İdarelere norm kadro geldi

  Asılsız ihbarlar, Acil Servisi zor durumda bırakıyor

  Hac için karayolu açılıyor

  Ürküten rapor

  Zaim Hoca’nın adı üniversitede yaşayacak

  Evlâtlık olarak kız çocukları tercih ediliyor

  10 yılda, 61 kez ameliyat oldu

  Yanan orman alanları geri kazanılıyor

  SİgarayI sabIrla bIrakIn

  IBM’den DNA barkod okuyucu

  Satürn’ün çevresinde yeni dev halka

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.