08 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Avrasya'ya yeni parkur

İSTANBUL'DA 18 Ekim Pazar günü İki kıta arasında koşulacak tek maraton olan Avrasya Maratonu 30. yılında varış çizgisini tarihi bir mekana taşıyor.

Maraton ve 15 kilometre katılımcıları, artık ipi tarihin en eski spor alanlarından birinde göğüslüyor. Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarının toplantı ve spor merkezi olan "At Meydanı", Avrasya Maratonu´nun varışına ve ödül törenine sahne oluyor. Köprü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden başlayan koşu, Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı´ndan Beşiktaş´a iniyor ve sahil yolunu izleyerek Karaköy´e ulaşıyor. Güzergaha göre Galata Köprüsü´nden sonra Eyüp´e yönelen maratoncular, Feshane´den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı´ya inecekler.

ÖDÜL TÖRENİ DE SULTANAHMET'DE

Bakırköy´den yapılacak dönüşle sahilden Gülhane Parkı´na kadar uzanan parkur, parkın içinden geçerek Sultanahmet´te son buluyor. 15 kilometre koşucuları ise maraton güzergahından Unkapanı Köprüsü´nde ayrılıyor. Köprü üzerinden dönen yarış, doğrudan Gülhane Parkı´na yönelerek, parkın içinden Sultanahmet´e çıkıyor. IAAF´ın "çıkış ile varış arasındaki yükseklik farkının kilometrede bir metreyi geçmemesi" koşulu, yeni parkurda yerine getiriliyor. Önceki yıllarda çıkışta 78 metreyi bulan yükseklik, çıkış çizgisinin yaklaşık 500 metre öne alınmasıyla 50 metreye indi. Varış ise önceki yıllardaki deniz seviyesi yerine, 35 metre yükseklikte yer alıyor. Yükseklik farkının 42 metrenin altına inmesiyle, Avrasya Maratonu´nda koşulan dereceler artık rekor olarak kabul edilebilecek ve uluslararası yarışmaların baraj dereceleri geçerli olacak.

KOŞUYU TAMAMLAYAN 10 KİŞİYE CEP

TELEFONU

KITALARARASI Avrasya Maratonu Yarış Direktörü ve Spor A.Ş. Genel Müdürü İlker Astarcı, "İlk kez çok farklı ülkelerden; Hong Kong, Japonya, Malezya, Almanya, Hollanda, Belçika, ABD, Fransa, Kanada, Avustralya, Rusya ve Venezuella’dan basın mensupları maratonu takip etmek amacıyla akredite oldular " dedi. Astarcı, "Bu yıl ilk defa uygulanan bir yenilikte Halk Koşunda! Halk Koşusunda isteyen herkes çipli koşarak, derecesini öğrenebilecek. Koşuyu tamamlayanlar arasında yapılacak çekiliş sonunda 10 kişiye cep telefonu hediye edilecek" diye konuştu.

08.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  BU KARAR BAŞ AĞRITACAK

  Arda: 5 gol atabileceğim bir maçın hayalini kuruyorum

  Roberto Carlos Aralık'ta Fenerbahçe'yi bırakıyor

  ANKARA'NIN DÜŞÜRÜLMESİ BEŞİKTAŞ'A ZARAR VERECEK

  "DROPPY" YÜZÜCÜLERİN YENİ MASKOTU OLDU

  MARADONA İSTİFA SİNYALLERİ VERDİ

  FERRARİT TEDAVİ İÇİN BARCELONA'YA GİTTİ

  Avrasya'ya yeni parkur

  TÜRKİYE KAYAK MERKEZİ OLACAK

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.