12 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

BİZİ İSPANYA YIKTI

A MİLLİ Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Belçika karşısında Bosna maçının yıkımını yaşadıklarını söyledi. "Kendimizi başarısız görüyoruz" diyen Terim, bir basın açıklaması yapacağını kaydetti. Bir grubun imparator, diğerinin istifa demesine ve futbolculara edilen küfre üzüldüğünü belirten Terim, 14 Ekim Çarşamba günü Bursa'da oynanacak olan Ermenistan maçının ardından Bursa'dan veda edeceğini söyledi. Terim, şunları söyledi; "Bosna maçının rakibin ortada geçen maçta golü atması, bunu birden görmek kötü oldu. İddiamız yoktu bu maç sonrasında ama kaybetmek de kötüydü. Gidemediğimiz için maçın neticesinin bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Çünkü Estonya maçından sonra takımın kafası önüne düşmüştü. O kadar güzel hazırlandılar ki, bu skor olmasa kazanırdık.. İlk yarı Bosna maçını birlikte seyrettiler. Oyun dengeliyken Bosna'nın gol atması, bir iddianın kalmaması çok ağır etki yaptı. Çok iyi bir maç oynamadık bugün, ama kazanabilir miydik sorusuna bu moralsizliği yanıt olarak verebilirim."

FUTBOLCULARIMI KİMSE YARGILAYAMAZ

Terim, ortada bir başarısızlığın olduğunu da belirterek, ''Oyuncuyu suçlamak benim tarzım da değil, işim de değil. Bir başkasını da suçlamam. Böyle bir durumda bile mücadele ettiler, 1-1'i yakalasak maç değişebilirdi. Ama onlara da hak veriyorum, kendilerini çok hazırlamışlardı. Bizim hatamızdan bu durum oluştu grupta. Ama böyle bir haber psikolojik yıkıma neden oldu. Bu Dünya Kupası'na gidemedik diye yargılanacaksak, onlar değildir yargılanacaklar. Bunun kritiğini verecek, açıklamasını yapacaklar belli. Kulüp ve milli takımlar da bizi çok iyi temsil ediyorlar. Kaybettiler diye onları suçlayacak halimiz yok. İkinci yarıda oyunu hapsettik rakibin yarı sahasına ama olmadı." diye konuştu. Terim daha sonra şöyle devam etti;"Başarısız olarak görüyoruz kendimizi bu turnuvada. Terim bırakıyor bırakmıyor tantanalarının geçmesini bekleyip bir basın toplantısı yapacağım. Türk futbolunun olan hadiseleri gözler önüne serip Türk futboluna yön vermek benim görevim. Bir takım açıklamaları orada yapmak Türk futbolu adına benim görevim. İspanya 1., Türkiye 2. olur demiştik. Play off'ta da kaybedebilirdik ama burada 2. olmalıydık. Dediğim gibi basın toplantısında bir şeyler açıklayacağım.Bazı şeyler acıtıyor. Bir grup imparator diyor, bir grup istifa.. 89 yılından beri bu insanların vakit geçirdikleri yer sokaklar, eğlenceler oldu, ellerinde Türk bayraklarıyla.. Ama futbolda bu da oluyor.. Yine de üzerinde ay yıldızlı eşofman olan çocuklara küfretmek olmuyor. Bugün soyunma odasında belki başkası olsa sahaya bile çıkamazdı.''

İSPANYA MAÇLARINI KÖTÜ BİR DÖNEMDE OYNADIK

Terim, gruptan çıkma şansını, geçen sezon oynadıkları maçlarda kaybettiklerine dikkati çekti. Tecrübeli teknik adam, geçen sezonki 2 İspanya maçının, oyuncularının fizik ve sakatlık olarak hiç hazır bulunmadığı bir döneme denk geldiğini belirterek, ''Özellikle İstanbul'daki ispanya maçı, beraberliğe üzüleceğimiz bir karşılaşma görüntüsü çizerken, son saniyede mağlup olduk'' dedi. Kuralar sonunda, İspanya ve Türkiye'nin favori görüldüğüne işaret eden Terim, ''İyi de başlamamıza rağmen genel olarak istikrarlı bir tablo çizemedik. Bir şansımız vardı, o da Bosna Hersek'i sahasında yenmekti, olmadı'' şeklinde konuştu.

12.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  BİZİ İSPANYA YIKTI

  NİHAT KAHVECİ: SUÇLU ARAMAYIN

  Fatih Terim geri dönmez

  BEŞİKTAŞ BATUHAN'I BEKLİYOR

  ROMANYA 20 YILIN EN AĞIR YENİLGİSİNİ ALDI

  MEDVEDEV VE PUTİN ALMANYA MAÇINDA ÜZÜLDÜ

  TRABZONSPOR GÖKHAN'I ÜNAL'I BIRAKMIYOR

  ALANYALI İMAMLAR FUTBOL TURNUVASINDA BULUŞTU

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.