23 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

İLK PUAN ÇOK ÖNEMLİ

Beşİktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Şampiyonlar Ligi (B) Grubunda aldıkları ilk puanın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Gruptaki 3. maçında deplasmanda Almanya’nın WfL Wolfsburg takımı ile golsüz berabere kalan siyah-beyazlı ekipte teknik direktör Denizli, maçın ardından yaptığı basın toplantısında, alınan ilk puanın önemine işaret ederek, ‘’Bu puanın ne denli önemli olduğu tüm maçlar sonunda belli olacak. Bu puan, Beşiktaş’ın yolunu uzatan bir puan. İkinci yarıda kontrolü aldık. Son vuruşlarda yine sıkıntı yaşadık’’ dedi. WfL Wolfsburg’un çok güçlü bir takım olduğunu bildiklerini ifade eden Denizli, grupta Manchester United’ın favori olarak görüldüğünü ve matematiksel olmasa da görüntü olarak grubu çıkmalarının garanti olduğunu kaydetti. Almanya’ya asgari 2-3 puanla gelebileceklerini düşündüklerini, ancak olmadığını belirten tecrübeli teknik adam, ‘’Bu grupta asgari 7 puan almamız, devam etmemizi sağlayacak. Bu konuda hazırlıklı ve iddialıyız. Manchester United maçı bizim puan almayı düşünmediğimiz bir maç değil. Wolfsburg’u İstanbul’da yenip büyük moralle o maça çıkarız. 7 puan barajını, rakiplerimizin ve kendimizin gücünü bilerek söylüyorum’’ diye konuştu. Denizli, ligde yaptıkları 3 maçta bireysel yeteneklerin ön plana çıkmadığı yönünde sorulan bir soruya ise şöyle cevap verdi: ‘’Beşiktaş’ın başına geldiğim günden beri futbolcuların yeteneklerine inandım ve güvendim. İki kupa kazanarak başladığımız ligde beklentilerin yüksek olması, kalan ve giden futbolcuların baskı hissetmesi takımı olumsuz etkiledi. Futbolcularımızda bu akşam için (Belki kaybedersek grupta yokuz) düşüncesi etkili oldu. İkinci yarı daha rahat oldu, bu gerginliği attık. Burada alınan puan futbolcularımızın güvenini her bakımdan yerine getirmiştir.’’

23.10.2009


 

WOLFSBURG CEPHESİ

WfL Wolfsburg Teknik Direktörü Armin Veh ise kendi takımının daha iyi olan taraf olduğunu savunarak, Beşiktaş’tan daha fazla gol şansı yakalamalarına rağmen bunları değerlendiremediklerini söyledi.

Armin Veh, sahalarında alınan puanın yeterli olmadığını, ancak İstanbul’da üç puan almayı umduğunu dile getirdi. Alman teknik adam, Manchester United’in grubun favorisi olduğunu, diğer 3 takımın da turu atlamak için aynı şansa sahip olduklarını sözlerine ekledi. Öte yandan, Beşiktaş’ın grubundaki bir diğer karşılaşmada CSKA Moskova sahasında, Manchester United ile karşılaştı. Manchester United’ın 1-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Böylece Manchester United, grupta puanını 9’a yükselterek liderliğini sürdürdü.

23.10.2009


 

UEFA Ligi’ni kazanma zamanı geldi

GalatasaraylI futbolcu Serkan Çalık, UEFA Avrupa Ligi kupasını alarak taraftarlara hediye etmek istediklerini söyledi.

Serkan, GS TV’de yayımlanan röportajında, camianın en iyisine layık olduğunu belirterek, ‘’Hem Türkiye liginde, hem Avrupa Ligi’nde başarılı olmamız lazım. Artık zamanı geldi. UEFA Avrupa Ligi’ni kazanıp taraftarlarımıza hediye etmeliyiz. İnşallah bu sezon olur’’ dedi. Hafta sonunda Fenerbahçe ile yapacakları derbiye değinen genç oyuncu, Türkiye’deki ilk sezonunda derbide ilk 11’de sahaya çıktığını anımsatarak, futbolcuların bu tip maçlara daha farklı hazırlandığını dile getirdi. Her oyuncunun derbide forma giymek isteyeceğini kaydeden Serkan, şunları söyledi:

‘’Çünkü derbi maçlar çok farklı oluyor. Birkaç sezondur Kadıköy’de kazanamıyoruz. Artık bunun sonu gelmeli. Bu sezon kazanacağımız yönünde içimde bir his var. Kadıköy’deki dokuz senelik beklentiye son vermeliyiz. Takım içinde bu maçı konuşuyoruz. Bizim için çok önemli bir karşılaşma. Türkiye liginde en önemli maçlardan biri Fenerbahçe-Galatasaray derbisidir. Herkes birbirini motive ediyor. Pazartesi gününden beri idmanlarda herkes bu derbiyi konuşmaya başladı. Ama sakin olmak gerekiyor ve heyecanlanmamak lâzım. Diğer maçlara nasıl hazırlanıyorsak bu mücadeleye de öyle hazırlanmalıyız.’’

Teknik direktör Frank Rijkaard’ın maç günü oyuncuları kampa almaması yönündeki soruya ise Serkan, ‘’Avrupa’daki genel sistem bu şekilde. Bence bu sistem oldukça iyi. Her profesyonel futbolcu kampa girse de girmese de ne yapacağını iyi bilir. Yapamayanlar benim anlayışıma göre profesyonel değildir” cevabını verdi.

23.10.2009


 

Trabzon, kötü gidişe dur demek istiyor

Turkcell Süper Lig’de, yarın sahasında Kayserispor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, güçlü rakibini yenerek kötü gidişatına son vermek istiyor.

Ligin 7. haftasında Gençlerbirliği ile deplasmanda 2-2, 8. haftada sahasında Gaziantepspor ile 0-0 berabere kalan ve geçen haftada deplasmanda Galatasaray’a 4-3 yenilen bordo-mavililer, Kayserispor’u yenerek 3 hafta sonra galip gelmeyi amaçlıyor. Bordo-mavili takımda ameliyat olan Zafer Yelen ile sakatlığı süren Tolga Zengin haricinde eksik bulunmuyor. Gineli oyuncu İbrahima Yattara’nın ise maç kadrosuna alınması bekleniyor. Trabzonspor’un Kayserispor maçına Onur, Tayfun, Egemen, Song, Cale, Serkan, Ceyhun (Selçuk), Colman, Gabriç, Engin ve Gökhan ilk 11’i ile çıkması bekleniyor.

EVİNDE KAYSERİ’YE HİÇ YENİLMEDİ

Trabzonspor ile Kayserispor, ligde bugün 27. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne dek yapılan 26 maçta, bordo-mavililerin galibiyetlerde 17-4 üstünlüğü bulunuyor. 5 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, 49 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 25 gol gördü. Trabzonspor, Kayserispor ile Hüseyin Avni Aker Stadı’nda yaptığı lig maçlarının hiçbirinde yenilgi yüzü görmedi. İki takım arasında en farklı galibiyeti Trabzonspor, 1994-95 sezonunda 5-2’lik, geçen sezonda 4-1’lik sonuçla elde etti. En gollü maç ise 1997-98 sezonunda Kayseri’de Trabzonspor’un 6-5’lik üstünlüğüyle sona eren karşılaşma olmuştu.

23.10.2009


 

Doll’un şampiyonluk adayı, Fenerbahçe

Gençlerbİrlİğİ Teknik Direktörü Thomas Doll, Turkcell Süper Lig’deki şampiyonluk yarışında favorisinin Fenerbahçe olduğunu söyledi.

Alman teknik adam, şampiyonlukta Fenerbahçe’yi daha şanslı gördüğünü belirterek, ‘’Şampiyonluktaki favorim Fenerbahçe. Eğer bu konuda bir sıralama yapmak gerekirse, bu takımın ardından Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un gelebileceğini söyleyebilirim’’ dedi. Doll, ligde mücadele eden Eskişehirspor ve Bursaspor’un da iyi takımlar arasında yer aldığını belirterek, ‘’Ondan sonrası ise orta sıraları paylaşan takımlardan oluşuyor. Bu ligde herkes herkesi yenebilir’’ diye konuştu. Alman teknik direktör Doll, bir süre önce istifa eden Fatih Terim’in hem milli takım, hem de kulüpler bazında Türk futboluna büyük katkıları olduğunu kaydetti. Doll, ayrıca, Fatih Terim’in neden istifa ettiğini bilmediğini, ancak Terim’in Türk futboluna yaptıklarının belli olduğunu vurguladı.

23.10.2009


 

Sivas’ta kötü günler kalıcı olmayacak

Sİvassporlu futbolcu Ersen Martin, ‘’Her takımda olduğu gibi Sivassporumuz’da da kötü günler yaşanıyor. Fakat bu kötü günler asla ve asla kalıcı olmayacak’’ dedi.

Ersen Martin, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, Sivasspor’un başarılı günlerinin yakında olduğunu, başarı için önemli olan desteği Sivas halkı ve taraftarlardan beklediklerini söyledi. Türkiye’de 12 yılı aşkın süreden beri futbol oynadığını, Ankaraspor, Trabzonspor ve Denizlispor’da forma giydiğini ve başarılara imza attıklarını belirten Ersen Martin, Gaziantep maçıyla ilgili ılarak da ‘’Bizim için kötü günler geride kalacak. Gaziantepspor maçında alacağımız galibiyet bizi motive edecek ve çıkışımızı sürdürecektir. Gaziantepspor maçında başarımıza destek olmak amacıyla tüm taraftarlarımızı stadyuma davet ediyoruz. Taraftarlarımızla birlikte başarılı günlere yelken açacağız. Bundan sonra herkes susacak, sadece Sivasspor konuşacak.’’

23.10.2009


 

‘2011 Universiade tarihî bir fırsat

Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, 2011 Universiade’nin, sosyo-ekonomik anlamda tarihi bir fırsat olduğunu söyledi.

Erzurum’da, 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın Türkiye için çok önemli bir organizasyon olduğuna dikkati çeken Ayık, ‘’Öncelikle kayak sporu açısından çok büyük önemi var. Ülkemizdeki kayak sporu uluslararası arenada layık olduğu yerde değil. 2011 kayak sporu için büyük bir sıçrama hamlesi meydana getirdi " dedi. Başkan Ayık, şöyle konuştu: ‘’Türkiye’nin deniz seviyesinden ortalama yüksekliği 1132 metre. Doğu ve Güneydoğu Anadolu 6 ay kar altında yaşamaya mahkûm bir bölge. Coğrafi açıdan bu bölge kış turizmi ve kayak sporu için yaratılmış bir bölge. Bugüne kadar değerlendirilemeyen çok büyük bir potansiyel. 2011 Universiade, sosyo-ekonomik anlamda da tarih bir fırsat. Bu kış oyunları ile bölge ekonomik açıdan kalkınma hamlesi içine girebilir.’’

23.10.2009


 

Güreş antrenörlerine ABD’li eğitici

ABD’lİ Mike Favre, Türk güreş antrenörlerine, ‘’Güreşte mikro ve makro planlama’’ ile ‘’Güreşte kondisyonlama’’ konularında ders verecek.

Federasyon tarafından Antalya’da, 27-30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek güreş antrenörleri seminerinde, Michigan Üniversitesi Olimpik Sporlar Kuvvet ve Kondisyonlama Müdürü olarak görev yapan ABD’li Mike Favre’nin, seminerin ilk gününde güreşte kondisyonlama, 3. gününde ise güreşte mikro ve makro planlama konularında Türk antrenörleri bilgilendirmek üzere Türkiye’ye davet edildiği öğrenildi.

23.10.2009


 

Havuzda dünya rekoru

OlİmpİyatOlimpiyat şampiyonu Çinli yüzücü Liu Zige, bayanlar 200 metre kelebekte yeni dünya rekorunun sahibi oldu.

Şinhua Ajansı’nın haberine göre, Pekin-2008’de Çin’e tek altın madalyayı kazandıran Liu Zige, dün Çin Ulusal Yarışları’nda bayanlar 200 metre kelebekte 2:01,81’lik derecesiyle dünya rekoru kırdı. Eski rekor, 2:03,41 ile Avustralyalı Jessicah Schipper’a aitti. Schipper, bu rekoru Temmuz ayındaki dünya şampiyonasında kırmıştı.

23.10.2009


 

Stuttgart’tan Cacau 3 hafta yok

Alman Birinci Ligi (Bundesliga) takımlarından VfB Stuttgart’ın Brezilyalı forvet oyuncusu Cacau, sakatlığı nedeniyle en az 3 hafta forma giyemeyecek.

VfB Stuttgart’tan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Sevilla’ya 3-1 yenilgiyle biten maçta kası yırtılan Cacau, en az 3 hafta yeşil sahalardan uzak kalacak. Bundesliga’da son 5 maçın 4’ünü kaybeden Stuttgart, ligde 13. sıraya kadar geriledi.

23.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.