23 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Hak ihlâlleri, Eylül’de de devam etti

Türkİye’de din ve inanç özgürlüğü çerçevesinde hukuka ve temel insan hakları değerlerine aykırı uygulamalar Eylül ayında da devam etti.


ÖZEL GEZİ PROGRAMINDA “RESMî BÖLÜMLER” DE VARMIŞ

Muğla'dan Çanakkale'ye düzenlenen okul gezisinde, Fethiye İmam Hatip Lisesi öğrencisi Cemile Büşra Pirci'nin, başörtülü olduğu gerekçesiyle otobüsten

AKDER: Hak ihlâli

Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AKDER) Başkanı Dr. Refia Kızılhan, Muğla’da Çanakkale’ye düzenlenen geziye katılan bir kız öğrencinin, başört


  Uçakta, domuz gribi paniği

Thy’NİN Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’dan önceki gün İstanbul’a gelen TK 1147 sefer sayılı uçağında domuz gribi paniği yaşandı.


  Merhum M. Raşid Erol Hazretleri anılıyor

Son devrin ünlü İslam âlimlerinden Seyyid Muhammed Raşid Erol, vefat yıldönümünde Adıyaman Menzil’de anılacak.


  “Said Nursî Kimdir?”in dağıtımı devam ediyor

Gazetemİzİn okuyucularına armağan ettiği “Bediüzzaman Said Nursî Kimdir?” kitapçığının dağıtımına devam ediliyor.


  Dağdan insinler, şov yapmasınlar

İzmir Şehit Aileleri Derneği Başkanı, şehit babası Yavuz Alphan, şehit yakınlarının taleplerini yazdığı mektubu, Başbakan Erdoğan’a iletti. PKK’lıların teslim olma sürecini de değerlendiren Alphan, kimsenin kanının akmasından yana olmadığının altını çizerek, “Dağdan inecekse insinler. Herkes işinde gücünde olsun. Ben kan akmasına karşıyım. Bu vatanı, herkesin söylediği gibi birlikte kurtardık. İstiklâl Harbinde, Çanakkale’de birlikteydik. Peki, şimdi ne oldu?” diye sordu.


  Şovları ölçü almayın

Başbakan Erdoğan, PKK'lıların Habur Sınır Kapısından girişinde ve sonrasında yapılan gösterilere dair, “Yapılan kışkırtmadır, tahriktir. Bunlar samimî tavırlar değil. Aziz milletimden de rica ediyorum, lütfen bu geri dönüşlerinde sorumsuz davranışlar sergileyen çeşitli şovları asla kendiniz için ölçü olarak telâkkî etmeyin’’ şeklinde konuştu.


  BAKAN ATALAY: SÜREÇ DEVAM EDİYOR

İçİşlerİ Bakanı Beşir Atalay, eve dönüşle ilgili sürecin devam edeceğini belirterek, “Tüm bu olanlar, Hükümet’in planlarının bir parçasıdır.


  Herkes kendine gelsin

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, terör örgütü üyelerinin teslimi sırasında yaşanan görüntülerin ‘’provokatif’’ görüntüler olduğunu belirterek, ‘’Bir tarafta huzur olsun, bir sürü kanlı işler bitsin diye uğraşılırken, bir taraftan bunun değerini anlamayıp, bu tip gösteriler, bu tip işin ölçüsünü kaçırıcı davranışlarda bulunmayı tasvip etmem mümkün değildir’’ dedi.


  Sınav takvimi belirlendi

ÖSYM, 2010 yılı sınav takvimini ve ücretlerini belirledi. Üniversiteye giriş için ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) başvurular 11 Ocak-12 Şubat 2010, ikinci aşama Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) başvurular 3-14 Mayıs 2010 tarihleri olarak belirlendi.


  Kaplan: Halk, barışa susamış

DTP Milletvekili Hasip Kaplan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Hak-İş’in ‘Mesleki Eğitim Kursiyerlerine Sertifika Töreni’nde yaptığı konuşma sırasında söylediği ‘DTP’liler şark kurnazlığını bıraksın’ sözlerine cevap verdi.


  Futbolun karanlık yüzü

Ekonomİk İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatının (OECD) karapara aklamayla mücadeleyi yürüten Mali Eylem Görev Gücü (FATF), ‘’Futbol Sektörü Aracılığıyla Karapara Aklama’’ konulu raporuyla, futbolun öteki yüzünü ortaya koydu.


  Bakan Şimşek, akaryakıt zammını savundu

Malİye Bakanı Mehmet Şimşek, akaryakıt ürünlerindeki ÖTV artışının gerçekleşen enflasyonun oldukça altında tutulduğunu söyledi. Şimşek, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’in akaryakıttan alınan ÖTV tutarına ilişkin soru önergesine yazılı cevap verdi.


  30 ilde, akaryakıt kaçakçılarına operasyon

30 ilde eş zamanlı olarak 100’e yakın akaryakıt istasyonuna düzenlenen jandarma operasyonunda, kurdukları düzenekle kaçak akaryakıtı yasal olanıyla sattıkları iddia edilen yaklaşık 200 kişi gözaltına alındı.


  Şarabın bir zararı daha ortaya çıktı

Alman uzmanlar beyaz şarabın dişler için zararlı olduğunu belirtti. Nutritional Research dergisinde çıkan araştırmaya göre, beyaz şarap, taş minesine zarar veriyor.


  Birkaç fincan kahve, karaciğere faydalı

Günde birkaç fincan kahvenin, Hepatit C gibi karaciğer hastalıklarının ilerlemesini yavaşlattığı anlaşıldı.


  Windows 7 piyasada

Kİşİsel bilgisayarlar dün Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 7 ile tanıştı.


  Güvenli internet evimizde

Okullardakİ güvenli internet ile aynı özellikte olan ‘’Nette Çocuk Var’’ hizmeti ile çocukların kişisel gelişimini olumsuz yönde etkileyebilecek sakıncalı içerikler, merkezi bir sistem tarafından filtreleniyor.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.