24 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

‘Haber Türk’ programındaki çarpıtmalar ve çelişkiler...

Geçen hafta (11 Ekim gecesi) Haber Türk televizyonundaki “Said Nursî tartışması”nda ortaya atılan bazı iddialar, tam bir ibret-i âlem idi…


BEDİÜZZAMAN’I BİLMEDEN “BİLİYOR” GÖZÜKMEK…

YİNE kendi ifâdesiyle, “pek ciddî bir muhabbetle Türk milletini seven ve Kur’ân’ın senâsına (övgüsüne) mazhariyetleri cihetiyle Türk milletini pekçok

“HABER TÜRK’TEKİLER”, BEDİÜZZAMAN’I OKUMAMIŞLAR..

Görünen o ki Haber Türk’teki tartışmacı tarihçiler, Bediüzzaman’ın, daha İkinci Meşrûtiyet yıllarında, daha bir asır öncesinden, muhtariyeti (eyâlet s


  Arınç: DTP’nin içinde de rahatsız olanlar var

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ‘’DTP, terör örgütü PKK, İmralı yüz binlerce insanı bir araya getirdi diye kitlelerin motivasyonunu olumsuz etkileyebilecek bir rakamı telaffuz etmenin doğru olmadığını’’ bildirdi.


  Karşılama görüntüleri kabul edilemez

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, terör örgütü PKK üyelerinin teslim olması sırasında yaşananlarla ilgili olarak, ‘’19 Ekim günü ve müteakip günlerde yaşanan olayların hiçbir şekilde kabul edilmesi mümkün değildir’’ dedi.


  DTP şov peşinde

İsveç’te sürgün yaşayan Kürt aydın ve siyasetçi Kemal Burkay, PKK’lıların dağdan inme sürecinde, “hükümetin samimi, muhalefetin sorumsuz” davrandığını savundu. “Karşılamayı karnavala çevirdiler” diyerek DTP’yi de “şov yapmakla” eleştiren Burkay, süreci baltalayacak girişimlere karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.


  Baro başkanları: Süreç baltalanmasın

KANDİL ve Mahmur Kampı’ndan gelen grubun Habur’dan sonra il il dolaştırılarak karşılanması Türkiye kamuoyundan tepki alırken, her kesimden DTP’ye sağduyu çağrıları gelmeye devam ediyor.


  Encümen-i Daniş ‘açılım’a sıcak

EMEKLİ asker ve üst düzey sivil yöneticilerin oluşturduğu Encümen-i Daniş toplandı.


  İstanbul’da okullara domuz gribi tatili

İSTANBUL Valisi Muammer Güler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da fırsat bilerek domuz gribine karşı dezenfeksiyon çalışması yapılmak üzere 30 Ekim Cuma günü şehirdeki okulların 1 gün tatil edildiğini söyledi. 30 Ekim günü okullar tatil edilince öğrenciler 4 günlük tatil fırsatı buldu.


  Çanakkale yasağı ayrımcılık değil mi?

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Çanakkale gezisine, İmam Hatip Lisesi öğrencisi Demet Özdemir'in başörtülü olduğu gerekçesiyle alınmamasını kınayan Özgür Eğitim-Sen, Bakan Çubukçu’ya göreve geldiği ilk zamanlarda öğrencilere yönelik “ayrımcılık” konulu ilk dersi vermiş olduğunu hatırlatarak, sorumluluk alması için çağrıda bulundu.


  AB, cumhuriyet kadar önemli bir projedir

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB üyeliğini, ‘’Türkiye’nin Cumhuriyetin ilânından sonraki en önemli çağdaşlaşma projesi’’ olarak nitelendirdi. ‘’Türkiye-AB İlişkilerinin Geleceği ve Beklentiler’’ konulu panelin açılışında konuşan Bağış, ‘’Türkiye’nin AB sürecine başlaması Adnan Menderes’in 1959 yılında ilk başvuruyu yapmasıyla başladı. AB yolunda ilerleyen bir ülkeyiz. Türkiye’de AB yolunda çok önemli değişiklikler yaşanıyor.” dedi.


  Seçimlere, 4 yıl ayarı

Mİlletvekİlİ seçimlerinin 4 yılda bir yapılmasını öngören ve nüfusu 2 milletvekili çıkarmaya yetmeyen illere 2 milletvekili çıkarma hakkı tanıyan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.


  Gazeteciler, Alevi Çalıştayı’na katılacak

Alevİlerİn istek ve temennilerinin belirlenip, bu çerçevede atılacak adımların hayata geçirilmesini amaçlayan Alevi Çalıştayı’nın beşinci oturumu, 11 Kasımda İstanbul’da yapılacak.


  Arslan, çapraz sorguda rekor kırdı

DanIştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci ‘’Ergenekon’’ davasının 119. duruşması başladı.


  Mevsimler daha sıcak ve kurak geçecek

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Coğrafya Bölüm Başkanı ve İklimbilimci Prof. Dr. Murat Türkeş, sera gazı salımlarının bugünkü düzeyinde ya da üzerinde sürmesi halinde daha fazla ısınma ve iklim sisteminde birçok değişikliğin olacağı uyarısında bulundu.


  MAAŞINI ALAMAYAN İŞÇİLER, FABRİKAYI MESKEN TUTTU

Tekİrdağ’In Barbaros beldesinde bir tuğla fabrikasında çalışan 14 işçi, işletmenin kapanması üzerine maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle bir aydır fabrikada yatıp kalkıyor.


  İş kazalarında, 670 kişi öldü

YIlIn ilk yarısında gerçekleşen iş kazalarında 670 kişi öldüğü, 549 kişi sakat kaldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişleri, Ocak-Haziran 2009 döneminde iş sağlığı ve güvenliği yönünden bin 808 genel, 257 kontrol, 2 bin 739 işletme belgesi, 3 bin 18 iş kazası, 277 meslek hastalığı, 171 şikâyet ve 238 diğer incelemeler olmak üzere toplam 8 bin 508 teftiş gerçekleştirdi.


  Bolu Dağı Tüneli kışa hazır

KarayollarI 4. Bölge Müdürü Öner Özgür, Bolu dağı tünelinin kışa hazır olduğunu belirterek, 2009-2010 yılı kış programında kar ve buz ile mücadele kapsamında kara yollarında 14 teknik personel, 18 sürücü operatörü ve 16 sanat sınıfı personel ile 2 ekibin 24 saat çalışacağını söyledi.


  İstanbul’da 10 ilçe, bugün 10 saat susuz

İstanbul’un 10 ilçesinde bugün 10 saat süreyle su kesintisi yapılacak. İSKİ, bugün 08.00-18.00 saatleri arasında bazı ilçelerde su kesintisi yapılacağını duyurdu.


  Ankara’da, AB destekli trafik parkı

Öğrencİlerİn trafik kurallarını uygulamalı öğrenebilmeleri amacıyla düzenlenen AB destekli ‘’Trafik Parkı’’ 26 Ekim’de hizmete açılacak.


  Baca zehirlenmelerine karşı, temizlik uyarısı

TBMM Çevre Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk, soba, kombi ve kazan bacalarının yılda en az bir defa, doğru aletler kullanılarak bacaya zarar vermeden temizlenmesinin önemine dikkati çekti.


  Yozgat’ta, çöpte poşet dönemi başlıyor

Yozgat Belediyesi, çevre kirliliği oluşturduğu gerekçesiyle çöp konteynerlerini kaldırmak için çalışma başlattı. Belediye Temizlik İşleri Müdürü Nizamettin Başkal, önceden belirledikleri pilot bölgelerde çöplerin konteynerlerle değil büyük boy poşetlerle toplanacağını söyledi.


  Günde, 8 bin kişi ‘polis imdat’ı arıyor

Suçun önlenmesi ve suçluların yakalanmasında emniyet teşkilâtının en büyük desteklerinden bir olan ‘’155 Polis İmdat’’ servisine Ankara’da günde ortalama sekiz bin ihbar geliyor.


  CEP’TEN KONUŞMAK İÇİN DAĞA ÇIKIYORLAR

MANİSA’NIN Gölmarmara ilçesine bağlı Çamköy, Yunuslar, Ayanlar ve Yeniköy’de cep telefonları çekmediği için köylüler mobil iletişim imkânlarından yararlanamıyor.


  Balık çiftlikleri için AİHM yolu göründü

ÇEVRECİ sivil toplum örgütleri, özellikle İzmir ve çevresinde denetimini yetersiz buldukları balık ve orkinos çiftliklerinin, hem insan, hem de çevre sağlığını tehdit ettiklerini düşünüyor.


  Simav’da, hafif şiddette deprem

KÜTAHYA’NIN Simav ilçesinde, hafif şiddetli deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünün tesbitlerine göre, saat 04.07’de merkez üssü Simav ilçesi olan 3,8 büyüklüğünde deprem kaydedildi.


  Güvercinada Kalesi’deki eklentiler yıkılıyor

AYDIN’IN Kuşadası ilçesinin simgelerinden olan Güvercinada, olumsuzluklardan arındırılıyor.


  Aydıncık ilçesi, trafik ışıklarıyla tanıştı

TARİHİ zenginlikleri ve sahiliyle ön plana çıkan Mersin’in Aydıncık ilçesine ilk kez trafik sinyalizasyon sistemi kuruldu.


  Mars’a yenİ kâşİf

Amerİkan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Mars’ı uzun dönemli keşfinin ikinci bölümü Mars Science Laboratory’nin (MSL) gönderilmesiyle başlayacak. Mars’a 2012’de ulaşacak ve Mars’ta eskiden ya da şimdi mikrobik hayata uygun bir çevre bulunup bulunmadığını araştıracak biçimde tasarlanan MSL, Mars yüzeyinin bilimsel keşfinde büyük bir adım olacak.


  Alaska’da, kutup ayılarına özel ülke

ABD’nİn kuzeyindeki Alaska eyaletinde, kutup ayılarını korumak için neredeyse Fransa büyüklüğünde bir alan oluşturulacağı bildirildi.


  Müzikle işkence müzisyenleri kızdırdı

AralarInda REM, Rage Against the Machine ve Nine Inch Nails gibi grupların yer aldığı Amerikalı müzisyenler, yüksek sesli müziğin terör zanlılarına işkence yöntemi olarak uygulanmasını protesto etti.


  Sunî ışıkta uyumak, depresyon sebebi

ABD’de yapılan bir araştırma, sunî ışıkta uyumanın depresyonu arttırdığını ortaya koydu.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.