24 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Keita ve Arda'ya özel önlem

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Christoph Daum, 25 Ekim Pazar günü Galatasaray ile yapacakları derbi mücadelesinde, sarı-lacivertli taraftarların, ezeli rakiplerine karşı kendileri için önemli bir avantaj olacağını ifade etti.

Can Bartu Tesisleri'nde Almanya'nın ARD Televizyonu'na yaptığı açıklamaların ardından, derbi maçla ilgili Türk basın mensuplarının da sorularını cevaplayan Alman teknik adam, derbi öncesi iki takımın da moral ve kondisyon olarak iyi durumda bulunduğunu kaydederek, ''Bizim tek avantajımız, seyircimizin önünde oynayacak olmamız. Biz evimizde her zaman çok güçlüyüz'' dedi.

ALEX VE GUİZA OYNAYABİLİR

Steaua Bükreş karşısında alınan galibiyetin, Gaziantepspor yenilgisinden sonra, takımın geri dönüşü adına çok önemli olduğunu vurgulayan Daum, ''Bükreş'te takımın geri dönüşünü görmek önemliydi, sevindiriciydi. Takımımın hala organize olduğunu, yaşadığını göstermesi açısından iyi oldu'' diye konuştu. Daum, Steaua Bükreş maçında Alex'in olmamasının takımı etkilemediğini, takımın Alex'ten yoksun oynayabildiğini de gösterdiğini kaydetti. Alman teknik adam, sakatlıktan çıkan Alex ve Güiza'nın Galatasaray'a karşı forma giyebilmeleri için hazırlanmaları anlamında önlerinde yeterince zaman olduğunu söyledi. Dün ilk antrenmanlarına çıkan iki futbolcuya ihtiyaçları olduğunun altını çizen Daum, ''Oynayabilmeleri için önlerinde yeterince zaman var. Semih ve Kazım'ın da sakatlık sorunları bulunduğunu düşünürsek, Alex ve Güiza'ya ihtiyacımız olacak'' diye konuştu.

SAKATLIKLAR ELİMİ BAĞLIYOR

Alex'in oynayamaması durumunda bu futbolcunun görevini kime vereceği sorusuna da Alman teknik adam, Alexli bir takım planladığını ifade ederek, ''Bunu ancak oynayamayacak durumda olursa düşünürüz. Şu anda oynayacak diye bakıyorum'' şeklinde cevap verdi. Sakatlıklar nedeniyle kadroda zaman zaman değişimler yaptığını ifade eden Daum, ''Bu playstation gibi değil ki istediğim oyuncunun yerine istediğim oyuncuyu görevlendireyim. Sakatlıklar nedeniyle elimde fazla seçenek olmayabiliyor'' dedi.

DERBİDE POZİSYON AZ OLUR

Fenerbahçe teknik direktörü, Galatasaray maçı için farklı bir taktiksel anlayış düşünmediğini ifade ederken, sarı-kırmızılı futbolculardan Keita ve Arda'ya dikkat edeceklerini belirtti. Taktiksel olarak küçük bir değişiklik olabileceğini anlatan Daum, ''Galatasaray'ı fazla düşünürsek kendi oyunumuzu sahaya yansıtamayız. Bizim de kendi potansiyelimiz var. Rakibi çok fazla düşünürsek kendimize konsantrasyon sağlayamayız'' diye konuştu. Daum maçla ilgili şunları kaydetti: ''Galatasaray karşısında kontrollü olmaya çalışacağız. Böyle maçlarda zaten az pozisyon olur, bunları da değerlendirmeye çalışmak lazım. Maçın atmosferinden etkilenmeden kontrollü olmalıyız. Karşılaşmayı 11 kişi tamamlamak istiyoruz. Bütün maç boyunca kontrollü olup hata yapmamalıyız, pozisyon vermemeliyiz, defansta çok iyi organize olmalıyız.''

24.10.2009


 

Daum ARD kanalına konuştu

CHRİSTOPH Daum, Almanya'nın ARD Televizyonu'na yaptığı açıklamalarda, Fenerbahçe'nin kendisine ihtiyacı olduğu müddetçe burada kalmak istediğini belirtti.

Sözleşmesi sona erdiğinde ne yapacağı sorusuna verdiği cevapta Daum, ''Bana ihtiyaçları olduğu ve ben onlara yardım edebildiğim müddetçe burada kalmak isterim'' dedi. Roberto Carlos ile ilgili soruya da Alman çalıştırıcı, ''Onun tecrübelerinden sadece takım arkadaşları değil ben de faydalanıyorum. Burada bulunmasının takıma pozitif etkileri var'' karşılığını verdi.

24.10.2009


 

Kadıköy'de galibiyeti unuttu

TÜRKCELL Süper Lig'de Fenerbahçe ile yarın derbi maça çıkacak Galatasaray, Kadıköy'de 10 yıldır galip gelemiyor.

Galatasaray, derbi maçın yapılacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ezeli rakibi karşısında son galibiyetini 1999 yılında aldı. 22 Aralık 1999 tarihinde yapılan lig maçını 2-1 kazanan Galatasaray, ezeli rakibiyle daha sonra Kadıköy'de oynadığı 3'ü Türkiye Kupası, 9'u da lig olmak üzere 12 resmi maçta galibiyete ulaşamadı. Galatasaray, bu süre içinde Kadıköy'deki beraberliklerini Türkiye Kupası maçlarında alırken, deplasmandaki son 9 lig maçından ise boynu bükük ayrıldı. Ezeli rakipler arasında Kadıköy'deki son 12 maçtan 10'unu Fenerbahçe kazanırken, 2'si berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin son 12 maçtaki 30 golüne, Galatasaray sadece 9 golle cevap verebildi. Ezeli rakipler, pazar günü Kadıköy'de 46. kez karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Stadı'nın yeniden hizmete girdiği 1982 yılından itibaren taraflar Kadıköy'de 26'sı lig, 9'u TSYD Kupası, 7'si Türkiye Kupası, 2'si Donanma Kupası, 1'i de Mehmetçik Vakfı yararına özel olmak üzere 45 maç yaptı. Geride kalan maçlarda sarı-lacivertliler 24, sarı-kırmızılılar ise 9 galibiyet alırken, 12 maçta eşitlik bozulmadı. Kadıköy'de Fenerbahçe'nin attığı toplam 96 gole, Galatasaray 59 golle karşılık verdi. Öte yandan, iki takım arasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan toplam 25 lig maçından 18'ini Fenerbahçe, 5'ini Galatasaray kazanırken, 2 maç da berabere sonuçlandı. Kadıköy'deki lig maçlarında Fenerbahçe 59, Galatasaray ise 27 gol attı. Fenerbahçe, Galatasaray ile Kadıköy'de yaptığı maçların sadece birinde gol atamamdı. Sarı-lacivertliler, ezeli rakiplerine geride kalan 45 maçın 44'ünde Kadıköy'de en az 1 gol atarken, 3 kez 5'er, 1 kez de 6 gol kaydetti. Galatasaray ise Fenerbahçe ile rakip sahada yaptığı 45 maçın 34'ünde gol attı, 11'inde suskun kaldı. Sarı-kırmızılı ekip, deplasmanda 3 kez 4'er gol atma başarısını gösterdi. Kadıköy'de yapılan maçların sadece biri golsüz bitti. İki takım arasında Kadıköy'de geride kalan 45 maçtan 44'ünde 0-0'lık sonuca rastlanmadı, sadece 3 Şubat 2008'deki Türkiye Kupası maçı golsüz sonuçlandı.

24.10.2009


 

Beşiktaş Eskişehir'de 3'te 3 yapacak mı?

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Almanya'nın VfL Wolfsburg takımıyla 0-0 berabere kalan, ligde de üst üste 2 galibiyet alan Beşiktaş, bugün deplasmanda karşılaşacağı Eskişehirspor'u yenerek yakaladığı güzel havayı sürdürmek istiyor.

Sezona kötü başlayarak olumsuz sonuçlar alan, ancak ekim ayı ile birlikte toparlanan siyah-beyazlı takım, ligde son dönemde üst üste 9 puan toplarken, bu çıkışını Eskişehirspor karşısında da sürdürmeye çalışacak. Beşiktaş, ligde uzun aradan sonra Denizlispor'u mağlup edip, ardından Kasımpaşa'yı 2-1 yenerek çıkış yakaladı. Ankaraspor'un küme düşürülmesiyle bu takımla yapacağı karşılaşmayı 3-0 hükmen kazanan siyah-beyazlı ekip, böylece son dönemde 9 puanı hanesine yazdırdı ve yukarı sıralara doğru tırmanmaya başladı. Tırmanışını sürdürmeyi amaçlayan Beşiktaş'ın yeni hedefi Eskişehirspor'u da kayıpsız geçmek. Ligin iyi takımlarından Eskişehirspor ile Beşiktaş arasındaki karşılaşma, bugün Eskişehir Atatürk Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak. Karşılaşmayı, hakem Tolga Özkalfa yönetecek.

SİVOK, ERNST VE FERRARİ OYNAMIYOR

Beşiktaş'ta Kasımpaşa ile yapılan maçta kırmızı kart gören Ernst ve Ferrari'nin yanı sıra aynı karşılaşmada dördüncü sarı kartını görerek cezalı duruma düşen Sivok, bugünkü mücadelede forma giyemeyecek.

24.10.2009


 

Ankaraspor adeta "kapanın elinde" kaldı

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) tarafından bir alt lige düşürülen Ankaraspor'da futbolcular adeta kapanın elinde kaldı.

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun gelecek sezon Bank Asya 1. Lig'de mücadele etmesi yönünde karar aldığı Ankaraspor'da futbolculara tanınan transfer süresi biterken, Başkent temsilcisinden 11 futbolcu Ankaragücü'ne kiralandı, 5 futbolcu da başka takımlara gitti. Mavi-beyazlıların Turkcell Süper Lig kadrosundan sadece 6 futbolcunun Ankaraspor'da kaldığı, Başkent temsilcisinin bu 6 futbolcu ve PAF takımı ile Türkiye Kupası'nda mücadele edeceği öğrenildi. Ankaraspor'da Baki, İlhan, Bilal, Adem, Özgür Çek, Aydın, Senecky, Meye, Tehoue, Eric ve Kanote Ankaragücü'ne kiralanırken, Bülent Bölükbaşı Giresunspor, Ömer Aysan Trabzonspor, Tita Antalyaspor, Faruk Sivasspor ve Gökhan Tokgöz Diyarbakırspor ile anlaştı. Mavi-beyazlılardan Anıl ve Umut'un ise lisans işlemleri geciktiği için Orduspor'a transferleri gerçekleşemedi.

24.10.2009


 

Volkan Demirel ligin en az gol yiyen kalecisi

TÜRKCELL Süper Lig'in zorlu derbi mücadelesinde Galatasaray ile karşılaşacak Fenerbahçe'de, kaleci Volkan Demirel'in lig performansı sarı-lacivertlileri sevindiriyor.

Ligin ilk 9 haftasında da sarı-lacivertli ekibin kalesini koruyan Volkan, 810 dakikalık periyotda rakiplerine sadece 5 gol izni verdi. 9 maçlık bölümde beş karşılaşmayı gol yemeden tamamlayan Volkan, kalesinde üç maçta 1'er, bir maçta da 2 gol gördü. Volkan, Fenerbahçe'nin bu sezon Kadıköy'de çıktığı 4 lig maçının sadece birinde 1 gol yedi.

24.10.2009


 

"İST 5 DAYS" yarışları dünyayı buluşturuyor

ORYANTİRİNG Federasyonu, Türkiye'deki en büyük oryantiring organizasyonunu, kıtaları İstanbul'da buluşturarak yapmaya hazırlanıyor.

Oryantiring Federasyonu ve İstanbul Orienteering Spor Kulübü tarafından 4-8 Kasım tarihlerinde yapılacak ''İstanbul 5 Gün (İST 5 DAYS)'' yarışlarına 5 kıtadan ve 27 ülkeden 500'ün üzerinde sporcunun katılması bekleniyor. Federasyon Başkanı Mehmet Genç, Türkiye'de yapılacak en büyük oryantiring faaliyetine hazırlandıklarını belirterek, ''İstanbul 5 Gün yarışlarına 5 kıtadan katılım olmasını bekliyoruz. İki kıtanın biraraya geldiği İstanbul'da yapılacak bu yarışlar, oryantiring sporu için dünya üzerinde iki kıtada birden yapılan tek yarış olacak'' diye konuştu. Oryantiringde harita üzerinde verilen işaretleri, sırasıyla doğru bir biçimde bularak, parkuru en kısa sürede tamamlayan birinci oluyor.

24.10.2009


 

19 Mayıs Stadı 10 yıllığına Manisaspor'a devredilecek

MANİSASPOR Kulübü Başkanı Kenan Yaralı, 19 Mayıs Stadı'nın 10 yıllığına Manisaspor'a devredileceğini bildirdi.

Yaralı, yaptığı açıklamada, takımın Süper Lige çıkmasından bu yana 19 Mayıs Stadyumu ile ilgili sıkıntıların yaşandığını belirterek, sıkıntıların aşılmasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın büyük desteği olduğunu, kapalı tribün bölümünde gerçekleştirilen yenileme çalışmalarının Vali Celalettin Güvenç'in sıkı takibiyle hızlı bir şekilde tamamlandığını söyledi. Bu hafta sonu oynanacak Antalyaspor maçında stadyumun tüm eksikliklerinin giderilerek Manisaspor'a devrinin gerçekleşeceğini açıklayan Yaralı, 'Bu devir, kulübümüzün menfaatinedir. Gelirleri, reklamları yönünden önemlidir. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü de bizlere ciddi hassasiyet göstermektedir. Manisa 19 Mayıs Stadyumu 10 yıllığına Manisaspor Kulübümüze devredilmiştir'' dedi.

24.10.2009


 

Trabzonspor Ömer Aysan'ı renklerine bağladı

TRABZONSPOR, Ankaraspor'dan Ömer Aysan Barış'ı renklerine kattı. Bordo-mavili kulüp, Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu tarafından bir alt lige düşürülen Ankaraspor'dan sağ kanat oyuncusu Ömer Aysan Barış ile sürdürülen görüşmeleri sonuca bağladı.

Her iki kulüp yöneticilerinin gece geç saatlere dek sürdürdükleri görüşmeler sonucunda, 27 yaşındaki futbolcu Trabzonspor'a bonservisiyle birlikte 2.5 yıllığına transfer edildi. Birkaç gün içinde Trabzon'a geleceği öğrenilen Ömer Aysan, Ankaraspor'un yanısıra Kocaelispor ile Bursaspor'da da forma giydi.

24.10.2009


 

Tita transferin son gününde Antalyaspor'a transfer oldu

ANKARASPORLU Tita (Christiano Dos Santos), Antalyaspor ile anlaştı.

Ankaraspor'un küme düşürülmesi nedeniyle transfer hakkı doğan Tita, önceki gece transfer süresinin bitiminin son saatlerinde Antalyaspor ile kiralık olarak sözleşme imzaladı. Ankaraspor'da Türk vatandaşı olduktan sonra Melih Gökçek adını alan Tita, bugün uçakla Antalya'ya gelerek takıma katılacak. Tita, geçen yıl da Antalyaspor'da kiralık olarak oynamıştı.

24.10.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİGDE BU HAFTA

Bugün: 16.00 Bursaspor-İstanbul B.Belediye (Atatürk) 20.00 Eskişehirspor-Beşiktaş (Eskişehir Atatürk) 25 Ekim Pazar: 15.00 Kasımpaşa-Denizlispor (R. Tayyip Erdoğan) 15.00 Manisaspor-Antalyaspor (Manisa 19 Mayıs) 15.00 Sivasspor-Gaziantepspor (Sivas 4 Eylül) 15.00 Diyarbakırspor-Gençlerbirliği ( Atatürk) 20.00 Fenerbahçe-Galatasaray (Şükrü Saracoğlu)

24.10.2009


 

BANK ASYA 1. LİGDE PROGRAM

Bugün: 13.30 Mersin İdmanyurdu-Kartal (Tevfik Sırrı Gür) 25 Ekim Pazar: 13.30 Karşıyaka-Orduspor (Alsancak-Seyircisiz) 13.30 Kardemir Karabük-Buca (Necmettin Şeyoğlu) 13.30 Boluspor-Gaziantep B. Belediyesi (Atatürk) 13.30 Çaykur Rize-Konyasor (Yeni Rize-Seyircisiz) 13.30 Kocaelispor-Dardanelspor (İzmit İsmetpaşa) 13.30 Adanaspor-Altay (Adana 5 Ocak) 13.30 Hacettepespor-Kayseri Erciyes (Cebeci İnönü) 26 Ekim Pazartesi: 20.00 Samsunspor-Giresunspor (19 Mayıs)

24.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.